Laminaat vloer laten leggen

Door je nieuwe laminaat te laten leggen door vakmensen, ben je verzekerd van het mooiste eindresultaat. Wij helpen je graag op weg bij het laten leggen van je nieuwe vloer. We bespreken de opties voor het laten leggen van een laminaatvloer, geven een eerlijk kostenoverzicht en vertellen wat je zelf al kunt doen voordat het laminaat gelegd wordt.

Laminaat vloer laten leggen?

Als je zelf geen kennis of ervaring hebt met het leggen van vloeren, is het verstandig om een laminaat vloer te laten leggen door iemand anders. Hier zijn verschillende opties voor. Zo kun je gespecialiseerde vakmensen inhuren of handige vrienden vragen om jouw laminaat vloer te leggen.

Laminaat laten leggen door vakmensen

Het allermooiste resultaat krijg je door laminaat te laten plaatsen door vakmensen. Zij zijn gespecialiseerd in het leggen van allerlei vloeren, dus ook laminaat en weten precies wat te doen. Bovendien leggen zij moeiteloos patronen, zoals een visgraat of een Hongaarse punt. Zonder ervaring zijn dit soort patronen lastig te leggen.

Thuisin biedt een legservice aan. Dit betekent dat je je laminaat laat leggen door vakmensen van de winkel. De voordelen hiervan zijn dat je zeker weet, dat het plaatsen van plinten ook gedaan kan worden en dat je volledig ontzorgt wordt bij het leggen van je nieuwe vloer.

Zo werkt een laminaat vloer laten leggen door vakmensen van Thuisin; we bieden advies op maat zodat jij de vloer kan kiezen. Als we weten of je een ondervloer en plinten nodig hebt maken we een afspraak om je laminaat vloer te leggen.

Laminaat laten plaatsen door een aannemer of klusbedrijf

Sommige aannemers of klusjesbedrijven hebben ervaring met het plaatsen van laminaat. Aannemers en klusjesmensen zijn vaak breed opgeleid, dus je moet goed opletten dat je er één kiest met ervaring. Iemand kan nog zo bedreven zijn in zijn vak, zonder ervaring met laminaat loop je alsnog risico.

Laminaat vloer laten leggen door vrienden of familie?

Jouw nieuwe laminaat vloer laten leggen door vrienden of familie is een slimme keuze als je mensen kent die overduidelijk twee rechterhanden hebben. Vrienden of familieleden met flink wat ervaring op het gebied van laminaat kunnen jouw vloer waarschijnlijk ook prima leggen. Hoe gezellig het ook klinkt om vrienden en familie in jouw huis aan het klussen te hebben, blijf wel altijd kritisch. Heb je geen 100% vertrouwen in een goed eindresultaat? Laat jouw laminaat dan plaatsen door vakmensen. Wil je meer weten? Maak dan een afspraak!

De oppervlakte, hoe pak je het aan?

Hoe groter de oppervlakte is, hoe meer laminaat je nodig hebt en hoe hoger de kosten voor laminaat en het laten leggen zijn.

De ondervloer
Er zijn verschillende soorten ondervloeren die verschillen in prijs en kwaliteit. Het is afhankelijk van jouw situatie welke ondervloer je nodig hebt. In een appartement kies je eerder voor een kwalitatief hoogwaardige ondervloer in verband met geluidsoverlast dan in een logeerkamer op de benedenverdieping.

Het laminaat
De prijzen van laminaat lopen ontzettend uiteen. Laminaat is er in verschillende kwaliteitscategorieën, verschillende maten van gebruik en verschillende toplagen. Al deze verschillen zie je terug in de prijs per m2.

De afwerking
Wat betreft de afwerking zijn er meerdere opties. Je kunt kiezen voor plakplinten die perfect bij de vloer passen, maar ook voor bijvoorbeeld hoge MDF-plinten. Plakplinten zijn over het algemeen goedkoper dan overzetplinten of hoge MDF-plinten.

Het legverband, patroon
De manier van leggen heeft invloed op de tijd die de vakmensen kwijt zijn aan een klus. Een rechte vloer is bijvoorbeeld sneller te leggen dan een visgraat vloer.

Wat kun je zelf alvast doen?

Om de kosten van het laminaat laten leggen te beperken, kun je zelf alvast wat voorbereidingen treffen. Hieronder lees je welke werkzaamheden je zelf op kunt pakken. Bespreek dit altijd met de vakmensen, zodat de verwachtingen helder zijn voor beide partijen.

