Rolgordijnen op maat laten maken

Op maat gemaakte rolgordijnen zijn een fantastische optie voor iedereen die op zoek is naar de perfecte raambekleding. Wil je privacy, lichtregeling of sfeervolle decoratie, dan biedt deze mogelijkheid een tal van voordelen. Met een ruime keuze in materialen, kleuren en dessins om uit te kiezen, zorg je ervoor dat je rolgordijnen precies passen bij jouw woonstijl. Jij kiest jouw favoriete stof en wij monteren jouw nieuwe op maat gemaakte rolgordijnen!

Alles wat je moet weten over op maat gemaakte rolgordijnen

Rolgordijnen op maat laten maken is een goed idee. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, waaronder polyester, katoen, linnen en meer. Je kan kiezen voor rolgordijnen op maat met verduisterende of met transparante stof. Afhankelijk van het materiaal en de dichtheid van de stof, kies je hoeveel licht je wilt binnenlaten en hoeveel privacy je wilt hebben. En dat allemaal in vele kleuren en dessins.

Het belangrijkste voordeel van op maat gemaakte rolgordijnen is dat ze precies passen bij de afmetingen van jouw ramen. Hierdoor zorgen ze voor een nette en professionele uitstraling.

Onze rolgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende bedieningsopties, waaronder handmatige, gemotoriseerde en zelfs op afstand bedienbare opties. handig omdat je ze bedient met één druk op de knop en je hoeft je zich geen zorgen te maken over het verstrikt raken van koorden; dus veilig voor kleine kinderen!

Kortom; rolgordijnen zijn een praktische en stijlvolle optie voor elke ruimte in jouw huis en perfect af te stemmen op jouw persoonlijke voorkeuren en jouw woonstijl.


Rolgordijnen op maat laten maken Ben C rolgordijnen groen

Hoe maak ik een rolgordijn op maat?

Het op maat maken van een rolgordijn kent enkele stappen die je moet volgen:

  • Meet de breedte en hoogte van het raam waarvoor je het rolgordijn nodig hebt. Noteer deze afmetingen nauwkeurig op een stuk papier. Als je een rolgordijn hebt dat binnen het kozijn wordt geïnstalleerd, meet dan de breedte van het kozijn en trek ongeveer 1 cm af om te voorkomen dat het rolgordijn te strak past.
  • Kies het materiaal voor het rolgordijn en koop het op de gewenste lengte en breedte.
  • Maak de bevestigingsbeugels vast. Plaats de beugels op de gewenste hoogte en markeer de plaats van de schroefgaten op de muur. Boor vervolgens de gaten en schroef de beugels op hun plaats.
  • Plaats het rolgordijn in de bevestigingsbeugels en test of het goed werkt. Als het niet goed past of niet goed functioneert, maak dan de nodige aanpassingen.

Word je hier niet blij van en wil je het liever laten doen? Dat kan natuurlijk ook! Onze eigen vakmensen meten jouw rolgordijnen voor je in en monteren ze ook. Wel zo makkelijk, alles onder één dak!

Rolgordijnen op maat laten maken

Rolgordijnen op maat, de soorten ramen

Niet alle ramen zijn hetzelfde en daarom is het belangrijk om te weten welk type rolgordijn het beste bij jouw raam past. Of je nu een groot raam hebt, een schuin dakvenster of een ongebruikelijke vorm, er is altijd een rolgordijn op maat beschikbaar om aan je behoeften te voldoen.

Wat kost een rolgordijn op maat?

Voordat je nieuwe rolgordijnen besteld wil je natuurlijk weten wat de kosten zijn. Er zijn verschillende factoren die de kosten van een rolgordijn bepalen, waaronder de grootte, het materiaal en de bediening. Over het algemeen mag je verwachten dat de kosten van een standaard rolgordijn variëren van enkele tientjes tot enkele honderden euro's.

Wil je exact weten waar je aan toe bent? Dat begrijpen we heel goed! Kom dan langs in onze winkel. We beantwoorden al je vragen, geven je het beste advies en laten je alles zien!

Rolgordijnen op maat laten maken Ben C rolgordijnen roze

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Thuisin winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ga naar alle veelgestelde vragen

Voor de maatvoering zijn diverse dingen van belang. Wil je bijvoorbeeld dat je raamdecoratie op de dag of in de dag wordt gemonteerd? Wij raden altijd aan om de maten op te laten nemen door een vakspecialist. Op die manier weet je 100% zeker dat de raamdecoratie na de montage perfect passend is. Wij helpen je hier uiteraard graag bij. Bel ons gerust om een inmeet-afspraak te maken.


Jazeker!

Sinds 2015 zijn er verscherpte Europese richtlijnen waaraan raamdecoratie moet voldoen. De raamdecoratie moet voorzien zijn van een kindvriendelijke bediening. Dit betekent dat bedieningskoorden of –kettingen zodanig geconstrueerd moeten zijn dat bij een bepaald gewicht de zaak blokkeert waardoor kinderen niet verstrikt kunnen raken in koorden of kettingen. Hiertoe ontwikkelde Luxaflex® het zogenaamde SmartCord® dat voldoet aan de richtlijn.

Of je een standaard maat rolgordijn wilt of liever eentje op maat gemaakt; bij Thuisin ben je aan het goede adres. Zeker bij een verduisterend rolgordijn wil je niet dat er licht naar binnen komt in je slaapkamer. Met een rolgordijn op maat voorkom je dit zeker omdat dit rolgordijn perfect aansluit. En bij Thuisin meten en monteren we 'm ook voor je. Handig toch?

Als je je huis inricht of je kamer opnieuw, dan wil je wel de kosten in de gaten houden. Dat begrijpen we. We berekenen de kosten graag voor je. Kom daarvoor langs in één van onze winkels. Dan weten we wat je wilt, hoeveel ramen, welke materialen, enz. Zo krijg je een echte reële prijs van ons. En meten en monteren doen we natuurlijk ook graag voor je. Alles onder één dak!

Heb je een dakraam en zoek je geschikte raamdecoratie? Dan is een rolgordijn een goede oplossing. Bij een dakraam maak je gebruik van geleiders waar het rolgordijn doorheen glijdt. hierdoor komt geen licht want het gordijn zit strak in de geleiders. Je kan kiezen voor een verduisterend rolgordijn of voor een transparantere stof. Natuurlijk in alle kleuren en dessins.

Je kunt kiezen uit:

  • Koord-/kettingbediening
  • Op afstand bedienbaar met afstandsbediening of smartphone (via een app)
  • Met een speciaal bedieningsapparaat (PowerView® Automation van Luxaflex®)

Ingebouwde motor

Zo’n bediening op afstand werkt natuurlijk niet vanzelf. In het ophangsysteem van het rolgordijn wordt een klein motortje ingebouwd dat zorgt voor op- en afrollen. In het systeem zit ook een ontvanger die er voor zorgt dat het gegeven signaal wordt opgepikt waardoor met letterlijk een druk op de knop het rolgordijn wordt bediend. Zeker bij zakelijke toepassingen, denk aan een groot aantal ramen naast elkaar met evenzoveel rolgordijnen, is het handig om zo’n voorziening te hebben.

Meer weten over rolgordijnen laten maken?

Neem contact met ons op

Via dit formulier kun je contact opnemen met de winkel.

Maak een afspraak

Je kan aangeven wanneer je een afspraak wilt, wij kijken of het past en bevestigen de afspraak.

Laat je terugbellen