Tegellook vinyl

Vinyl tegelvloeren zijn geschikt voor elke ruimte, ook je badkamer. Verkrijgbaar in een ruim assortiment kleuren en verschillende dessins. Prachtige tegelmotieven, van betonlook tot marmer en van houtlook tot fantasie dessins. Met vinyl tegels leg je een unieke vloer in huis waar je jaren van kan genieten!

Wat zijn vinyl vloer tegels?

Vinyl is een sterke en stille kunststof vloer. Doordat vinyl bestaat uit meerdere lagen dempt het het geluid en dat is prettig voor de onderburen. Vinyl is verkrijgbaar in een groot assortiment unikleuren en in vele unieke dessins. Je kan kiezen uit vinyl stroken of vinyl tegels. Een tegel vinyl is vierkant, rechthoekig of driehoekig van vorm. Hierdoor maak je je vinyl vloer uniek. Want een vinyl vloer tegelmotief met rechthoekige tegels in twee kleuren ziet er uiteindelijk anders uit dan gekleurde vinyl tegels van 50x50 cm. En dat is direct het unieke aan vinyl; je kunt eindeloos combineren. Wie denkt dat vinyl saai is, zit er naast!

Unieke patronen leggen met vloertegels van vinyl

Een populair vloerpatroon voor vinyl tegels is onder andere zwart-wit, net als bij een schaakbord. Dit is een prachtige, klassieke versie dat vroeger met stenen plavuizen werd gelegd, die voelen echter koud aan, een vinylvloer niet. Behalve unikleuren als zwart en wit biedt vinyl nog meer mogelijkheden. Van betonlook tot houtlook en van Portugese tegels tot fantasiemotieven, alles is mogelijk.

Hoogwaardige vinyl tegels van bekende merken

Het feit dat je een betonlook of houtlook vloer kan leggen met vinyl tegels of stroken, maar niet druk bezig bent met onderhoud, is ook een dikke pré van deze vloerbedekking. Wij hebben hoogwaardige vinyl tegels in ons assortiment, onder andere van A-merken als Forbo en BerryAlloc. Laat je inspireren in onze showroom!

Alles over vinyl tegels

Welke kleuren en patronen vinyl vloertegels zijn er?

Naast alle unikleuren zijn er veel meer mogelijkheden. Wat denk je van een vinyl tegelmotief? Dan is de bovenste laag van de vinyl vloertegel voorzien van een print. Naast effen kleuren zijn er ook hout-, beton- en steenlook, marmer- of fantasieprints. Zo kan je zelfs vinyl tegels met verschillende kleuren en dessins met elkaar combineren. Omdat je het materiaal makkelijk kan snijden leg je bijvoorbeeld eenvoudig een mozaïekvloer. En wil je de leggen? Doen we voor je!

Erg populair is bijvoorbeeld de vinyl Portugese tegel vloer. Voor de liefhebbers van een vinylvloer met natuurlijke uitstraling zijn er houtlook tegels of stroken. Vinyl vloer tegels zijn erg sterk en slijtvast waardoor ze voor elke ruimte in huis geschikt zijn, ook voor je badkamer. Vinyl is namelijk ook nog eens bestand tegen water. Hoe fijn!

Hoe moet je vinyl tegels leggen?

De basis voor vinyl is een ondervloer die ervoor zorgt dat de grond effen is. Je wilt niet dat eventuele oneffenheden door de vinylvloer zichtbaar zijn. Op de gladde ondergrond ven de ondervloer voor vinyl plakken we de zelfklevende vinyl tegels retro of tegels met een andere dessin of kleur, waardoor een naadloze vloer ontstaat. Dat vinyl tegels zelfklevend zijn, maakt dat de vloer vlot gelegd kan worden.

Je loopt erg prettig op een vloer van vinyltegels vanwege zijn licht verende eigenschap. De zachtheid van dit sterke materiaal, het feit dat vinyl niet koud voelt aan je voeten en de sterke toplaag maken de vinyl tegelvloer zo gewild. Door de makkelijke manier van leggen, oftewel plakken, heb je in korte tijd een nieuwe vinylvloer in huis.

Heb je vragen? Dat kan! Maak eenvoudig een afspraak en wij vertellen je alles over onze vinyl tegelvloeren!

Vinyl tegels voordelen

Dat vinyl niet saai is en vele mogelijkheden kent, is nu bekend. Maar wat zijn dan nu echt alle voordelen?

Hier alle voordelen van vinyl tegels op een rij:
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Geluiddempend
  • Isolerend
  • Geschikt voor vloerverwarming
  • In vele kleuren leverbaar
  • Verkrijgbaar in hout-, steen-, marmer- en betonlook en met Portugese of retro prints
  • Geschikt voor vochtige ruimtes, zoals badkamer en/of keuken
  • Slijtvast
  • Eenvoudig en snel te leggen

De enorme keuze aan kleuren en dessins maakt de vloer uniek, want je kan écht een uniek patroon leggen met vinyl vloertegels. Hoe gaaf is dat?! Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor vinyl bij jou in huis? Neem dan contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek!

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Thuisin winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ga naar alle veelgestelde vragen

Ja! Omdat Novilon vrijwel altijd direct wordt verlijmd op de vloer is het uitstekend geschikt voor vloerverwarming. Vraag wel altijd hierover advies aan de vakman.

Ja, in principe is het mogelijk om Novilon zelf te leggen. Maar wij raden aan om dit door een vakman te laten doen. Tot 40 m² kan los gelegd worden, zonder verlijming. Voor grotere oppervlakten is dat wel noodzakelijk en daarvoor moet de vloer eerst geëgaliseerd worden. Dat is belangrijk omdat kleine oneffenheden anders zichtbaar worden aan de bovenkant.

Het egaliseren gebeurt met egaline dat zorgt voor een egaal oppervlak én fungeert als lijmlaag. Egaliseren is ook nodig bij stroken en tegels.

De look komt vrij sterk overeen. Het verschil tussen vinyl en pvc is gering. Je kan stellen dat een pvc vloer harder is en vinyl zachter. Dat geldt voor zowel de onderste als de bovenste laag.

Bij Thuisin maken we een offerte voor je als we alle informatie op een rijtje hebben. Welke vloer mag het worden, welke afmeting heeft de ruimte waar de vloer komt, enz. Zo weet jij wat je mag verwachten, wel zo prettig!

Vinyl is isolerend en geschikt voor vloerverwarming. De vloer is makkelijk in onderhoud. Het dempt geluid, is snel gelegd en gaat lang mee. Vraag ernaar in onze winkel!

Meer weten over vinyl tegels?

Neem contact met ons op

Via dit formulier kun je contact opnemen met de winkel.

Maak een afspraak

Je kan aangeven wanneer je een afspraak wilt, wij kijken of het past en bevestigen de afspraak.

Laat je terugbellen