Vinyl visgraatvloer

Vinyl is een sterke vloer die ook nog eens gecombineerd kan worden met vloerverwarming. De vele kleuren en dessins maken dat vinyl in diverse woonstijlen past. Dat het hierdoor geschikt is in een Scandinavische woonstijl zal je niet verbazen. Maar past vinyl bij de klassieke stijl? Zeker! Want weet je dat er zelfs visgraat vinyl verkrijgbaar is? Dit staat prachtig in een klassieke stijl interieur. Net een echte visgraat vloer!

Vinyl visgraat vloer

Wat is vinyl? Vinyl voelt comfortabel en warm aan je voeten. Het is een zachte vloerbedekking en kent behoorlijk veel voordelen. Vinyl is:

  • geluiddempend
  • duurzaam
  • waterbestendig
  • 100% antistatisch
  • onderhoudsvriendelijk
  • geschikt voor vloerverwarming

En vinyl is verkrijgbaar in verschillende kleuren en dessins. Denk aan bijvoorbeeld betonlook of marmerlook. Kies je voor houtlook vinyl dan haal je een vinylvloer in huis die op echte houten planken lijkt. Wat niet veel mensen weten is dat je dan ook nog kan kiezen voor een patroon als visgraat. Hoe leuk! En... visgraat vinyl is kleurvast en geschikt in combinatie met vloerverwarming.

Visgraat vinyl vloer leggen

Als je een nieuwe vinyl vloer hebt gekozen, wil je natuurlijk dat het perfect in je kamer ligt. Heb je twee rechterhanden, dan kan je dit in principe zelf doen. Toch raden wij je onze vakmensen van harte aan voor visgraat vinyl inclusief leggen.

Wij kijken direct of er een ondervloer voor vinyl nodig is, we meten in en leggen de vloer voor je. Zo weet je zeker dat je lang kan genieten van een mooie strakke visgraat vinyl vloer!

Wil je meer weten over visgraat vinyl of de verschillende kleuren en dessins zelf bekijken? Maak eenvoudig een afspraak.

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Thuisin winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ga naar alle veelgestelde vragen

Ja! Omdat Novilon vrijwel altijd direct wordt verlijmd op de vloer is het uitstekend geschikt voor vloerverwarming. Vraag wel altijd hierover advies aan de vakman.

Ja, in principe is het mogelijk om Novilon zelf te leggen. Maar wij raden aan om dit door een vakman te laten doen. Tot 40 m² kan los gelegd worden, zonder verlijming. Voor grotere oppervlakten is dat wel noodzakelijk en daarvoor moet de vloer eerst geëgaliseerd worden. Dat is belangrijk omdat kleine oneffenheden anders zichtbaar worden aan de bovenkant.

Het egaliseren gebeurt met egaline dat zorgt voor een egaal oppervlak én fungeert als lijmlaag. Egaliseren is ook nodig bij stroken en tegels.

Het is ontzettend belangrijk dat alles zo goed mogelijk wordt ingemeten. Daar willen wij je uiteraard graag bij helpen. Alleen dan kunnen wij je een perfecte vloer garanderen. We bekijken de conditie van bijvoorbeeld de ondervloer of andere zaken die een rol spelen.

Neem gerust contact op met een winkel bij jou in de buurt voor een inmeet-afspraak.

Wanneer je persoonlijk advies wilt over je vloer, voor aanschaf of onderhoud, ben je van harte welkom bij de winkel bij jou in de buurt. Ook het legwerk kunnen we voor je uitvoeren.

Een vinyl vloer bestaat uit meerdere lagen; een harde slijtlaag, een laag met een bedrukt dessin, een versterkingslaag en een zachte onderlaag. Hoe dikker de onderste schuimlaag, hoe comfortabeler de vloer loopt.

Het verschil met een pvc vloer is gering, maar algemeen gesteld kun je zeggen dat een pvc vloer harder is en vinyl zachter. Dat geldt voor zowel de onderste als de bovenste laag. Zeker bij zware belasting of intensief gebruik kun je daarom beter kiezen voor een pvc vloer.

Meer weten over visgraat vinyl vloeren?

Neem contact met ons op

Heb je een vraag voor ons? Aarzel niet om het onderstaande formulier in te vullen, inclusief je vraag. We zullen zo spoedig mogelijk antwoorden!

Maak een afspraak

Laat je gewenste datum en tijd hieronder achter voor een afspraak. Hoe meer informatie je geeft, hoe beter wij je kunnen helpen. We kijken of het past en bevestigen de afspraak!

Laat je terugbellen

Vul dan onderstaand formulier in! Wij bellen je zo snel mogelijk terug.