Vinylbehang

Behang met verschillende patronen kennen we wel. Daar heb je erg veel keuze in, als het gaat om structuur, kleur, dessins en print. Maar ook als het gaat om behang materiaal, waar het behang van gemaakt is, kan je kiezen uit verschillende soorten: papierbehang, fotobehang, vliesbehang of vinylbehang. Wil je een sterk behang wat bestand is tegen een stootje, spatwaterdicht is en oneffenheden van je muur wegwerkt? Kies dan voor vinylbehang. Vinylbehang is verkrijgbaar in verschillende kleuren, dessins en prints.

Wat is vinylbehang

Vinylbehang is een sterk behang gemaakt van, zoals de naam al zegt, vinyl. Het belangrijkste voordeel van vinylbehang is dat het bestand is tegen water- en vetspetters. Daarnaast is vinylbehang praktisch scheurvrij en makkelijk af te nemen met een vochtige doek. Dit maakt het ideaal behang voor bijvoorbeeld de keuken of de badkamer.

Eigenschappen verschillende soorten vinylbehang

Vinylbehang met papier is het meest gebruikte behang als het aankomt op vinylbehang. Het lijkt namelijk sterk op het klassieke papierbehang. Maar bij vinylbehang is er een laagje kunststof toegevoegd, dit maakt de bovenlaag sterk, spatwaterdicht en gemakkelijk schoon te maken. Papierbehang mist deze eigenschappen waardoor vinylbehang ook goed te gebruiken is in keukens en badkamers.

Naast vinylbehang met papier is er ook vinylbehang met textiel. Deze behangsoort is sterker dan die met papier. Dit behang is nog beter reinigbaar en beschermt tegen agressieve stoffen. Vaak zie je dit behang in ruimtes waar de muurbekleding sterk moet zijn, zoals in sportzalen en ziekenhuizen.

Meer over vinylbehang

Het gewone schuimvinyl is met zijn 2 à 3 millimeter dikte heel sterk. Het behang is elastisch en kan wel tegen een stootje. Daarnaast heeft dit behang een egaliserende functie en is geschikt om kleine oneffenheden en scheurtjes in de muur te bedekken.

Voordat je vinylbehang gaat aanbrengen moet je eerst de oude laag vinylbehang verwijderen. Vinylbehang is een stuk steviger en veel beter schoon te maken dan papierbehang. Ook heb je langer plezier van je vinylbehang, waardoor je dus een duurzame keuze maakt. Het aanbrengen van vinylbehang kan een lastig klusje zijn door de structuur van het behang.

Wij hebben vinylbehang van bekende merken waaronder: Eijffinger, Noordwand, Behangexpresse en Arte. Bij Thuisin geven we je graag advies en uiteraard kan je het laten doen door vakmensen. Zo ben je zeker van een mooi resultaat.

Blogs

Wat zijn de behangtrends 2023? Structuur, cultuur of toch liever grafisch? Behang = trend! Van banen tot behangcirkels. De mooiste behangtrends? Ontdek ze in mijn blog!
Maak je woonkamer, slaapkamer, hal of keuken helemaal summer proof met deze zomerse behangetjes!
BAM, Amor's pijl schiet raak, vol in mijn hart! In het centrum van Lissabon, een piepklein hotel, aan de buitenkant ijzeren balkons, bakken vol weelderige paarse en roze bloemen. Eenmaal binnen hoor…

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Thuisin winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ga naar alle veelgestelde vragen

Om een zo mooi mogelijk resultaat te krijgen, is het van belang dat je de juiste lijm en techniek gebruikt. Heb je geen ervaring in behangen, maar wil je wel graag dat mooie behang op de muur? Geen enkel probleem, we komen graag bij je behangen!

Ja hoor, wist je dat wij ruim 150 verschillende behangboeken in de winkels hebben liggen? Zo kan je alle merken en soorten behang in het echt ruiken, voelen en bekijken.

In het geval van vinylbehang is het aan te raden om de oude laag (vinyl)behang eerst te verwijderen. Zo zorg je voor de beste ondergrond, zodat het behang goed blijft plakken.

Vinylbehang is zo’n 2 à 3 millimeter dik, waardoor het zeer geschikt voor muren die niet helemaal ‘perfect’ zijn. Kleine oneffenheden worden vanzelf geëffend onder het vinylbehang!

Elk behang vraagt om de juiste lijm om het mooiste resultaat te behalen. Daarom adviseren we je niet alleen over het soort behang, maar ook een bijpassende lijm.

Vinylbehang en vliesbehang zijn allebei supersterk, maar er is één groot verschil: vinylbehang kan tegen water- en vetspetters! Hierdoor is het ook makkelijk schoon te maken met een vochtige doek en is het te gebruiken in de keuken of badkamer!

Meer weten over vinylbehang?

Neem contact met ons op

Heb je een vraag voor ons? Aarzel niet om het onderstaande formulier in te vullen, inclusief je vraag. We zullen zo spoedig mogelijk antwoorden!

Maak een afspraak

Laat je gewenste datum en tijd hieronder achter voor een afspraak. Hoe meer informatie je geeft, hoe beter wij je kunnen helpen. We kijken of het past en bevestigen de afspraak!

Laat je terugbellen

Vul dan onderstaand formulier in! Wij bellen je zo snel mogelijk terug.