Tegels vinyl

Vinyl tegelvoeren zijn geschikt voor elke ruimte, ook je badkamer. Prachtige kleuen en dessins, van geluiddempende vinyl tegels geniet je jaren. Prachtige tegelmotieven, van betonlook tot marmer en van houtlook tot fantasie dessin. Met vinyl tegels leg je een unieke vloer in huis!

Wat zijn vinyl vloer tegels?

Vinyl bestaat uit meerdere lagen en als je door de kamer loopt hoor je het geluid amper. Vinyl tegels zijn vierkante, rechthoekige of driehoekige tegels gemaakt van de vinylvloer. Een vinylvloer kan je tot ca. 4 meter kamerbreed leggen. Meer? Kies voor vinyl tegels, stel je wilt graag een patroon leggen of een houtlook vloer met de voordelen van vinyl.

Unieke patronen leggen met vloertegels van vinyl

Een populair vloerpatroon voor vinyl tegels is onder andere zwart-wit, net als bij een schaakbord. Dit is een prachtige, klassieke versie die vroeger met stenen plavuizen werd gelegd, die voelen echter koud aan, een vinylvloer niet. Van betonlook tot houtlook en van Portugese tegels tot fantasiemotieven, alles is mogelijk.

Hoogwaardige vinyl tegels van bekende merken

Het feit dat je een betonlook of houtlook vloer kan leggen met vinyl tegels of planken, maar niet druk bezig bent met onderhoud, is ook een dikke pré van deze vloerbedekking. Wij hebben hoogwaardige vinyl tegels in ons assortiment, onder andere van A-merken als Forbo en BerryAlloc. Laat je inspireren in onze showroom!

Bekijk ze in onze winkel

Alles over vinyl tegels

Welke kleuren en patronen vinyl vloertegels zijn er?

Naast het net genoemde zwart wit patroon zijn er veel meer mogelijkheden. Want de bovenste laag van de vinyl vloertegel is voorzien van een print. Naast effen kleuren zijn er ook steenlook, marmer of fantasieprints. Zo kan je vinyl tegels met verschillende kleuren en dessins met elkaar combineren.

Omdat je het materiaal makkelijk kan snijden leg je eenvoudig een mozaïekvloer zonder dat je met stenen of een tegelsnijder aan de slag moet. Dit bespaart je veel tijd en dure uren voor het leggen van een stenen vloer. Erg populair is bijvoorbeeld ook de vinyl Portugese tegel vloer. Voor de liefhebbers van een vinylvloer met natuurlijke uitstraling zijn er houtlook tegels of planken. Vinyl vloer tegels zijn erg sterk en slijtvast waardoor ze voor elke ruimte in huis geschikt zijn, ook voor je badkamer.

Hoe moet je vinyl tegels leggen?

De Vinyl vloerbedekking is er al sinds de jaren 1950, bekende A-merken vinyl die wij bij Thuisin in het assortiment hebben zijn onder andere Forbo en BerryAlloc. De basis voor vinyl is een ondervloer die ervoor zorgt dat de grond effen is. Daar worden de vinyl tegels op geplakt, waardoor een naadloze vloer ontstaat.

Je loopt erg prettig op een vloer van vinyltegels vanwege zijn licht verende eigenschap. De zachtheid van dit sterke materiaal, het feit dat vinyl niet koud voelt aan je voeten en de sterke toplaag maken de vinyl tegelvloer zo gewild. Door de makkelijke manier van leggen oftewel plakken heb je in korte tijd een nieuwe vinylvloer in je kamer en ook je hele woning kan in korte tijd van deze nieuwe tegelvloer worden voorzien.

Maak een afspraak

Vinyl tegels voordelen

Dat het materiaal een geluiddempend effect heeft is voor jezelf heel fijn. Dat contactgeluiden bijna niet te horen zijn is voor (onder)buren pas echt prettig.

Hier alle voordelen van vinyl tegels op een rij:
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Geluiddempend
  • Isolerend
  • Geschikt voor vloerverwarming
  • In vele kleuren leverbaar
  • Verkrijgbaar in hout-, steen-, marmer look
  • Geschikt voor vochtige ruimtes, o.a. badkamer
  • Slijtvast
  • Eenvoudig en snel te leggen

De enorme keuze aan kleuren en dessins maakt de vloer uniek, want je kan écht een uniek patroon leggen met vinyl vloertegels. Hoe gaaf is dat?! Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor vinyl tegels bij jou in huis? Neem dan contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek!

Neem contact op

Meer weten over vinyl tegels?

Neem contact met ons op

Via dit formulier kun je contact opnemen met de winkel.

Maak een afspraak

Je kan aangeven wanneer je een afspraak wilt, wij kijken of het past en bevestigen de afspraak.

Laat je terugbellen

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Thuisin winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ga naar alle veelgestelde vragen

Ja! Omdat Novilon vrijwel altijd direct wordt verlijmd op de vloer is het uitstekend geschikt voor vloerverwarming. Vraag wel altijd hierover advies aan de vakman.

Ja, in principe is het mogelijk om Novilon zelf te leggen. Maar wij raden aan om dit door een vakman te laten doen. Tot 40 m² kan los gelegd worden, zonder verlijming. Voor grotere oppervlakten is dat wel noodzakelijk en daarvoor moet de vloer eerst geëgaliseerd worden. Dat is belangrijk omdat kleine oneffenheden anders zichtbaar worden aan de bovenkant.

Het egaliseren gebeurt met egaline dat zorgt voor een egaal oppervlak én fungeert als lijmlaag. Egaliseren is ook nodig bij stroken en tegels.

De look komt vrij sterk overeen. Het verschil tussen vinyl en pvc is gering. Je kan stellen dat een pvc vloer harder is en vinyl zachter. Dat geldt voor zowel de onderste als de bovenste laag.

Bij Thuisin maken we een offerte voor je als we alle informatie op een rijtje hebben. Welke vloer mag het worden, welke afmeting heeft de ruimte waar de vloer komt, enz. Zo weet jij wat je mag verwachten, wel zo prettig!

Vinyl is isolerend en geschikt voor vloerverwarming. De vloer is makkelijk in onderhoud. Het dempt geluid, is snel gelegd en gaat lang mee. Vraag ernaar in onze winkel!

Meer weten over vinyl tegels?

Neem contact met ons op

Via dit formulier kun je contact opnemen met de winkel.

Maak een afspraak

Je kan aangeven wanneer je een afspraak wilt, wij kijken of het past en bevestigen de afspraak.

Laat je terugbellen