Wat is top down bottom up?

Heb je ook zo'n hekel aan Engelse termen die slim klinken, goed zijn om te weten, maar die je net te weinig zeggen? Zoals "top down bottom up", hoort bij raamdecoratie, dat heb je wellicht opgeslagen. Maar wat kan raamdecoratie dan als ze dit heeft? En waarom zijn wij al lang fan van top down bottom up, zonder dat we het doorhebben? Lees hier de makkelijke uitleg rond een slim systeem dat hoort bij plissés, duettes en horizontale jaloezieën. En alle voordelen van top down bottom up, en waarom je alleen nog maar dit systeem wilt :)

Wat is bottom up raamdecoratie?

Wij beginnen onderaan, de 'bottom', of onderkant van je raamdecoratie. Bottom up zegt, dat de onderkant naar boven kan. Dat geldt voor heel veel soorten raamdecoratie, zoals:

  • Rolgordijn
  • Vouwgordijn
  • Jaloezieën
  • Plissés en duettes

De meeste rol- en vouwgordijnen hebben een koord waaraan je ze naar boven trekt, want overdag wil je lekker naar buiten kijken. Plissés en duettes kan je ook met een koord bedienen. Maar als je geen touwtjes wilt kies je voor een profiel aan de onderkant, zo schuif je jouw duettes of plissés eenvoudig omhoog.

Trends volgen? Met onze nieuwsbrief!

Wat is top down raamdecoratie?

Deze maakt het verschil, de topper. De top of bovenkant naar beneden schuiven, dat kan je met de top down functie. Dit werkt niet bij rolgordijnen of shutters, die zitten vast. Dit is een minpuntje, er zijn minder opties om de perfecte lichtinval te bepalen.

Top down plissés, duettes of jaloezieën

Bij horizontale jaloezieën, duettes en plisségordijnen met top down systeem profiteer je van een extra functie! Schuif jouw raamdecoratie vanuit de onderkant omhoog - en óók vanuit de bovenkant naar beneden.

Laat je raamdecoratie zweven!

Geniet maximaal van daglicht én privacy. Raamdecoratie met top down bottom up is hiervoor perfect. Waarom? Je kan duettes of jaloezieën in het midden van het raam laten 'zweven'.

Ontdek raamdecoratie voor draaikiep ramen

Top down bottom up Luxaflex®

Is er alleen Luxaflex® raamdecoratie met top down bottom up systeem? Nee. Maar Luxaflex® heeft deze slimme Engelse term bedacht.

Bij BeCe® heet dit systeem 'vrij', omdat je de duettes of plissés vrij kan bewegen in het raam. Bij Multisol® kies je bijvoorbeeld voor duettes met 'middenpakket', als je voor stijlvolle, zwevende raamdecoratie gaat.

Zo kies je uit plissés, duettes of horizontale jaloezieën van verschillende kwaliteitsmerken. En allemaal bieden ze jou de perfecte lichtinval met een systeem dat van beneden naar boven, en van boven naar beneden kan.

Alle Luxaflex® raamdecoratie

5 voordelen top down bottom up raamdecoratie

Om het overzichtelijk te houden geef ik je hier de 5 grootste voordelen van duettes, plissés en horizontale jaloezieën met top down bottom up systeem:

  1. Bepaal op elk moment de fijnste lichtinval, geniet van zonnige én grijze dagen.
  2. Bescherm jezelf tegen inkijk door de ramen, zorg snel voor privacy.
  3. Kies jouw favoriete bediening: handmatig, met koord of ga voor elektrische bediening.
  4. Profiteer van alle opties zoals: verduisterend, geschikt voor badkamers, passend voor dak- of draaikiep ramen!

Je ziet het al, met dit type raamdecoratie zit je 100% goed, in alle kleuren, met eindeloze opties en op maat gemaakt. En voordeel 5 dan? Komt er zo aan...

Bekijk onze raamdecoratie op maat

Voordeel 5 top down bottom up

Voordeel 5 is de bonus, het extraatje, eentje die voor zich spreekt:

5. Duettes met top down bottom up bediening zijn het meest verkochte type raamdecoratie van de laatste jaren.

Dus voordeel 5 is een aanbeveling van alle fans. Die krijg je ingefluisterd door jouw buren, vrienden, familie, collega's, sportmaatjes...

En van iedereen die vooral geen wapperende, weelderige gordijnen wil ;)

Bekijk onze duettes

Welke top down bottom up raamdecoratie kies jij?

Want dit is wat je wilt. En het is makkelijk kiezen. Je weet nu dat duettes, plissés en horizontale jaloezieën verkrijgbaar zijn met top down bottom up systeem, of zwevend, of vrij...

Dit meest verkochte raamdecoratiesysteem is er in vele kleuren, prachtige stoffen, verschillende lamelbreedtes en zelfs elektrisch te bedienen. Je past het toe op elk raam, dakraam en zelfs voor je tuindeuren is deze elegante en strakke raamdecoratie de perfecte oplossing.

Benieuwd naar de opties?

Kom naar de winkel en laat je verrassen door de keuze aan prachtige duettes, plissés en jaloezieën van kwaliteitsmerken. Laat je adviseren en geniet maximaal van dit zonnetje in huis. Tot snel!

Kom langs in onze winkel

Karin
Geschreven door
Karin

De fantastische wereld van interieur, woontrends, design klassiekers en innovatieve producten is? Verrassend, zorgt voor comfort, maakt je leven leuker! Laat je vermaken, lees de blogs en pluk er de leukste, beste, duurzame of meest toekomstgerichte producten uit. Net als uit een bonbondoosje met erin de mooiste creaties om bij weg te smelten, hmmm. Welke blog laat jou smelten voor iets moois in je interieur?

Lees meer over Karin