Karpetten

Karpetten zijn er in verschillende maten, veel kleuren, talloze dessins en hoogpolig of platgeweven. Kies voor een platgeweven karpet wanneer de ruimte intensief wordt gebruikt, voor een ‘rustige’ ruimte kun je ook een hoogpolig kleed nemen. Karpetten zijn soms zeer decoratief en worden steeds vaker gebruikt op harde vloeren omdat ze het geluid absorberen.

Karpetten voor elke woonstijl

Karpetten worden op verschillende manieren gebruikt. Vaak is het om een deel van een bepaalde ruimte (in de huiskamer) af te scheiden, bijvoorbeeld een centraal punt van het zitgedeelte waar een kleine tafel op het karpet staat. Hetzelfde kun je doen als ‘ondergrond’ voor de eettafel met stoelen.

In de slaapkamer gaat het vaak om het warme en sfeervolle effect van het kleed. Vooral in woonkamers met een harde vloer worden karpetten (steeds vaker) gebruikt als functioneel product om het geluid te dempen.

Materiaal

De meeste karpetten zijn gemaakt van kunststof zoals polypropyleen of polyamide. Ook wol, sisal, kokos, katoen en zijde worden hiervoor gebruikt. Voor de actuele voorraad, inspiratie of advies ben je van harte welkom in de Thuisin showroom!

Bekijk ze in onze winkel

Voordelen karpetten

Afmetingen

Karpetten zijn er meerdere maten variërend 80 x 160 cm tot 300 x 400 cm. Daartussen zitten verschillende maten waarvan 160 x 230 cm een veelvoorkomende is.

Decoratief

Naast een praktische functie, hebben karpetten ook een decoratieve functie, zeker wanneer het dessin een grote rol speelt. Daarnaast worden karpetten als ‘warm’ en gezellig ervaren.

Kleur

Karpetten zijn verkrijgbaar in talloze kleuren. Meestal evolueren deze kleuren mee met de woonmode. Zo kun je je interieur altijd up to date houden.

Dessin

Er zijn karpetten met een unikleur, maar meestal is er sprake van een dessin. Dat kan strak of speels zijn, eenvoudig of juist wat complexer. Grafische motieven, bloemdessins, abstract of juist figuratief, de mogelijkheden zijn welhaast onbegrensd. Vooral in combinatie met kleur geeft dat talloze mogelijkheden.

Maak een afspraak

Toepassingen karpetten

Karpet van kamerbreed tapijt

Fabrikanten van kamerbreed tapijt leveren soms ook karpetten die als basis kamerbreed tapijt hebben. Het is zo mogelijk om bijvoorbeeld in een kamer kamerbreed tapijt te leggen en in een andere ruimte een kleine variant daarvan als karpet.

Dessin

Er zijn karpetten met een unikleur, maar meestal is er sprake van een dessin. Dat kan strak of speels zijn, eenvoudig of juist wat complexer. Grafische motieven, bloemdessins, abstract of juist figuratief, de mogelijkheden zijn welhaast onbegrensd. Vooral in combinatie met kleur geeft dat talloze mogelijkheden.

Bij Thuisin kan je altijd slagen voor een fijn karpet, passend bij jouw woonstijl en met jouw favoriet dessin. Wij adviseren je graag rond materiaal en kleuren, zo weet je zeker dat jouw nieuwe karpet straks perfect past bij je interieur.

In de showroom kan je jouw tapijt zien en vooral ook voelen. Heel belangrijk, want je loopt er jaren op! Vragen? Stel ze gerust!

Neem contact op

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Thuisin winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ga naar alle veelgestelde vragen

Regelmatig stofzuigen is de beste methode om een karpet te onderhouden. Zeer hoogpolig is hierbij wat lastiger te zuigen dan een platweef karpet. Om mogelijke vlekken te verwijderen is deppen met een vochtig gemaakte doek vaak voldoende. Nooit wrijven! Voor specifieke onderhoudsinstructies geeft de Thuisin specialist graag de juiste informatie.


Het is ontzettend belangrijk dat alles zo goed mogelijk wordt ingemeten. Daar willen wij je uiteraard graag bij helpen. Alleen dan kunnen wij je een perfecte vloer garanderen. We bekijken de conditie van bijvoorbeeld de ondervloer of andere zaken die een rol spelen.

Neem gerust contact op met een winkel bij jou in de buurt voor een inmeet-afspraak.

De meeste karpetten zijn gemaakt van kunststof zoals polypropyleen of polyamide. Ook wol, sisal, kokos, katoen en zijde worden hiervoor gebruikt. Voor de actuele voorraad raadpleeg de Thuisin winkelier.


Wanneer je persoonlijk advies wilt over je vloer, voor aanschaf of onderhoud, ben je van harte welkom bij de winkel bij jou in de buurt. Ook het legwerk kunnen we voor je uitvoeren.

Naast dat een karpet een woning kan aankleden, brengt het ook warmte met zich mee. Niets is zo fijn als warme voeten in de winter als je op de bank zit. Daarnaast is een karpet ook geluiddempend. Niet alleen als je erop loopt, maar ook voor de akoestiek in de kamer.


Meer weten over karpetten?

Neem contact met ons op
Maak een afspraak

Je kan aangeven wanneer je een afspraak wilt, wij kijken of het past en bevestigen de afspraak.

Laat je terugbellen