Marmoleum - Linoleum

Marmoleum is de merknaam van het linoleum dat door Forbo wordt geproduceerd. Marmoleum, ook wel linoleum genoemd is verkrijgbaar in banen (vanaf de rol) en als click-variant, net zoals laminaat.

Marmoleum en Linoleum vloeren

Marmoleum het merknaam van het linoleum van Forbo is grotendeels recyclebaar en duurzaam. Het is verkrijgbaar in een groot aantal kleuren en heeft een bijzondere uitstraling. Marmoleum wordt gemaakt van natuurlijke grondstoffen en is daardoor een zeer duurzaam product; het kan vrijwel volledig worden hergebruikt. Wil je een strakke vloer? Kies dan voor een marmoleum vloer en laat hem leggen door de Thuisin vakman.

Duurzaam marmoleum

De duurzaamheid van marmoleum is voor fabrikant Forbo een argument om zich als ‘groen’ te positioneren, maar de meeste mensen kiezen voor marmoleum omdat het een mooi product is en makkelijk is te reinigen. Voor hen betekent ‘duurzaam’ dat het product lang mee gaat. Marmoleum verwijst naar het gemarmerde effect dat ontstaat door de wijze van produceren. Dát maakt marmoleum voor veel mensen een interessant product. Marmoleum is ook verkrijgbaar als ‘egaal’ product, in betonlook en in talloze kleuren.

Bekijk ze in onze winkel

Alles over rol- en click-marmoleum

Marmoleum op rol en in click-variant

Marmoleum wordt verkocht op rol en in click-variant zoals bij laminaat, de marmoleum click. In dat laatste geval kun je het zelf leggen. Wanneer je kiest voor banen, dan wordt het geleverd op een rol en het leggen van zo’n vloer is echt specialistenwerk. Marmoleum click is leverbaar in planken (ook wel panelen genoemd) en tegels. Door deze verschillende groottes te combineren, zijn er talloze mogelijkheden om een vloer naar eigen smaak samen te stellen.

Variatie marmoleum

Een stapje verder is de collectie Marmoleum modular, die bestaat uit 6 verschillende formaten en 60 verschillende kleuren. Frisse kleuren, een chique vloer, een speels motief, een strakke betonlook of een combinatie daarvan; alles is mogelijk. Populair zijn de marmoleum vloeren in betonlook. Die lijken op de populaire gietvloeren. Een simpeler en goedkopere versie is een marmoleum vloer wat lijkt op beton. Laat je inspireren bij de Thuisin winkel bij jou in de buurt.

Maak een afspraak
Zelf doen of laten doen

Marmoleum is een vlakke vloerbedekking en moet superstrak liggen voor het beste resultaat. Zorg er dus voor dat de ondergrond goed is en vraag advies aan de Thuisin specialist. Uiteraard kunnen ook onze vakkundige stoffeerders de vloer voor jou leggen, zij doen het graag. Wil je totale zekerheid? Wij kunnen bij je thuis komen kijken, opmeten en adviseren.

Vloerverwarming

In principe is een vloer van marmoleum geschikt voor vloerverwarming, zeker wanneer het direct wordt verlijmd op de ondervloer zoals dat gebeurt in banen. Ook bij de click-varianten is vloerverwarming geen enkel probleem. Vraag wel altijd advies aan de Thuisin specialist. Die kan alles hierover vertellen.

Neem contact op

Meer Marmoleum

Top advies & Trends

Geen standje sambal meer, zodat je je kan nestelen tegen de radiatoren. Vloerverwarming is veel beter! Krijg je een nieuwe vloer en twijfel of je daar vloerverwarming onder wilt? Lees dan onze blog…

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Thuisin winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ga naar alle veelgestelde vragen

Het is ontzettend belangrijk dat alles zo goed mogelijk wordt ingemeten. Daar willen wij je uiteraard graag bij helpen. Alleen dan kunnen wij je een perfecte vloer garanderen. We bekijken de conditie van bijvoorbeeld de ondervloer of andere zaken die een rol spelen.

Neem gerust contact op met een winkel bij jou in de buurt voor een inmeet-afspraak.

Marmoleum Click bestaat uit losse blokken die je in elkaar kunt clicken als een laminaatvloer. Hiermee kan je bijvoorbeeld verschillende kleuren combineren en creëer je een vloer met dezelfde eigenschappen als een Marmoleumvloer.

Marmoleum Modular bestaat uit 6 verschillende formaten en 60 verschillende kleuren. Hiermee leg je bijvoorbeeld een klassieke visgraat, maar je kan ook meerdere vormen en kleuren combineren.

Allereerst op de kleur natuurlijk, want die zie je altijd! Marmoleum is in heel veel kleuren(combinaties) verkrijgbaar. Maar ook in de uitvoering heb je een ruime keuze: naast Marmoleum (kamerbreed) is er bijvoorbeeld Marmoleum Click (losse onderdelen) of bijvoorbeeld Modular waarbij je verschillende vormen en kleuren kan combineren.

Wanneer je persoonlijk advies wilt over je vloer, voor aanschaf of onderhoud, ben je van harte welkom bij de winkel bij jou in de buurt. Ook het legwerk kunnen we voor je uitvoeren.

Marmoleum is een natuurlijk product dat geproduceerd wordt met een rugweefsel van jute. De vloer is enkele millimeters dik en zeer slijtvast.Verder bestaat het uit lijnzaadolie, gemalen kurk, houtmeel of hars.

Meer weten over marmoleum?

Neem contact met ons op
Maak een afspraak

Je kan aangeven wanneer je een afspraak wilt, wij kijken of het past en bevestigen de afspraak.

Laat je terugbellen

Eigenschappen van marmoleum

Marmoleum is van nature en antistatisch en trekt dus geen stof aan. Bacteriën krijgen er moeilijk vat op en dat is een belangrijke reden waarom het vaak in scholen of ziekenhuizen wordt gebruikt. Daar gaat het altijd om banen die aan elkaar worden gelast waardoor een naadloos geheel ontstaat. Daardoor krijg je geen naden waar mogelijk vuil in kan gaan zitten.

Geluiddempend

Marmoleum dempt het geluid en door het gebruik van een Forbo Foam onderlaag wordt dat nog sterker.

Onderhoud marmoleum vloer

Marmoleum vergt voor thuisgebruik weinig onderhoud. Met stofzuigen of een vochtige doek afnemen, is al veel werk gedaan. Schoonmaken met een licht sopje kan en er zijn speciale reinigingsmiddelen voor een optimaal resultaat. Let op: vochtig afnemen is geen probleem, maar marmoleum raden wij niet aan voor toiletten en badkamers. Langdurige blootstelling aan vocht kan een nadelig effect hebben.

Intensief gebruik van marmoleum

Bij zwaar gebruik, denk aan ziekenhuizen en scholen, moet er vaker gereinigd worden en dat gebeurt met machines. Het betekent dat de toplaag langzaam slijt en af en toe ‘bijgewerkt’ moet worden met een nieuwe beschermlaag. Voor thuisgebruik is dat niet nodig. De slijtslaag is zo sterk dat het borg staat voor jarenlang zorgeloos comfort en weinig onderhoud.