Desso

De collectie van Desso bestaat uit kleurrijke tapijten. Genoeg keuze om inspiratie op te doen voor jouw huis.

Desso tapijt of vloerkleed; Zacht, comfortabel en lekker warm

Dat is het gevoel wat je bij een Desso tapijt en karpet krijgt. Daarnaast is het een goede geluidsdemper en zorgt het voor een goede akoestiek. Dit tapijt is ook geschikt voor vloerverwarming en koelingssystemen. De tapijten zijn in veel eigentijdse kleuren, dessins en structuren verkrijgbaar bij onze Thuisin winkels. Er is altijd een tapijt en of vloerkleed die jouw interieur helemaal af maakt.

Onderhoud Desso Tapijt

Hoe zorg je er nu voor dat jouw Desso tapijt of karpet mooi blijft? Zorg dat viezigheid buiten blijft door bijvoorbeeld een rooster of een goede schoonloopmat. Stofzuig daarnaast gemiddeld twee keer per week goed. Gebruik bij vlekken vooral geen zeep houdende schoonmaakmiddelen. In onze vestigingen zijn de juiste onderhoudsmiddelen beschikbaar. Doordat tapijt stroever is dan een laminaat vloer, is het risico op vallen een stuk afgenomen. Ideaal voor kinderen, mochten ze vallen dan is de kans op verwondingen een stuk kleiner.

Bezoek onze winkel

Cradle to Cradle®

Cradle to Cradle® tapijt is het tapijt wat goed is voor het milieu en onze gezondheid. Het tapijt is volledig gemaakt van gerecyclede producten en kan ook weer volledig worden gerecycled. Desso AirMaster®, een onderdeel hiervan, is zelfs zo ontwikkeld dat het zorgt voor een schonere lucht in huis. Ook een perfect tapijt voor mensen met bijvoorbeeld astma.

Bonaparte en Parade

Bonaparte en Parade zijn onderdelen van Desso. Kijk ook eens op deze pagina’s voor meer informatie over deze collecties. Overigens zijn alle drie de merken van het overkoepelende vloerenmerk Tarkett.

Desso Airmaster, ga voor duurzaam!

Recycling van oude tapijttegels

Kies je bewust voor duurzaam wonen en gerecyclede materialen? Dan is tapijt van Desso uit Waalwijk zeker interessant voor je. De tapijt producent verwerkt sinds zijn overname door Tarkett afgedankte tapijttegels. Hoe werkt dit in de praktijk? Garen en de rug van de tegel worden tijdens het verwerkingsproces in de nieuwe recyclingafdeling gescheiden. Het bedrijf Aquafill maakt het garen geschikt voor hergebruik. Onder de naam Econyl nylon krijgt het garen een nieuw leven. Recent is over dit recycling proces een artikel gepubliceerd, benieuwd? Lees dan hier verder.

Het mooie van dit systeem is, dat de kwaliteit van het gerecyclede materiaal overeenkomt met de kwaliteit van een volledig nieuw tapijt, tapijttegel of vloerkleed. En hergebruik is uiteraard positief voor onze CO2-voetafdruk. Een groen label is de toekomst, zowel voor kantoren, hotels, maar ook voor jouw woning. Nieuwsgierig naar gerecycled Desso tapijt en de mogelijkheden bij jou thuis? Kom dan naar de Thuisin showroom bij jouw in de buurt voor persoonlijk advies.

Maak een afspraak