Gordijn plooi

Je interieur is pas echt af als je iets voor de ramen hebt hangen. Kies je voor gordijnen, dan heb je de keuze uit overgordijnen, vitrage of inbetweens. Overgordijnen hebben de dikste stof en vitrages de meest transparante. Onze inbetweens zitten er precies tussenin. Waar je ook voor gaat, je hebt niet alleen de gordijnstof en de dikte van de stof te kiezen, ook of je een effen kleur wilt of juist liever een hip dessin. En tot slot; welke plooi wil je in je gordijnen? Een plooi zorgt er namelijk voor dat je gordijn mooi gaat hangen. En dat wil toch iedereen?

Welke plooien in gordijnen?

Om je gordijnstof mooi te laten vallen kan je kiezen uit een gordijn met enkele plooi of een gordijn met dubbele plooi. De meest voorkomende plooi is de enkele plooi. De gordijnstof wordt één keer gevouwen en deze vouw wordt vast gestikt. Bij een gordijn met dubbele plooi wordt de plooi dubbelgevouwen en dan vast gestikt, ook wel een vlinderplooi genoemd. Geschikt voor soepel vallende stoffen bij bijvoorbeeld vitrage of inbetweens.

Gordijn plooien berekenen

En hoeveel stof heb je dan nodig? Geen zorgen over het berekenen van de hoeveelheid stof bij gordijn plooien. Dat doen wij voor je, want Thuisin biedt alles onder 1 dak. Wij adviseren, inspireren, meten in, monteren en zorgen op die manier dat jij alleen maar hoeft te genieten van je nieuwe gordijnen. Handig hè? Kom langs in onze winkel en bekijk alle soorten plooien in gordijnen!

Gordijn plooien bij Thuisin

Liever een gordijn zonder plooien?

Je hoeft natuurlijk niet persé gordijnen met een plooi te kiezen. Een gordijn zonder plooien kan ook. Denk aan wave gordijnen. Door de manier van hangen vallen wave gordijnen mooi luchtig en golvend. Zeker wanneer de wavegordijnen over de volledige breedte van de wand vallen is dit heel sfeervol. Je kan alle plooien toepassen overal in je huis, bijvoorbeeld in je slaapkamer gordijnen of woonkamer gordijnen.

Vergeet niet aandacht te besteden aan de verschillende ophang- en bedieningsmogelijkheden. Thuisin heeft ook een ruime keuze in roedes en adviseert je vrijblijvend over de bediening. Gordijnen kan je met handmatige bediening kiezen, maar ook volledig elektrisch met alle voordelen van dien. Elektrische bediening past in elk huis.

Wil jij ook Slimmer Wonen? Of wil je meer weten over de verschillende bedieningsmogelijkheden en plooien, maak eenvoudig een afspraak in onze winkel en we vertellen je er alles over!

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Thuisin winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ga naar alle veelgestelde vragen

Daarvoor ga je naar Thuisin. Wij maken de gordijnen, vitrages of inbetweens voor je op maat met de plooi die jij wenst. Wij meten in en hangen de gordijnen perfect bij je in huis. Wil jij dit ook? Kom dan langs in onze winkel!

Een plooiafstand is de ruimte tussen twee plooien. Dit kan verschillen. Bij overgordijnen zit hier al snel 10 centimeter tussen, omdat de stof doorgaans dikker is. Bij vitrage zal dat meestal 8 centimeter zijn. Om te weten hoeveel stof je nodig hebt bij welke plooi, ga je natuurlijk naar Thuisin. Wij bereken dit voor je. Wij meten ook in en hangen je nieuwe gordijnen met liefde en zorg bij je thuis op!

Voor een enkele plooi heb je minder nodig dan voor een dubbele plooi. Bij een dubbele plooi heb je ongeveer 2,2x de breedte van de gordijnrails nodig. Let op; deze plooi heeft de meeste meters stof nodig van alle andere plooien. Bij Thuisin maken wij de berekening exact voor je. Wel zo prettig!

Dat is een kwestie van smaak. Bij de enkele plooi wordt de stof één keer gevouwen en gestikt en bij de dubbele plooi wordt de stof nóg een keer extra gevouwen en gestikt. Wat vind jij het mooist?

De wave plooi is een hele mooie soepel vallende plooi. Hij doet denken aan de golven van de zee; waves. Je kiest hier voor als je de raampartij met luchtig vallende plooien wilt bekleden. Bekijk in de winkel de soorten stof, de verschillende kleuren en dessins en de plooien. Waar kies jij voor?

Om een gordijn lekker te laten plooien, wordt het bovenaan geplooid. Dat kan met een enkele plooi, een dubbele plooi, een triplooi of een enkele of dubbele retourplooi. Let op: hoe meer plooien, hoe meer stof je nodig hebt. De keuze van het aantal plooien is persoonlijk en hangt ook af van de stof.

De wijze waarop geplooid bepaalt mede het zicht en de Thuisin winkelier geeft graag advies en komt desgewenst thuis opmeten.

Je hebt bij Thuisin altijd voordeel: het confectioneren van gordijnen staat in Nederland op een hoog peil en wij werken altijd met gespecialiseerde ateliers die deze standaard kunnen garanderen.

Blogs

Een interieur zonder luxe inbetween gordijnen kan ik me niet voorstellen. Gordijnen zijn dé sfeermakers in elk huis! Als je mij vraagt, mogen ze dus absoluut niet ontbreken. In deze blog wil ik je…
De zogenaamde 'ber' maanden zijn alweer begonnen! Dit betekent dat ook de herfst weer langzaam in aantocht is. De frisse en regenachtige dagen waarin de zon steeds iets meer verdwijnt. Maar dat maakt…
Inbetween gordijnen zijn een van de prachtige parels die je in ons gordijnen assortiment vindt. Maar hoe houd je inbetween gordijnen nu eigenlijk mooi, fris en in topconditie? Of je nu die ene vlek…
De zomer is in volle gang en we willen niets liever dan genieten van de warme zonnestralen en verkoelende briesjes. Maar laten we eerlijk zijn, niets kan de zomerse sfeer zo snel verpesten als…

Meer weten over gordijn plooien?

Neem contract met ons op

Heb je een vraag voor ons? Aarzel niet om het onderstaande formulier in te vullen, inclusief je vraag. We zullen zo spoedig mogelijk antwoorden!

Maak een afspraak

Laat je gewenste datum en tijd hieronder achter voor een afspraak. Hoe meer informatie je geeft, hoe beter wij je kunnen helpen. We kijken of het past en bevestigen de afspraak!

Laat je terugbellen

Vul dan onderstaand formulier in! Wij bellen je zo snel mogelijk terug.