Een knikarmscherm kan handmatig of automatisch worden bediend. Handmatig gaat met een slingerstang die in een oog wordt gehaakt dat vastzit aan de constructie die aan de gevel is bevestigd. Nadeel daarvan is dat je iedere keer naar buiten moet om het scherm in- of uit te draaien.

Een markies wordt meestal handmatig bediend door middel van een koord en katrollen. Wie meer gemak wil, kiest een motorische bediening. Dat kan door middel van een schakelaar die binnen wordt gemonteerd en ook besturing op afstand met een afstandsbediening is mogelijk. Zo’n elektrisch aangedreven markies is te combineren met het aansturen van andere vormen van zonwering.

Duorolgordijnen bedien je met een ketting of koord, al dan niet verzwaard met een extra element. Alle producten zijn voorzien van een kindveilige bediening waardoor kinderen niet verstrikt kunnen raken in de koorden of kettingen.

Uiteraard kun je ook kiezen voor elektrische bediening, al dan niet met afstandsbediening.

De bediening gaat meestal met een platte band die in een gesloten doos naast het screen wordt gemonteerd. Door de band te laten vieren en het gewicht van de onderlijst (een strip aan de onderkant van het screen) zakt het doek naar beneden.

Het is ook mogelijk om screens automatisch aan te sturen met behulp van een elektromotor.

De bediening van de shutters kan op verschillende manieren. Gebruikelijk is een verticale bedieningslat aan de voorzijde waarmee je de lamellen kunt bedienen. Het is ook mogelijk om dat te doen via de lamellen zelf.

Wie kiest voor gemak of bijvoorbeeld shutters wil bedienen op een plek waar je niet zo makkelijk bij komt, kan kiezen voor een motorische bediening op afstand. Het is mogelijk dit te doen met de smartphone of tablet via een speciale app.

De roedes boor je vast. In de rails zitten hiervoor speciale punten. Vind je dit te veel gedoe dan doen wij het voor je! Bij Thuisin adviseren we jou graag, we meten en monteren ook!

Dat is persoonlijk en een kwestie van smaak. Denk aan boeken, een mooie vaas of lijstjes. Hou het simpel en niet te vol. Gebruik verschillende afmetingen en kies kleur. Mooi en speels is het gebruik van verschillende materialen. En dat kan ook in je kast. Speel daarbij met kleur en de wandkast is zelf een pareltje!

De meest gebruikelijke diepte van kledingkasten is 60 cm. Dit komt onder andere omdat kledinghangers voor shirts, bovenkleding en jassen van volwassenen 50 cm breed zijn. Natuurlijk kan je de diepte van je kledingkast ook aanpassen, met een kledingkast op maat of inloopkast.

Dat is aan jou! We raden je aan om na te denken hoe jij je kleding vouwt voordat je de diepte van planken kiest. Wil je een hanggedeelte, houd dan rekening met de afmeting van de kledinghangers. Zeker wanneer je kiest voor draaideuren en de kast wilt afsluiten zorg dan dat de deuren ook echt goed kunnen sluiten. Verder bepaal jij!

Standaard zijn deze machines zo'n 60 cm. Bij Thuisin houden we ook rekening met de slangen en uitsteeksels aan de achterkant van deze apparaten. En misschien wil je andere bestaande leidingen direct wegwerken achter de kast. Daarom meten wij ook jouw wasmachinekast voor je in. Tot slot monteren wij de kast op maat voor je, ontzorgen noemen we dat!

De kamer moet écht zo donker zijn, dat je zelf ook niks meer ziet als je in de kamer staat.

Daar kunnen wij je mee helpen. Wij inspireren en adviseren jou over alle mogelijkheden zodat je de lamellen kiest die aansluiten op jouw wensen en woonstijl. Wil jij dit graag? Maak dan snel een afspraak!