Woonprobleem opgelost: wat te doen met je muren?

Meest bekende woonprobleem ooit! Hoe schilder ik mijn kamer? Gelukkig helpen we je graag en geven we je dé tips voor het beste effect in je kamer.

Welke kleur op je muren? Tips en trucs.

Als interieurblogger krijg ik vaak interieur vragen van jullie: welke vloer zal jij hier leggen? Of; ik wil graag kleur in huis maar hoe en wat en waar? ‘Hé Gemma, wat is nu een trend en wat past dat ook bij mij?’ Zoveel vragen. En ik weet eigenlijk wel waar jullie het vaakst tegenaan lopen. Vandaar dat ik een veel voorkomend woonprobleem pak. Doe je je voordeel ermee!

Woonprobleem: Wat moet ik met mijn muren?

Prima basis hoor dat witte, maar de vraag die ik vaak hoor is: ‘Welke kleur verf zal ik toch op de muur schilderen?’ en daarbij de 2e vraag: ‘Welke muur voor welk effect?’ Laten we vooropstellen dat ik qua smaak in kleuren niet voor je kan bepalen wat je het beste kunt doen. Wel kan je natuurlijk tippen over welke kleuren trendy zijn. Zo zal een oudroze tint niet misstaan, of juist een grijs/groene tint. Die laatste is ook nog eens tijdloos. Belangrijker is om te kijken naar de meubels die je hebt en wat het effect is wat je wilt bereiken.

Even snel een paar tips

Wil je een knussere kamer; dan zijn de donkere tinten een musthave. Wil je gewoon kleur omdat de rest van je kamer redelijk neutraal is, dan kan je alle kanten op. Heb je een kleine kamer, maar ben het witte beu? Waarom schilder je dan niet de helft (dus de onderkant) van je muur om meer diepte te krijgen. Of laat de bovenkant alleen licht voor het ruimtelijke effect. Even puntsgewijs een aantal opties om dit woonprobleem op te lossen. Alle kamers hieronder hebben dezelfde afmetingen, alleen de muren zijn anders ingetekend.

En let op: overal waar verf, schilderen, of iets met kleur staat kun je ook behang lezen. Want met behang creëer je vaak hetzelfde effect als met verf.