Om de juiste maat markiezen voor je boerderij te bepalen, volg je deze stappen:

 1. Meet de breedte van het gebied waar je de markiezen wilt installeren.
 2. Bepaal hoe ver je de markiezen wilt laten uitsteken (de uitval). Dit hangt af van je voorkeur voor schaduw en stijl.
 3. Overweeg de hoogte waarop je de markiezen wilt installeren, meestal boven ramen of deuren.
 4. Consulteer een professional of leverancier voor specifieke aanbevelingen en om de exacte maten te bepalen op basis van je behoeften en het beschikbare aanbod.

Met deze metingen en advies op maat kun je de juiste maat markiezen kiezen die perfect bij je boerderij passen. En...je kan jouw markiezen ook laten inmeten en monteren door onze vakmensen!

Om de kosten van markiezen te verlagen, kun je de volgende stappen overwegen:

 1. Kies eenvoudige ontwerpen: complexere ontwerpen en extra decoratieve elementen kunnen de kosten verhogen. Kies een eenvoudiger ontwerp om te besparen.
 2. Overweeg alternatieve materialen: materialen zoals aluminium kunnen kosteneffectiever zijn dan hout, terwijl ze nog steeds duurzaam zijn.
 3. Onderhoud goed: zorg voor regelmatig onderhoud om de levensduur van de markiezen te verlengen, zodat je op de lange termijn kosten bespaart.

Houd er rekening mee dat terwijl kostenbesparing belangrijk is, het ook cruciaal is om de kwaliteit en duurzaamheid van de markiezen niet te verwaarlozen. Kies materialen die geschikt zijn voor je behoeften en weersomstandigheden om ervoor te zorgen dat de markiezen op lange termijn goed presteren. Bij Thuisin weten we er alles van!

Rolluiken kan je handmatig bedienen door middel van een band. Dat is een stevig plat ‘koord’ dat (meestal) ter bescherming opgerold zit in een platte doos die aan de binnenzijde van het pand wordt gemonteerd. Een elektrische bediening met een schakelaar op de muur is ook mogelijk, zelfs met een afstandsbediening.

Standaard wordt het vouwgordijn bediend met een koord of ketting. Met onze smartcord is deze bediening tevens kindvriendelijk. Een elektrische bediening is mogelijk en deze is met een afstandsbediening aan te sturen.

Vraag voor de zekerheid altijd even na bij de winkel waar je je raamdecoratie hebt gekocht. Maar vaak zit je met afstoffen en een vochtig doekje wel safe!

Het is altijd verstandig om dit na te vragen bij de winkel waar je jouw duettes hebt gekocht. Over het algemeen kun je echter weinig fout doen met normaal afstoffen en een vochtig doekje.


Daar is niet slechts één manier voor, maar vele. Afhankelijk hoeveel ruimte jij in je inloopkast hebt kan je kiezen voor een leg- en hanggedeelte. Maar ook voor planken, rekjes, verlichting, enz. De keuze is divers. In onze winkel laten we je alles zien!

Als je ervoor kiest om je gordijnen niet in de wasmachine te wassen, kun je bijvoorbeeld overwegen om ze voorzichtig te stofzuigen met een zachte borstel of ze op te frissen door je ramen te openen

Dat kun je op heel veel manieren doen! Denk daarbij aan diverse soort stoffen, kleuren en patronen. Kom gezellig langs in de winkel om alle mogelijkheden te ontdekken.

Dat is eenvoudig:

 • Verwijder vuil en stof: klop de markies voorzichtig. Gebruik een zachte borstel of een stofzuiger met een zachte borstelmond om de stof schoon te maken.
 • Vlekken op de stof kun je meestal verwijderen met een zachte borstel en milde zeep vermengd met water. Test een kleine, onopvallende plek voordat je de hele markies reinigt.
 • Regelmatig inspecteren op slijtage, scheuren of losse onderdelen.
 • Smeer bewegende delen, zoals scharnieren en katrollen, indien nodig.
 • Controleer regelmatig of de bevestigingspunten nog stevig zijn bevestigd aan de muur.
 • Houd er rekening mee dat onderhoud en reiniging van markiezen kunnen variëren afhankelijk van het type stof en het specifieke ontwerp van de markies. Raadpleeg de instructies van de fabrikant of vraag ernaar in jouw Thuisin winkel.

Er zijn een paar simpele dingen om vlekken op je duettes te voorkomen. Probeer bijvoorbeeld morsbronnen zoals eten of drinken bij je duettes weg te houden en bedien je duettes met schone handen.

Om bescherming te bieden tegen verkleuring, zou je kunnen nadenken over buitenzonwering om UV-straling tegen te houden.