FAQ

Als je iets niet weet, dan vraag je het. Onze veelgestelde vragen hebben we voor je op een rij gezet. Kom je er niet uit, neem dan contact met ons op!

Een markies bestaat uit een houten (of aluminium) geraamte waar overheen doek wordt gespannen. De latten van het geraamte zijn met scharnieren aan elkaar verbonden waardoor het scherm als geheel kan uitklappen en inklappen. Ingeklapt rust de markies als een compact pakket tegel de gevel, uitgeklapt vormt het een functionele en decoratieve bescherming tegen de zon.

Een duorolgordijn/multishade wordt opgehangen aan een zogeheten bovenbak van aluminium. Deze is verkrijgbaar in diverse varianten en kleuren. Vaak is het neutraal wit of grijs, maar chique matzwart is ook mogelijk. Ook wanneer er sprake is van een onderlat (het metalen onderste deel van het gordijn waarin de roede hangt die zorgt voor het makkelijk geleiden van de stof) is er keuze uit verschillende mogelijkheden. Met de combinatie van hardware en ‘software’ (de stof) kun je een product naar eigen keuze samenstellen.

Tapijt werd vroeger geweven (en dat gebeurt nog steeds) maar meestal gaat het om getuft tapijt. Het garen wordt hierbij met hoge snelheid door een doek ‘geschoten’ waardoor het verankerd wordt. Aan de onderkant komt een speciale ‘rug’ waardoor het tapijt makkelijk vervoerd en gelegd kan worden.

Het allermakkelijkste is om dit te laten doen. Bij Thuisin adviseren we je niet alleen, we meten en monteren ook. Alles onder één dak!

Dat is helemaal aan jou! Wil je een lange of korte kast, vakken of planken, deurtjes, ingebouwde verlichting? Over de lengte of breedte? Of een combi van alles? Dat kan! Er is zoveel mogelijk met de GAAF! wandkasten van Allure. Thuisin adviseert en inspireert dus kom gerust langs in onze winkel.

Een plooiafstand is de ruimte tussen twee plooien. Dit kan verschillen. Bij overgordijnen zit hier al snel 10 centimeter tussen, omdat de stof doorgaans dikker is. Bij vitrage zal dat meestal 8 centimeter zijn. Om te weten hoeveel stof je nodig hebt bij welke plooi, ga je natuurlijk naar Thuisin. Wij bereken dit voor je. Wij meten ook in en hangen je nieuwe gordijnen met liefde en zorg bij je thuis op!

Het exacte bedrag aan energiebesparing door elektrische rolluiken zal variëren. Dit is mede afhankelijk van factoren zoals het klimaat en de mate waarin rolluiken worden gebruikt. Over het algemeen helpen rolluiken om de warmte in de winter binnen te houden en om de warmte in de zomer juist buiten te houden, wat kan leiden tot lagere energiekosten.

Onze ervaring is dat je beter 2 dunne dan 1 dikke laag aan kan brengen. Je beschermt hiermee de ondergrond optimaal en het komt het resultaat ten goede. Zorg wel dat de eerste laag goed droog is voordat je de volgende aanbrengt, zo voorkom je teleurstellingen. Schuur de eerste laag heel licht op voor een betere hechting. Aan de slag!

Dit ligt ook aan de soort verf die je hebt gekocht. Bekijk daarom vooraf altijd hoe de dekking wordt omschreven. Kies je voor een super dekkende verf dan is een enkele laag vaak voldoende. Kijk ook naar de onderkleur van je muur. Wil je van een donkere muur naar een lichte dan heb je misschien wel drie lagen muurverf nodig.

Hoeveel je nodig hebt, is onder afhankelijk van het patroon. Bij een een recht legpatroon heb je circa 10% extra nodig in verband met snijverlies. Leg je de vloer diagonaal, dan moet je op 25% extra rekenen.

Uiteraard helpen we je graag met advies over de hoeveelheid.

Naar beneden gelaten, zorgt het screen dat het zonlicht vrijwel volledig wordt buitengesloten omdat het doek dicht op het raam zit. Het doek heeft een enigszins open structuur waardoor het zonlicht voor zo’n 85 % wordt gefilterd.

Het zicht naar buiten blijft behouden, terwijl er tegelijkertijd geen sprake is van inkijk. Naast de zonwerende functie geeft een screen dus ook privacy.

Voor een enkele plooi heb je minder nodig dan voor een dubbele plooi. Bij een dubbele plooi heb je ongeveer 2,2x de breedte van de gordijnrails nodig. Let op; deze plooi heeft de meeste meters stof nodig van alle andere plooien. Bij Thuisin maken wij de berekening exact voor je. Wel zo prettig!