Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Decologisch® is een doelstelling van Thuisin voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Als bedrijf werken wij gericht op het milieu en duurzaamheid. Denk o.a. aan een duurzamer inkoopbeleid (MVO).

Decologisch

Decologisch® is een keurmerk van Thuisin en staat voor producten en diensten uit ons assortiment, die o.a.:

 • Duurzaam zijn (langere levensduur t.o.v. standaard);
 • Milieuvriendelijk of indien van toepassing, minder milieubelastend zijn;
 • Niet geproduceerd zijn met behulp van kinderarbeid;
 • Geproduceerd of verhandeld zijn op basis van eerlijke voorwaarden ook in zogenaamde derde wereld landen (de drie P’s van duurzaamheid: People, Planet, Profit)
Waar staat MVO voor?

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is een doel bij alle bedrijfsbeslissingen. Natuurlijk wil je als bedrijf een hoger bedrijfsrendement nastreven en als ondernemer je kansen benutten. Maar wij hebben ook duidelijk het belang voor een duurzame wereld voor ogen.

Wat betekent dit voor ons als bedrijf? Kijk je naar de activiteiten, die wij als onderneming uitvoeren, dan zijn aspecten als een beter milieu en meer welzijn van de medewerkers en de maatschappij voor ons belangrijk. Het gaat om activiteiten die een stap verder gaan dan waartoe de wet verplicht; vanuit maatschappelijke betrokkenheid en een toekomstgerichte visie.

MVO – voor jou als klant

Duurzaamheid is nog nooit zo belangrijk geweest dan nu. Elke dag kunnen wij met z’n allen een bijdrage leveren en stapjes ondernemen richting een beter milieu. Wanneer jij jouw woning of een kamer opnieuw wilt inrichten kan je duurzame keuzes maken. Steeds meer consumenten geven de voorkeur aan maatschappelijk verantwoorde producten.

Kies uit maatschappelijk verantwoord gefabriceerde producten

Daarom bieden wij jou als klant een ruim assortiment aan duurzaam geproduceerde artikelen zoals verf, raamdecoratie en vloeren. Laat je verrassen door alle mogelijkheden die er tegenwoordig al zijn en de prachtige, innovatieve producten. Een kleine selectie hebben wij voor je samengesteld.

MVO – voor onze planeet

Milieubesparende maatregelen zijn heel divers. Wij bieden jou verf, vloeren en raamdecoratie aan die geproduceerd worden onder duurzame aspecten. Maar ook als bedrijf zelf dragen wij een steentje bij aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Door de huidige situatie zijn wij bijvoorbeeld gewend geraakt aan het thuiswerken. Het thuiswerken zal zeker een blijver zijn, want minder woon-werkverkeer en efficiëntere vergaderingen zijn goed voor het milieu en leveren een tijdbesparing op.

Op logistiek gebied valt er altijd wat te verbeteren door bijvoorbeeld medewerkers uit de directe omgeving in dienst te nemen en door transport van producten zo slim mogelijk te plannen. Wij werken samen met onze franchisenemers met een uitstekend boekingsprogramma. Inkoop en logistiek worden automatisch zo goed mogelijk op elkaar afgestemd waardoor transport van de goederen optimaal verloopt en minder CO2 uitstoot veroorzaakt.

Ook op energieverbruik en verpakkingsmateriaal zijn wij zuinig, want net als thuis gaan wij op het werk zuinig om met alle resources.

Voor medewerkers en onze toekomst

Medewerkers werken graag bij een bedrijf dat maatschappelijk verantwoord onderneemt. Wij zorgen als ondernemers zo goed mogelijk voor een prettig werkklimaat. En daar bedoelen wij niet alleen teamuitjes mee. Een prettig werkklimaat ontstaat door verschillende factoren:

 • ergonomisch ingerichte werkplek
 • goed klimaat op alle kantoorruimtes
 • beschikbaar stellen van een tweede beeldscherm voor je thuiswerk plek
 • gezamenlijke lunchpauzes op kantoor
 • zorgvuldige begeleiding van de medewerkers door onze HR afdeling
 • evaluatiegesprekken en een luisterend oor
 • teambuilding

De meest diverse factoren resulteren in gemotiveerde medewerkers, minder ziekteverzuim en minder verloop onder het personeel. Op deze manier zijn wij constant bezig met het opbouwen van een sterk team van medewerkers met behulp van maatschappelijk verantwoord ondernemerschap.

MVO – een positief totaalconcept

Zoals je leest is maatschappelijk verantwoord ondernemen een heel ruim begrip voor producten en diensten die onder inachtneming van milieu, maatschappij en medewerkers worden uitgevoerd. Decologisch ondernemen is gericht op de toekomst en het behoud van onze planeet. Soms zijn het hele kleine stapjes, zoals hergebruik van materiaal en soms is er meer voor nodig. Maar milieubesparende maatregelen verdienen zich vaak snel terug. De concurrentiepositie van Thuisin versterkt zich hierdoor haast vanzelf. MVO-activiteiten worden positief gewaardeerd door klanten, de overheid en maatschappelijke instanties.