Scandinavisch

Zachte pastel kleuren en fijne stoffen, veel licht met natuurlijk hout. En in Scandinavische landen zijn de winterse dagen enorm kort, dus zijn ze wel opzoek naar wat meer licht. Vandaar dat deze stijl op basis van wit is. Wit is dan ook de basis van jouw (toekomstige) inrichting.

Neutrale Scandinavische stijl

De Scandinavische stijl is wat je de laatste tijd veel in interieurs terug ziet komen. Dat komt doordat deze stijl redelijk neutraal is. Als je al veel wit in huis hebt, dan kan je gemakkelijk de Scandinavische trend doorvoeren. Door de korte dagen wil je zoveel mogelijk licht van buiten naar binnen krijgen en dat kan het beste met lichtere gordijnstoffen en raamdecoratie.


Afspraak met de stylist

Wil je nog meer tips over de Scandinavische stijl en wil je dit het liefst toepassen in je eigen inrichting? Onze stylisten helpen je graag! Ze maken een moodboard voor je op maat en zoeken de juiste producten die bij de jouw gekozen stijl passen.

Waar wacht je nog op en maak een afspraak bij de winkel bij jou in de buurt!

Maak een afspraak

Scandinavische stijl verf & behang

Een groot kenmerk van de Scandinavische stijl is dat de basis wit is. Lichte muren met hier en daar pastel. Heel licht grijs werkt natuurlijk ook. Bij Thuisin hebben we natuurlijk al deze kleuren voor de Scandinavische stijl. Zelfs het behang vind je in deze tinten met een subtiel patroon. Kom anders eens langs voor nog meer verf en behang inspiratie voor de Scandinavische stijl.

Ontdek de kleuren

Raamdecoratie en gordijnen

Wat geldt voor verf & behang, geldt ook voor de raamdecoratie in de Scandinavische stijl. Licht is de basis en dat kan alle soorten raamdecoratie en zelfs gordijnen zijn. Het zijn wel veelal luchtige stoffen, om meer daglicht binnen te krijgen. En bij licht bedoelen we niet alleen wit, ook de pastel- en poedertinten horen bij de raamdeco trends in de Scandinavische stijl.

Ontdek raamdecoratie

Vloeren

Licht hout of strak marmoleum, dat zijn de keuzes die je maakt voor je vloer in de Scandinavische stijl. Denk aan licht eiken (in een visgraat) pvc– of laminaatvloer. Ook witte of grijze vloeren passen goed. Denk daarbij aan het strakke marmoleum, die je gelijk de lichte basis geven die zo goed past bij de Scandinavische stijl. Ontdek nog meer in onze winkel!

Bekijk onze vloeren