Vinylbehang

Behang met verschillende patronen kennen we wel. Daar heb je erg veel keuze in, als het gaat om structuur, kleur, dessins en print. Maar ook als het gaat om behang materiaal, waar het behang van gemaakt is, kan je kiezen uit verschillende soorten: papierbehang, fotobehang, vliesbehang of vinylbehang. Wil je een sterk behang wat bestand is tegen een stootje, spatwaterdicht is en oneffenheden van je muur wegwerkt? Kies dan voor vinylbehang. Vinylbehang is verkrijgbaar in verschillende kleuren, dessins en prints.

Wat is vinylbehang

Vinylbehang is een sterk behang gemaakt van, zoals de naam al zegt, vinyl. Het belangrijkste voordeel van vinylbehang is dat het bestand is tegen water- en vetspetters. Daarnaast is vinylbehang praktisch scheurvrij en makkelijk af te nemen met een vochtige doek. Dit maakt het ideaal behang voor bijvoorbeeld de keuken of de badkamer.

Eigenschappen verschillende soorten vinylbehang

Vinylbehang met papier is het meest gebruikte behang als het aankomt op vinylbehang. Het lijkt namelijk sterk op het klassieke papierbehang. Maar bij vinylbehang is er een laagje kunststof toegevoegd, dit maakt de bovenlaag sterk, spatwaterdicht en gemakkelijk schoon te maken. Papierbehang mist deze eigenschappen waardoor vinylbehang ook goed te gebruiken is in keukens en badkamers.

Naast vinylbehang met papier is er ook vinylbehang met textiel. Deze behangsoort is sterker dan die met papier. Dit behang is nog beter reinigbaar en beschermt tegen agressieve stoffen. Vaak zie je dit behang in ruimtes waar de muurbekleding sterk moet zijn, zoals in sportzalen en ziekenhuizen.

Bekijk ze in onze winkel

Meer over vinylbehang

Het gewone schuimvinyl is met zijn 2 à 3 millimeter dikte heel sterk. Het behang is elastisch en kan wel tegen een stootje. Daarnaast heeft dit behang een egaliserende functie en is geschikt om kleine oneffenheden en scheurtjes in de muur te bedekken.

Voordat je vinylbehang gaat aanbrengen moet je eerst de oude laag vinylbehang verwijderen. Vinylbehang is een stuk steviger en veel beter schoon te maken dan papierbehang. Ook heb je langer plezier van je vinylbehang, waardoor je dus een duurzame keuze maakt. Het aanbrengen van vinylbehang kan een lastig klusje zijn door de structuur van het behang.

Wij hebben vinylbehang van bekende merken waaronder: Eijffinger, Noordwand, Behangexpresse en Arte. Bij Thuisin geven we je graag advies en uiteraard kan je het laten doen door een vakman. Zo ben je zeker van een mooi resultaat.

Maak een afspraak

Top advies & Trends

Niets zo irritant als het verwijderen van oud behang. Gelukkig heeft Arte Walls daar iets op gevonden: Easypro. Benieuwd hoe het werkt?
Enthousiast als ik ben kan ik het niet laten om de nieuwe collectie behang van Eijffinger eens flink onder de aandacht te brengen. Kijk je mee?
Eijffinger Museum behang
Als we niet naar het museum kunnen, halen we het museum in huis. Kan met de nieuwe behangcollectie van Eijffinger.

Meer weten over vinylbehang

Neem contact met ons op
Maak een afspraak

Je kan aangeven wanneer je een afspraak wilt, wij kijken of het past en bevestigen de afspraak.

Laat je terugbellen