Enkele plooi gordijnen

Overgordijnen, vitrages of inbetweens hangen nóg mooier voor je ramen met een plooi erin. Alle soorten gordijnen vallen beter, simpelweg doordat de plooi ervoor zorgt dat de stof mooier hangt. Plooien kunnen altijd. Of je een dikkere stof voor je overgordijnen kiest of een transparante, dunne vitrage. Voor een gordijn met een plooi heb je wel iets meer stof nodig. Bij Thuisin zorgen we ook daarvoor. We meten in, berekenen de hoeveelheid stof, maken je gordijnen op maat en hangen ze perfect voor je ramen. Wat wil je nog meer?

Welke soorten plooien zijn er?

Wij onderscheiden gordijnen zonder plooien en gordijnen met een enkele of dubbele plooi. Als je geen plooien in je gordijnen wilt, dan zijn wave gordijnen iets voor jou. Wave gordijnen zijn hele sfeervolle woonkamer gordijnen.

Ben je op zoek naar slaapkamer gordijnen, dan wil je waarschijnlijk dat je gordijnen ook goed verduisteren. Denk dan eens aan een enkele plooi. Enkele plooi gordijnen sluiten goed aan op de ramen. Hierbij is de stof één keer gevouwen en vast gestikt. Mooi bij overgordijnen of velours gordijnen, omdat deze stoffen meestal dikker zijn en door een enkele plooi toch soepel vallen.

Wil je alles eerst even rustig bekijken? Dat kan natuurlijk! Kom dan naar onze winkel!


Gordijn met enkele plooi bij Thuisin

Enkele plooi gordijn maken

Wil je een enkele plooi gordijn laten maken? Dat kan! Bij Thuisin hebben wij gordijnen in standaard afmetingen, maar maken wij je gordijnen ook op maat. Doordat wij ook zelf inmeten en monteren, weet jij zeker dat je nieuwe gordijnen straks perfect hangen voor je ramen.

Zoek je een gordijn met enkele plooi of dubbele plooi? Maak hieronder eenvoudig een afspraak en we vertellen je alles. Bij Thuisin vind je; advies, inspiratie, meten en monteren. Fijn toch?

Gordijn met een enkele plooi bij Thuisin

Blogs

De zomer is in volle gang en we willen niets liever dan genieten van de warme zonnestralen en verkoelende briesjes. Maar laten we eerlijk zijn, niets kan de zomerse sfeer zo snel verpesten als…
Als je raam een oog was, wat zouden gordijnen dan zijn? Ik zeg: de mascara en oogschaduw voor je raam. Waarom? Gordijnen maken de ramen pas echt af. Je kiest uit de mooiste gordijnstoffen, van…
Ik word wakker, niet van de wekker maar van die ene felle zonnestraal die ongevraagd door het kiertje glipt, daar tussen het raamkozijn en mijn oude, geliefde rolgordijn. ZUCHT... de wekker zegt 6:15…
Oké, je hebt besloten dat je nieuwe gordijnen wilt. En nu? Het voelt nog net niet alsof je bij First Dates zit; wat ga je nu doen en wat moet je verwachten? Het liefst heb je natuurlijk dat het in 1…

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Thuisin winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ga naar alle veelgestelde vragen

Daarvoor ga je naar Thuisin. Wij maken de gordijnen, vitrages of inbetweens voor je op maat met de plooi die jij wenst. Wij meten in en hangen de gordijnen perfect bij je in huis. Wil jij dit ook? Kom dan langs in onze winkel!

Een plooiafstand is de ruimte tussen twee plooien. Dit kan verschillen. Bij overgordijnen zit hier al snel 10 centimeter tussen, omdat de stof doorgaans dikker is. Bij vitrage zal dat meestal 8 centimeter zijn. Om te weten hoeveel stof je nodig hebt bij welke plooi, ga je natuurlijk naar Thuisin. Wij bereken dit voor je. Wij meten ook in en hangen je nieuwe gordijnen met liefde en zorg bij je thuis op!

Voor een enkele plooi heb je minder nodig dan voor een dubbele plooi. Bij een dubbele plooi heb je ongeveer 2,2x de breedte van de gordijnrails nodig. Let op; deze plooi heeft de meeste meters stof nodig van alle andere plooien. Bij Thuisin maken wij de berekening exact voor je. Wel zo prettig!

Dat is een kwestie van smaak. Bij de enkele plooi wordt de stof één keer gevouwen en gestikt en bij de dubbele plooi wordt de stof nóg een keer extra gevouwen en gestikt. Wat vind jij het mooist?

De wave plooi is een hele mooie soepel vallende plooi. Hij doet denken aan de golven van de zee; waves. Je kiest hier voor als je de raampartij met luchtig vallende plooien wilt bekleden. Bekijk in de winkel de soorten stof, de verschillende kleuren en dessins en de plooien. Waar kies jij voor?

Om een gordijn lekker te laten plooien, wordt het bovenaan geplooid. Dat kan met een enkele plooi, een dubbele plooi, een triplooi of een enkele of dubbele retourplooi. Let op: hoe meer plooien, hoe meer stof je nodig hebt. De keuze van het aantal plooien is persoonlijk en hangt ook af van de stof.

De wijze waarop geplooid bepaalt mede het zicht en de Thuisin winkelier geeft graag advies en komt desgewenst thuis opmeten.

Je hebt bij Thuisin altijd voordeel: het confectioneren van gordijnen staat in Nederland op een hoog peil en wij werken altijd met gespecialiseerde ateliers die deze standaard kunnen garanderen.

Meer weten over gordijnen met een enkele plooi?

Neem contract met ons op

Via dit formulier kun je contact opnemen met de winkel.

Maak een afspraak

Je kan aangeven wanneer je een afspraak wilt, wij kijken of het past en bevestigen de afspraak.

Laat je terugbellen