Het laminaat kopen

Natuurlijk is het handig dat je al laminaat en bijbehorende producten hebt gekocht en in huis hebt op het moment dat de vakmensen komen om de laminaatvloer te leggen. Het is echter geen vanzelfsprekendheid dat jij het laminaat zelf in huis haalt; koop je je vloer bij Thuisin en laat je het door onze vakmensen leggen? Dan nemen wij alles voor je mee!

De oude vloer verwijderen

In sommige gevallen kan een laminaatvloer over een bestaande vloer gelegd worden, in andere gevallen moet de oude vloer eerst verwijderd worden. Dit kun je zelf prima doen voordat ze jouw laminaat leggen. Als er al een geschikte ondervloer onder de huidige vloer ligt, kun je overwegen die te laten liggen. Als dit niet het geval is, kun je die ook alvast verwijderen en afvoeren. Dit advies over het verwijderen van de oude vloer geldt natuurlijk voor alle soorten vloeren, overleg van tevoren altijd wat de verwachting is.

De ruimte leegmaken

Niets is vervelender voor vakmensen dan een werkruimte waar nog van alles in staat. Zorg er dus voor dat de kamers waar je laminaat laat leggen werkbaar zijn. Het is voor jou niet altijd mogelijk om een ruimte volledig leeg te maken, omdat je bijvoorbeeld niet altijd genoeg ruimte hebt om een bank of eettafel tijdelijk neer te zetten. In dat geval kun je alles naar één kant van de ruimte verplaatsen. Als de vakmensen klaar zijn aan de ene kant van de kamer, verplaats je alles zodat ze aan de andere kant doorwerken.

Voorkomende fouten bij zelf laminaat leggen

Laminaat is een vloer die je met wat aandacht, tijd en handigheid zelf kunt leggen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er nooit iets fout gaat. Dit zijn de meest voorkomende fouten bij het leggen van laminaat:

Niet genoeg ruimte overlaten voor krimpen en uitzetten
Laminaat werkt altijd een beetje. Dit heeft te maken met de luchtvochtigheid en warmte in je huis. Als je laminaat legt, is het dus belangrijk dat je ruimte laat tussen het laminaat en de muur. Bang dat je die lege ruimte blijft zien? Dat is nergens voor nodig: met de juiste afwerking zie je er niets meer van terug.

Direct na aankoop al beginnen met leggen
Laminaat heeft tijd nodig om te wennen aan de luchtvochtigheid en temperatuur van je huis. Dit duurt ongeveer twee dagen. Als je het niet laat acclimatiseren, loop je de kans dat je laminaatvloer na een tijdje bol gaat staan.

Niet genoeg tijd nemen
Neem voor laminaat ook uitgebreid de tijd! Houd rekening met de tijd die je kwijt bent aan het leggen, met de tijd voor de afwerking én met de tijd die het laminaat nodig heeft om te acclimatiseren.

Zomaar een klusjesman inhuren
Een klusjesman is goedkoper dan een expert, alleen heeft niet iedere klusjesman genoeg kennis en ervaring om de laminaatvloer perfect te leggen. Bij laminaat zie je niet alle slordigheden direct, omdat de vloer nog wat werkt. Hierdoor kom je er soms pas na jaren achter dat jouw vloer niet perfect gelegd is… Dit voorkom je door vakmensen je laminaat te laten leggen. Bovendien kan een specialist je direct adviseren op het gebied van raamdecoratie, buitenzonwering en kasten op maat. Wil je meer weten? Kom naar onze winkel!

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Thuisin winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ga naar alle veelgestelde vragen

Hoeveel je nodig hebt, is onder afhankelijk van het patroon. Bij een een recht legpatroon heb je circa 10% extra nodig in verband met snijverlies. Leg je de vloer diagonaal, dan moet je op 25% extra rekenen.

Uiteraard helpen we je graag met advies over de hoeveelheid.

Wanneer je persoonlijk advies wilt over je vloer, voor aanschaf of onderhoud, ben je van harte welkom bij de winkel bij jou in de buurt. Ook het legwerk kunnen we voor je uitvoeren.

Een laminaat-vloer

  • kun je makkelijk zelf leggen
  • is hygiënisch en gemakkelijk in onderhoud. Af en toe stofwissen, zuigen of een keer dweilen is voldoende.
  • is duurzaam
  • is relatief goedkoop in aanschaf.

Nee, wij verkopen bij Thuisin uitsluitend clicklaminaat. De clickverbinding zorgt er voor dat de planken goed op hun plek blijven liggen en hoeven daarom niet verlijmd te worden.

Meer weten over laminaat laten leggen?

Neem contact met ons op

Via dit formulier kun je contact opnemen met de winkel.

Maak een afspraak

Je kan aangeven wanneer je een afspraak wilt, wij kijken of het past en bevestigen de afspraak.

Laat je terugbellen