Karpetten

Karpetten zijn er in verschillende maten, veel kleuren, talloze dessins en hoogpolig of platgeweven. Kies voor een platgeweven karpet wanneer de ruimte intensief wordt gebruikt, voor een ‘rustige’ ruimte kun je ook een hoogpolig kleed nemen. Karpetten zijn soms zeer decoratief en worden steeds vaker gebruikt op harde vloeren omdat ze het geluid absorberen.

Karpetten voor elke woonstijl

Karpetten worden op verschillende manieren gebruikt. Vaak is het om een deel van een bepaalde ruimte (in de huiskamer) af te scheiden, bijvoorbeeld een centraal punt van het zitgedeelte waar een kleine tafel op het karpet staat. Hetzelfde kun je doen als ‘ondergrond’ voor de eettafel met stoelen.

In de slaapkamer gaat het vaak om het warme en sfeervolle effect van het kleed. Vooral in woonkamers met een harde vloer worden karpetten (steeds vaker) gebruikt als functioneel product om het geluid te dempen.

Materiaal

De meeste karpetten zijn gemaakt van kunststof zoals polypropyleen of polyamide. Ook wol, sisal, kokos, katoen en zijde worden hiervoor gebruikt. Natuurlijk hebben wij ook vloerkleden die geschikt zijn voor vloerverwarming. Voor de actuele voorraad, inspiratie of advies ben je van harte welkom in de Thuisin showroom!

Voordelen karpetten

Afmetingen

Karpetten zijn er meerdere maten variërend 80 x 160 cm tot 300 x 400 cm. Daartussen zitten verschillende maten waarvan 160 x 230 cm een veelvoorkomende is.

Decoratief

Naast een praktische functie, hebben karpetten ook een decoratieve functie, zeker wanneer het dessin een grote rol speelt. Daarnaast worden karpetten als ‘warm’ en gezellig ervaren.

Kleur

Karpetten zijn verkrijgbaar in talloze kleuren. Meestal evolueren deze kleuren mee met de woonmode. Zo kun je je interieur altijd up to date houden.

Dessin

Er zijn karpetten met een unikleur, maar meestal is er sprake van een dessin. Dat kan strak of speels zijn, eenvoudig of juist wat complexer. Grafische motieven, bloemdessins, abstract of juist figuratief, de mogelijkheden zijn welhaast onbegrensd. Vooral in combinatie met kleur geeft dat talloze mogelijkheden.

Nooit meer koude voeten

Een mooi karpet is niet alleen een toevoeging voor je interieur en de sfeer in huis. Je doet jezelf een groot plezier met zo'n zacht en warm tapijt, want wanneer je op sokken of blote voeten door de kamer loopt voelt dat extra fijn met een karpet. Er zijn wel meer opties voor vloerbekleding waar je warme voeten van krijgt.

Toepassingen karpetten

Karpet van kamerbreed tapijt

Fabrikanten van kamerbreed tapijt leveren soms ook karpetten die als basis kamerbreed tapijt hebben. Het is zo mogelijk om bijvoorbeeld in een kamer kamerbreed tapijt te leggen en in een andere ruimte een kleine variant daarvan als karpet.

Dessin

Er zijn karpetten met een unikleur, maar meestal is er sprake van een dessin. Dat kan strak of speels zijn, eenvoudig of juist wat complexer. Grafische motieven, bloemdessins, abstract of juist figuratief, de mogelijkheden zijn welhaast onbegrensd. Vooral in combinatie met kleur geeft dat talloze mogelijkheden.

Bij Thuisin kan je altijd slagen voor een fijn karpet, passend bij jouw woonstijl en met jouw favoriet dessin. Wij adviseren je graag rond materiaal en kleuren, zo weet je zeker dat jouw nieuwe karpet straks perfect past bij je interieur.

In de showroom kan je jouw tapijt zien en vooral ook voelen. Heel belangrijk, want je loopt er jaren op! Vragen? Stel ze gerust!

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Thuisin winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ga naar alle veelgestelde vragen

Regelmatig stofzuigen is de beste methode om een karpet te onderhouden. Zeer hoogpolig is hierbij wat lastiger te zuigen dan een platweef karpet. Om mogelijke vlekken te verwijderen is deppen met een vochtig gemaakte doek vaak voldoende. Nooit wrijven! Voor specifieke onderhoudsinstructies geeft de Thuisin specialist graag de juiste informatie.


Ja! Je kan een karpet over kamerbreed tapijt leggen.

De meeste karpetten zijn gemaakt van kunststof zoals polypropyleen of polyamide. Ook wol, sisal, kokos, katoen en zijde worden hiervoor gebruikt. Voor de actuele voorraad raadpleeg de Thuisin winkelier.


Bij Thuisin! Van nagenoeg elk tapijt kan een kleed gemaakt worden. In onze winkel vind je inspiratie en geven we advies, als je dat wilt. Kom je langs?

Het komt op hetzelfde neer. Beiden zijn losliggende kleden die niet de gehele ondervloer bedekken. Van nagenoeg elk soort tapijt kunnen wij een kleed maken. Dit kan in verschillende afmetingen. Zoek je een vloerkleed rond? Of wil je liever een rechthoekige die precies onder je salontafel past of onder de hoekbank? Ook dat kan. Uiteraard in alle kleuren en verschillende dessins.

Ze zijn leverbaar in verschillende afmetingen, vierkant of rond en zelfs in een organische vorm. Ze zijn functioneel, want lekker warme voeten op de vloer en praktisch, want dempt geluid. Verkrijgbaar in talloze kleuren en dessins, echt voor ieder interieur. Je kan ze makkelijker wisselen dan een complete vloer en... ze zijn gewoon mooi!

Meer weten over karpetten?

Neem contact met ons op

Via dit formulier kun je contact opnemen met de winkel.

Maak een afspraak

Je kan aangeven wanneer je een afspraak wilt, wij kijken of het past en bevestigen de afspraak.

Laat je terugbellen