Geef je inbetween gordijnen een langdurige frisse uitstraling

Binnenkijken in Markelo door Thuisin Rijssen inbetweens

Inbetween gordijnen zijn een van de prachtige parels die je in ons gordijnen assortiment vindt. Maar hoe houd je inbetween gordijnen nu eigenlijk mooi, fris en in topconditie? Of je nu die ene vlek wilt verwijderen of dat vervelende geurtje wilt laten verdwijnen, lees snel verder en ontdek hoe jij je inbetween gordijnen kunt opfrissen zonder ze te beschadigen.

Roze gordijnen bij Thuisin

Waarom is het reinigen en onderhouden van gordijnen belangrijk?

Laten we beginnen met de belangrijkste vraag: waarom zou je eigenlijk je gordijnen wassen als ze niet vies zijn? Ik heb een lijst voor je opgesteld die je vandaag nog zou kunnen overtuigen om je gordijnen te wassen.

 • Het onderhouden van je gordijnen draagt bij aan een verbeterde luchtkwaliteit binnenshuis doordat ze minder stof en allergenen verspreiden. Ook heel fijn als je last van allergieën hebt.
 • Met regelmatige zorg blijven jouw gordijnen langer in hun topconditie, wat natuurlijk op de langere termijn weer kostenbesparingen oplevert.
 • Het reinigen van gordijnen kan bijdragen aan het verwijderen van nare geuren, aangezien gordijnen geuren kunnen vasthouden.
 • Goed verzorgde gordijnen ogen veel aantrekkelijker in je interieur! Ze behouden hun kleur en textuur langer, wat bijdraagt aan een frisse en verzorgde uitstraling van je interieur.

Ontdek onze gordijnen

A House of Happiness - Thuisin - Gordijnen - Kleurrijk

Het reinigen van verschillende soort gordijnen

Natuurlijk zijn niet alle gordijnen gelijk. Met andere woorden, elk type gordijn vereist een specifieke behandeling vanwege de variatie in stoffen.

Veiligheidsmaatregelen voor het reinigen van gordijnen

Neem contact op met de winkel waar je jouw gordijnen hebt gekocht. Zij kunnen je specifieke aanbevelingen geven over hoe je de gordijnen het beste kunt reinigen en onderhouden, omdat ze vaak gedetailleerde kennis hebben van het type stof en de materialen van de gordijnen. Het inschakelen van een professionele stomerij is ook een goede opties, vooral als je niet zeker bent van de juiste reinigingsmethoden voor jouw gordijnen.

Wil je meer weten over jouw gordijnen?

Kom langs in de winkel

Reinigingsmethoden voor Gordijnen

Zorg ervoor dat je vooraf goed controleert welke techniek het meest geschikt is voor jouw specifieke soort gordijn. We willen dat jouw gordijnen niet alleen fris zijn, maar ook hun prachtige uitstraling behouden.

Droge reinigingstechnieken

Bij droge reinigingstechnieken is stofzuigen met een zachte borstel een handige aanpak om stofdeeltjes en lichte verontreinigingen te verwijderen. Daarnaast kan het gebruik van een stoomreiniger helpen om dieper gelegen vuil los te maken en tegelijkertijd de stof op te frissen. Als alternatief kun je een pluisroller gebruiken om snel en gemakkelijk pluisjes en stofdeeltjes van de gordijnen te verwijderen.

Natte reinigingstechnieken

Wil je een intensievere reiniging? Dan zijn de natte reinigingstechnieken perfect. Handwas is geschikt voor delicate stoffen, waarbij je voorzichtig kunt weken en spoelen. Als jouw gordijnen in de wasmachine mogen, dan is dat een efficiënte manier van reinigen.

Wave gordijnen bij Thuisins

Reinigingstips per gordijntype

 • Katoenen gordijnen kunnen meestal veilig in de wasmachine worden gereinigd.
 • Zijden gordijnen zijn delicaat en moeten meestal met de hand worden gewassen.
 • Polyester gordijnen zijn vaak wasbaar in de wasmachine.
 • Verduisteringsgordijnen kunnen stof aantrekken en moeten regelmatig worden gestofzuigd.

