Verbrand je meetlint; gordijnen op maat doe je zo!

Oké, je hebt besloten dat je nieuwe gordijnen wilt. En nu? Het voelt nog net niet alsof je bij First Dates zit; wat ga je nu doen en wat moet je verwachten? Het liefst heb je natuurlijk dat het in 1 keer goed gaat en dat het een dikke match is. Daarom vertel ik je graag meer over dat hoognodige moment tijdens een blind date oftewel de overspringende vonk die nodig is voor een succesvol resultaat; je gordijnen inmeten!

Inbetweens of vitrages; de keuze is reuze!

Gordijnen kunnen niet alleen dienen als functionele raambekleding, maar ook als een stijlvolle toevoeging aan je kamer. En laten we eerlijk zijn, er zijn veel verschillende soorten gordijnen om uit te kiezen:

Om maar een paar te noemen... Het kan overweldigend zijn om te beslissen wat het beste bij jou en je huis past.

Voor de juiste gordijnen kijk je onder andere naar de ruimte waar je gordijnen komen te hangen. Voor een slaapkamer zijn verduisterende overgordijnen perfect, voor de lange slapers onder ons. In de woonkamer wil je juist zovele mogelijk licht, maar toch de inkijk beperken, waardoor inbetweens hier hartstikke geschikt zijn. Zeker weten dat je de juiste keuze maakt? Lees onze blog!

Welke gordijnen moet ik kiezen?

Het belang van gordijnen goed inmeten

Maar nu komt het belangrijkste gedeelte: het inmeten van gordijnen. Want hoe doe je dat eigenlijk? Het is namelijk belangrijk om de juiste maten op te meten, zodat je straks niet met hoogwater gordijnen of juist een sluier van gordijnen eindigt, waar je nog net niet over struikelt.

Zeker weten dat jouw gordijnen straks een echte match zijn? Schakel de vakmensen van Thuisin in. We komen bij je thuis en meten de gordijnen op precies de juiste maat in, zodat jij alle spanning los kan laten en je je kan vergapen aan het geweldige eindresultaat!

Schakel de vakmensen van Thuisin in!Kies voor kleur of toch op safe?

Maar voordat je de gordijnen gaat bestellen, is het belangrijk om stil te staan bij de verschillende gordijnstoffen en printjes. Wil je bijvoorbeeld een stof die veel licht doorlaat of juist verduisterend is? En welk printje past het beste bij jouw interieur? Er zijn ontzettend veel opties, dus neem hier rustig de tijd voor.

Wil je de stoffen graag in het echt voelen? Kom dan vooral langs in de winkel, dan kun je alle stoffen naast elkaar leggen en voelen, ruiken, bekijken wat je wilt! Mocht je er dan nog niet uit komen, helpen we je graag met advies.

Bedien je gordijnen met gemak

En dan heb je nog de elektrische gordijnen. Want waarom zou je nog handmatig je gordijnen open en dicht doen, als dit ook automatisch kan? Met een simpele druk op de knop openen of sluiten je gordijnen zich.

Ideaal als je bijvoorbeeld niet thuis bent, maar wel wilt dat het lijkt alsof er iemand thuis is. Enne, nooit meer steen-papier-schaar om te bepalen wie op moet staan om de gordijnen dicht te doen, net als jullie je met een bak popcorn op de bank hebben genesteld.

Meten is weten, maar laat het wel door een ander doen

Dus, nu je weet hoe je gordijnen moet inmeten en welke verschillende soorten gordijnen en stoffen er zijn, ben je helemaal klaar om je huis een upgrade te geven met prachtige gordijnen.

En wie weet, misschien is het wel liefde op het eerste gezicht tussen jou en je nieuwe gordijnen! Hulp nodig voor een denderend resultaat om nooit te vergeten? Thuisin helpt je graag :)

Zoek jouw Thuisin-winkel!

Demi
Geschreven door
Demi

Blogger bij Thuisin. Ik inspireer je met mijn blogs op het gebied van interieur en trends! Lees je mee?

Lees meer over Demi