Markiezen

Markiezen, wie kent ze niet. Prachtige zonwering die jouw huis een chique uitstraling geven. Stiekem één van onze favorieten omdat het zo gezellig staat. Zonwering die beschikbaar is in verschillende stoffen, kleuren en dessins. Zomers genieten in de tuin, het kan met markiezen.

Markies

Een markies is een traditionele zonwering met een specifieke uitstraling. Markiezen hebben een uitstekende zonwerende functie en zijn verkrijgbaar in talloze kleuren en dessins. De uitval van markiezen is beperkt, maar er zijn varianten met een wat grotere uitval dan gebruikelijk. Markiezen worden meestal handmatig bediend met een optrekkoord, maar automatische bediening met een motor is mogelijk.

Bekijk ze in onze winkel

Toepassingen

Veel mensen vinden markiezen iets nostalgisch hebben en ‘passend’ bij oude gebouwen. Markiezen passen echter ook bij nieuwe huizen en kunnen de waarde van een huis verhogen. In de horeca wordt vaak gebruik gemaakt van permanente markiezen die niet optrekbaar zijn. Het geeft aan dat deze zonwering niet alleen fraai en functioneel is, maar ook zeer robuust.

Een markies bestaat uit een houten (of aluminium) geraamte waar overheen doek wordt gespannen. De latten van het geraamte zijn met scharnieren aan elkaar verbonden waardoor het scherm als geheel kan uitklappen en inklappen. Ingeklapt rust de markies als een compact pakket tegel de gevel, uitgeklapt vormt het een functionele en decoratieve bescherming tegen de zon.

Maak een afspraak

Ruime stofkeuze

Er is een ruime keuze aan kleuren en dessins. Vaak kiezen mensen voor een traditioneel dessin, bijvoorbeeld groene of blauwe strepen, maar er is veel meer mogelijk. Er zijn talloze effen (uni) kleuren en multicolor strepen. Het doek is gemaakt van oersterke, kleurechte stof zodat het niet vervaagt. Door het impregneren van de stof is het rot- en schimmelvrij en water- en vuilafstotend wat zorgt voor jarenlang onbekommerd plezier. De Thuisin winkelier kan een ruime keuze bieden uit de actuele kleuren van diverse stoffenleveranciers.

Jean-Pierre
Geschreven door
Jean-Pierre

Jean-Pierre is dé man op het gebied van raamdecoratie en buitenzonwering bij Thuisin!

Lees meer over Jean-Pierre

Top advies & trends

De zomer; ik ben er geen fan van, het drukste seizoen van het jaar. Hoezo? In de 3 weken voorafgaand aan de zomervakantie moet iedereen nog een kinderverjaardag of tuinfeestje er doorheen jassen, hoe…
Laat jouw renovatie- of verbouwplannen werkelijkheid worden met een bouwdepot! Maar hoe kun je deze slim inzetten om jouw droomwoning te realiseren? In deze inspirerende blog onthullen we alle…
Met die warme zomerdagen voor de deur denk jij natuurlijk alleen maar aan ijsjes, het strand en flaneren over de boulevard. Heerlijk die zomerse temperaturen, maar zodra je die thermostaat in huis…

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Thuisin winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ga naar alle veelgestelde vragen

Heb je kwalitatief goede markiezen en ben je zorgvuldig in gebruik, dan gaat deze buitenzonwering heel lang mee. Als je kiest voor markiezen bij Thuisin, dan ben je verzekerd van goede producten en een perfecte montage zodat jij er lekker lang van kan genieten.

Een markies wordt meestal handmatig bediend door middel van een koord en katrollen. Wie meer gemak wil, kiest een motorische bediening. Dat kan door middel van een schakelaar die binnen wordt gemonteerd en ook besturing op afstand met een afstandsbediening is mogelijk. Zo’n elektrisch aangedreven markies is te combineren met het aansturen van andere vormen van zonwering.

Een markies bestaat uit een houten (of aluminium) geraamte waar overheen doek wordt gespannen. De latten van het geraamte zijn met scharnieren aan elkaar verbonden waardoor het scherm als geheel kan uitklappen en inklappen. Ingeklapt rust de markies als een compact pakket tegel de gevel, uitgeklapt vormt het een functionele en decoratieve bescherming tegen de zon.

Al onze zonwering wordt op maat gemaakt. Wij komen bij je thuis om op te meten welk formaat nodig is. Sommige zonwering is qua lengte wel op een maximaal formaat. Bekijk in de winkel de mogelijkheden.

Het grote voordeel van markiezen is dat ze ook zijdelingse lichtinval beperken omdat de zijkanten ook (deels) gesloten zijn. Het rendement van een markies is daardoor hoog, ongeacht de stand van de zon. Een ander voordeel is de stevigheid. Een markies is windvast en kan een behoorlijk (wind)stootje hebben.

Thuisin heeft een grote collectie knikarmschermen, markiezen, rolluiken, screens en terrasoverkappingen.

Meer weten over markiezen?

Neem contact met ons op

Via dit formulier kun je contact opnemen met de winkel.

Maak een afspraak

Je kan aangeven wanneer je een afspraak wilt, wij kijken of het past en bevestigen de afspraak.

Laat je terugbellen