Ken jij onze duurzame gordijnen al? Gordijnstoffen in prachtige kleuren en texturen!

Bekijk onze duurzame gordijnen

Roze gordijnen bij Thuisin

Periodiek Onderhoud

Controleer de gordijnrails regelmatig om ervoor te zorgen dat ze goed werken en dat de gordijnen soepel openen en sluiten. Smeer de rails indien nodig in met een geschikt smeermiddel. Wanneer je scheuren, losse naden of andere schade opmerkt, repareer deze dan zo snel mogelijk om verdere verslechtering te voorkomen. Kleine reparaties kunnen de levensduur van de gordijnen verlengen. Als haken, ringen of andere onderdelen versleten zijn, vervang ze dan tijdig om te voorkomen dat de gordijnen van de rails vallen of beschadigd raken.

Natuurlijk adviseren wij je graag!

Neem contact met ons op

Beige gordijnen bij Thuisin

Tips voor een langdurig frisse uitstraling

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom heb ik een paar tips voor je hoe jij je gordijnen fris kunt houden zonder ze elke keer te wassen.

 • Hang geurzakjes achter je gordijnen of gebruik een frisse woonparfum om een aangename geur te behouden.
 • Gooi af en toe je raam open om de frisse lucht door de gordijnen te laten dwarrelen. Hierdoor kunnen ook je gordijnen even "ademen" en worden ze op natuurlijke wijze opgefrist.
 • Train je huisdieren om niet aan de gordijnen te krabben of eraan te hangen. Dit voorkomt niet alleen schade aan de gordijnen, maar zorgt er ook voor dat ze langer fris blijven zonder haren of vlekken.
Groene gordijnen bij Thuisin

Veelvoorkomende problemen en oplossingen

Kleurvervaging voorkomen

Niets is zo zonde als het verliezen van de kleur van je gordijnen. Gelukkig bieden wij gordijnen met stoffen van hoogwaardige kwaliteit, dus daar hoef jij je geen zorgen over te maken.

Krimpen van gordijnen

Het is ontzettend belangrijk dat je de voorschriften goed leest voordat je jouw gordijnen wast. Een verkeerde wasbeurt kan er niet alleen voor zorgen dat de gordijnen krimpen, maar ook dat ze hun stralende kleur verliezen. Wees dus alert!

Hardnekkige vlekken

Onthoud dat elke stof anders is, dus het is belangrijk om voorzichtig te zijn en de stof niet te beschadigen tijdens het verwijderen van vlekken. Raadpleeg je winkel voor passende tips om jouw vlekken te verwijderen.

Alles ontdekken over onze gordijnen?

Kom gezellig langs in de winkel

Veelgestelde vragen

Als je ervoor kiest om je gordijnen niet in de wasmachine te wassen, kun je bijvoorbeeld overwegen om ze voorzichtig te stofzuigen met een zachte borstel of ze op te frissen door je ramen te openen

In principe is één keer per jaar voldoende. Maar als je bijvoorbeeld last hebt van allergieën, kan het prettiger zijn om ze om de 6 maanden te reinigen. Dit geldt ook als je huisdieren hebt, zoals een hond of kat die veel haren loslaten.

Niet alle soorten gordijnen zijn geschikt om zonder zorgen in de wasmachine te wassen. Voordat je besluit om gordijnen in de wasmachine te doen, is het belangrijk om zowel het type stof als de reinigingsinstructies te kennen. Als je twijfelt, neem dan contact op met de winkel waar je jouw gordijnen hebt gekocht.

Ja dat kan vaak wel. Gebruik milde reinigingsmiddelen, dep de vlek voorzichtig en vermijd wrijven


Annemiek
Geschreven door
Annemiek

Marketeer bij Thuisin. Altijd op zoek naar de perfecte woorden die passen bij onze projecten om jou mee te nemen in de brede en fascinerende wereld van het interieur!

Lees meer over Annemiek