Woonprobleem opgelost: wat te doen met je muren?

Komen de muren op je af? Zo los je het meest bekende woonprobleem ooit op! Zorg voor leven in de brouwerij met verf of behang. Kies maar, schilderen of plakken? Gelukkig helpen we je graag en geven we je dé tips voor het beste effect in je kamer.

Welke kleur op je muren? Tips en trucs

Als interieurblogger krijg ik vaak interieur vragen van jullie: welke vloer zal jij hier leggen? Of; ik wil graag kleur in huis maar hoe en wat en waar? ‘Wat is nu een trend en past dat ook bij mij?’ Zoveel vragen. En ik weet eigenlijk wel waar jullie het vaakst tegenaan lopen. Vandaar dat ik een veel voorkomend woonprobleem pak. Doe er je voordeel ermee!

Woonprobleem: Wat moet ik met mijn muren?

Prima basis hoor dat witte, maar de vraag die ik vaak hoor is: ‘Welke kleur verf zal ik toch op de muur schilderen?’ en daarbij de 2e vraag: ‘Welke muur voor welk effect?’ Laten we vooropstellen dat ik qua smaak in kleuren niet voor je kan bepalen wat je het beste kunt doen. Wel kan ik je natuurlijk tippen over welke kleuren trendy zijn. Zo zal een beige tint niet misstaan, of juist een grijs/groene tint. Die laatste is ook nog eens tijdloos. Belangrijker is om te kijken naar de meubels die je hebt en wat het effect is dat je wilt bereiken.

Inspiratie: Flexa kleur van het jaar 2023

Even snel een paar tips

Wil je een knussere kamer; dan zijn de donkere tinten een musthave. Wil je gewoon kleur omdat de rest van je kamer redelijk neutraal is, dan kan je alle kanten op. Heb je een kleine kamer, maar ben je het witte beu? Waarom schilder je dan niet de helft (dus de onderkant) van je muur donker om meer diepte te krijgen. Of laat de bovenkant alleen licht voor het ruimtelijke effect. Even puntsgewijs een aantal opties om dit woonprobleem op te lossen. Alle kamers hieronder hebben dezelfde afmetingen, alleen de muren zijn anders ingetekend.

En let op: overal waar verf, schilderen, of iets met kleur staat kun je ook behang lezen. Want met behang creëer je vaak hetzelfde effect als met verf.

Bekijk: behang met patroon

Tip 1: Hoger

Woon je in een poppenhuisje, dan wil je misschien je kamer wel hoger laten lijken. Het beste is dan om de zijkanten van je kamer te schilderen. De achterwand en het plafond hebben dan dezelfde (witte) kleur. Je plafond loopt zeg maar door en daardoor lijkt je kamer hoger.

Tip 2: Ondiep

Schilder de achterkant van je kamer. De muur springt naar voren, wat je kamer minder diep en minder smal maakt. Kies voor een heerlijke statement kleur, lekker opvallend.

Tip 3: Breder

Je plafond donker schilderen klinkt eng, maar het zorgt ervoor dat je een smalle kamer breder maakt. Zeker als je vloer ook donker is.

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!


Tip 4: Opsplitsen

Heb je een grote ruimte en wil je knussere hoekjes maken, schilder dan je muren in verticale blokken.

Zo heb ik toch even een woonprobleem voor je opgelost. Maar wil je meer weten, wat ik mij zo kan voorstellen, vraag dan advies in de winkel. Daar kan je ook gelijk zien wat kleur met je kamer doet.

Succes!

Karin
Geschreven door
Karin

De fantastische wereld van interieur, woontrends, design klassiekers en innovatieve producten is? Verrassend, zorgt voor comfort, maakt je leven leuker! Laat je vermaken, lees de blogs en pluk er de leukste, beste, duurzame of meest toekomstgerichte producten uit. Net als uit een bonbondoosje met erin de mooiste creaties om bij weg te smelten, hmmm. Welke blog laat jou smelten voor iets moois in je interieur?

Lees meer over Karin