Ons rapportcijfer is een 8,9 op basis van 1974 beoordelingen van klanten.

Visgraat- en de Hongaarse punt vloer; wat is het verschil?

Het verschil tussen de Hongaarse punt én de visgraat; uitgelegd door Gemma. Benieuwd naar het verschil?

Door: Gemma op 23/01/2021

Laten we vooropstellen dat beide vloeren onwijs gewild zijn. Snap ik, want mooi zijn ze zeker. Alleen gaan we soms nog de mist in wat welke is. Waar ik het over heb? De visgraat vloer en de Hongaarse punt. Ook al zijn ze beide iets met een punt, er zit wel degelijk verschil in. Tijd om die verschillen op een rij te zetten. Zo kan jij de beste en mooiste keuze maken voor jouw eigen huis.

Visgraat vloer

Eigenlijk zegt de naam het al. Een visgraat vloer heeft als legpatroon een vissengraat, dus de planken liggen loodrecht op elkaar. Om en om zeg maar, in een trappetje. En ook al zie je het in veel herenhuizen van ‘vroeger’ uit, we komen de visgraat ook steeds meer in moderne huizen tegen. Het geeft een luxe uitstraling aan je kamer en daar zijn we steeds meer naar op zoek in onze woningen.

vtwonen pvc - visgraat
Moduleo pvc Oak - warme vloeren - visgraat
Moduleo Moods Herringbone Small - 149
Moduleo hongaarse punt, visgraat
Thuisin pvc - pvc-vloer laten leggen - visgraat hongaarse punt

Hongaarse punt

Net zo mooi, maar iets minder bekend: de Hongaarse punt. Bij dit legpatroon liggen de planken in een hoek van 45 of 60 graden, gewoon allemaal gelijk. Hierdoor krijgt de vloer een soort punt. Wel zijn de punten op de baan afwisselend. Richting het noorden en richting het zuiden.

En zo heb je een aantal redenen om eens goed na te denken over het aanschaffen van lamellen. Als je de foto’s ziet ben je toch eigenlijk al overstag?

Moduleo pvc hongaarse punt visgraat

Hoe jij het wilt

Zoals je ziet zijn de verschillen klein. Ook zijn ze beide klassiek en stijlvol. Het ligt er net aan hoe je je vloer wilt hebben. Iets strakker? -> de Hongaarse punt. Meer speelsheid? -> de visgraat. Het zijn de groeven en de belijning die het verschil maken.

Laat je vloer leggen

In de klassieke versie zijn deze vloeren vaak gelegd in het echte hout. Tegenwoordig kan je een visgraat of een Hongaarse punt gemakkelijk laten leggen in pvc en zelfs laminaat. Van donker tot licht. Zorg er wel voor dat je de vloer laat leggen. Bij deze vloeren begin je namelijk niet ergens in een hoekje van je kamer, maar meten we helemaal uit hoe hij moet liggen vanuit het midden van de kamer. Precisie werk voor en door de vakman.

Afspraak met Thuisin

Benieuwd naar de opties qua vloeren en wil je weten wat precies past in jouw woning? Maak dan een afspraak met jouw Thuisin winkel. Dan komen we met een aantal stalen bij je langs. Even rondkijken in onze winkel kan over een aantal weken weer!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Jouw privacy vinden wij belangrijk. Hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens, staat beschreven in onze privacy policy.

Volg ons op social media en blijf op de hoogte:
Zoek een winkel bij jou in de buurt:
Ons rapportcijfer is een 8.9285714285714 op basis van 1974 beoordelingen van klanten.
Bezig met laden...

Altijd bij jou in de buurt

Gebruik mijn locatie
OF
Geen vestigingen gevonden, heb je je postcode en/of plaats goed ingevuld?

Selecteer een vestiging