Ons rapportcijfer is een 8,9 op basis van 1578 beoordelingen van klanten.

Ton sur ton kleurinspiratie

Het ene blauw, is het andere niet. En dat geldt ook voor rood, roze, geel: álle kleuren! Combineer die tinten en ga voor ‘ton sur ton’. Hoe je dat doet, staat in onze blog!

Door: Gemma op 10/08/2018

Tint op tint – ton sur ton

Ook al is mijn huis grotendeels wit met grijs en een klein tintje groen, ik heb een grote voorliefde voor kleur. Ik hoef maar een felgekleurd vaasje te zien en ik ben om. Helaas verban ik die kleurige uitspattingen vaak binnen een maand naar zolder. Of het nu toch net iets té kleurrijk is, of dat ik er snel op uitgekeken ben weet ik niet. Wel probeer ik een oplossing te vinden om ook meer kleur toe te voegen in mijn interieur. Vaak lukt dat niet met 1 gekleurd item, combineren is de oplossing. Hoe? Heel gemakkelijk: ‘ton sur ton’.

‘Ton sur ton’ zijn niet allerlei kleuren bij elkaar. Het is een combinatie van tinten in dezelfde kleur. Tint op tint is ook de letterlijke vertaling. Zo kan je losgaan op jouw favoriete kleur, zonder dat het eruit springt. En je, net als ik, er iets te snel op bent uitgekeken. Zie hier een paar voorbeelden, dan weet je waar ik het over heb.

Subtiel in kleur

Het voordeel van ‘ton sur ton’ kleuren te gebruiken in je interieur is dat je kan experimenteren met kleur op een stijlvolle manier. Het schreeuwt niet gelijk. Je hoeft ook geen schreeuwerige ‘in your face’ kleuren te gebruiken. Gewoon subtiel kleur toevoegen in verschillende tinten. Dat is het ware ton sur ton gevoel. Voeg ton sur ton toe met verf, kussens, meubels, dekbedovertrekken, behang, raamdecoratie en gordijnen of andere accessoires. Het gebruik van verschillende materialen kan al veel doen qua uitstraling. Donker en licht geeft extra contrast.

Maar plaatjes zeggen toch meer dan woorden. Dus kijk en laat je inspireren 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Jouw privacy vinden wij belangrijk. Hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens, staat beschreven in onze privacy policy.

Volg ons op social media en blijf op de hoogte:
Zoek een winkel bij jou in de buurt:
Ons rapportcijfer is een 8.8529784537389 op basis van 1578 beoordelingen van klanten.

Altijd bij jou in de buurt

Selecteer een vestiging