Ons rapportcijfer is een 8,9 op basis van 1999 beoordelingen van klanten.

Woonprobleem opgelost: wat te doen met je muren?

Meest bekende woonprobleem ooit! Hoe schilder ik mijn kamer? Gelukkig helpen we je graag en geven we je dé tips voor het beste effect in je kamer.

Door: Gemma op 14/12/2020

Als interieurblogger krijg ik vaak interieur vragen van jullie: welke vloer zal jij hier leggen? Of; ik wil graag kleur in huis maar hoe en wat en waar? ‘Hé Gemma, wat is nu een trend en wat past dat ook bij mij?’ Zoveel vragen. En ik weet eigenlijk wel waar jullie het vaakst tegenaan lopen. Vandaar dat ik een veel voorkomend woonprobleem pak. Doe je je voordeel ermee!

Woonprobleem: Wat moet ik met mijn muren?

Prima basis hoor dat witte, maar de vraag die ik vaak hoor is: ‘Welke kleur zal ik toch op de muur schilderen?’ en daarbij de 2e vraag: ‘Welke muur voor welk effect?’ Laten we vooropstellen dat ik qua smaak in kleuren niet voor je kan bepalen wat je het beste kunt doen. Wel kan je natuurlijk tippen over welke kleuren trendy zijn. Zo zal een oudroze tint niet misstaan, of juist een grijs/groene tint. Die laatste is ook nog eens tijdloos. Belangrijker is om te kijken naar de meubels die je hebt en wat het effect is wat je wilt bereiken.

LOOKin Kleurenkaart - Foto Laura Woonprobleem blog verf
Flexa kleur van 2021 - Woonprobleem blog verf

Even snel een paar tips

Wil je een knussere kamer; dan zijn de donkere tinten een musthave. Wil je gewoon kleur omdat de rest van je kamer redelijk neutraal is, dan kan je alle kanten op. Heb je een kleine kamer, maar ben het witte beu? Waarom schilder je dan niet de helft (dus de onderkant) van je muur om meer diepte te krijgen. Of laat de bovenkant alleen licht voor het ruimtelijke effect. Even puntsgewijs een aantal opties om dit woonprobleem op te lossen. Alle kamers hieronder hebben dezelfde afmetingen, alleen de muren zijn anders ingetekend.

En let op: overal waar verf, schilderen, of iets met kleur staat kun je ook behang lezen. Want met behang creëer je vaak hetzelfde effect als met verf.

Tip 1: Hoger

Woon je in een poppenhuisje, dan wil je misschien je kamer wel hoger laten lijken. Het beste is dan om de zijkanten van je kamer te schilderen. De achterwand en het plafond hebben dan dezelfde (witte) kleur. Je plafond loopt zeg maar door en daardoor lijkt je kamer hoger.

Woonprobleem blog verf

Tip 2: Ondiep

Schilder de achterkant van je kamer. De muur springt naar voren, wat je kamer minder diep en minder smal maakt. Kies voor een heerlijke statement kleur, lekker opvallend.

Woonprobleem blog verf

Tip 3: Breder

Je plafond donker schilderen klinkt eng, maar het zorgt ervoor dat je een smalle kamer breder maakt. Zeker als je vloer ook donker is.

Woonprobleem blog verf

Tip 4: Opsplitten

Heb je een grote ruimte en wil je knussere ruimtes maken, schilder dan je muren in verticale blokken.

Woonprobleem blog verf

Zo heb ik toch even een woonprobleem voor je opgelost. Maar wil je meer weten, wat ik mij zo kan voorstellen, vraag dan advies in de winkel. Daar kan je ook gelijk zien wat kleur met je kamer doet.

Succes!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Jouw privacy vinden wij belangrijk. Hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens, staat beschreven in onze privacy policy.

Volg ons op social media en blijf op de hoogte:
Zoek een winkel bij jou in de buurt:
Ons rapportcijfer is een 8.9294647323662 op basis van 1999 beoordelingen van klanten.
Bezig met laden...

Altijd bij jou in de buurt

Gebruik mijn locatie
OF
Geen vestigingen gevonden, heb je je postcode en/of plaats goed ingevuld?

Selecteer een vestiging