Vliesbehang

Van effen tot structuur. Met verschillende prints of dessins. Vliesbehang is makkelijk aan te brengen en geeft nét dat beetje extra statement aan je interieur.

Vliesbehang

Tegenwoordig wordt vliesbehang steeds populairder tegenover papierenbehang. Dit komt doordat vliesbehang gemaakt is van een sterker materiaal. Vliesbehang wordt ook wel snelbehang genoemd. Dit doordat het zonder inlijmen van het behang kan worden aangebracht op de muur. Met keuze uit vele kleuren en dessins en van effen- tot fotobehang. Bij Thuisin vind je behang van Eijffinger, Arte, Hooked on Walls, Masureel, Behangexpresse, Noordwand, Komar, Spits, Dutch Wallcoverings, Studio Onszelf, A.S. Création en meer. Wil je een behangetje komen kijken of voelen? Dat kan! Kom gerust langs in één van onze winkels.

Wat is vliesbehang?

Vliesbehang zien we vaak als onderlaag voor verf of ander behang. Maar je hebt ook vliesbehang in vele dessins, kleuren en grafische prints. Het is heel stevig behang en erg geliefd bij schilders en behangers, zeker in nieuwbouwhuizen. Het behang zit snel op de muren, aangezien je gemakkelijk de muren kunt inlijmen en het vliesbehang er eenvoudig op kunt plakken. Je hebt geen behangtafel meer nodig voor het insmeren van het behang. Daarnaast is vliesbehang makkelijk over te schilderen.

Bekijk ze in onze winkel

Voordelen vliesbehang

Doordat het vliesbehang zo sterk is, zal het niet krimpen nadat je de lijm hebt aangebracht. Je hebt daarnaast ook minder kans op scheuren dan bij klassiek papierbehang. Vliesbehang is gemaakt van behang met een papieren of vinyl toplaag. De rug van het behang is van “vlies”.

Wil je het behang verwijderen? Dan kan dat met gemak, gewoon droog zonder water of gebruik van stomer. Daarnaast ben je met vliesbehang zelfs duurzaam bezig. Vliesbehang is namelijk biologisch afbreekbaar en dus milieuvriendelijk.

Vliesbehang is geschikt voor muren die niet helemaal glad zijn. Heb je haarscheurtjes in je muur of kleine gaatjes, dan zie je daar niets meer van op het moment je het behang hierover hebt geplakt. Het vliesbehang zal niet vervormen door de oneffenheden in de muur.

Maak een afspraak

Verschil glasweefsel-, glasvlies- en glasvezelbehang

Het witte vliesbehang wat men vaak gebruikt als onderlaag voor verf, valt onder te verdelen in 3 soorten behang, namelijk glasweefsel-, glasvezel- en dus het glasvliesbehang. In deze 3 soorten vliesbehang zit een klein verschil.

  • Glasvliesbehang is behang van een papieren basis en met een toplaag van vinyl. Glasvliesbehang is makkelijker te verwijderen dan glasvezelbehang.
  • Glasvezelbehang bevat gesmolten glas geweven in het papier voor een sterkere structuur. Het is dik en stootvast en in vele gevallen al geschilderd, scheelt weer een sausklus. Glasvezelbehang wordt veel gebruikt op slechte wanden om oneffenheden en scheuren weg te werken.
  • Glasweefselbehang lijkt enorm op stucwerk en is helemaal egaal. Het wordt ook wel renovlies behang genoemd.

Zelf een een kijkje nemen in onze behangboeken? Kom eens langs in een van onze winkels en laat je inspireren door onze uitgebreide collectie. Tot snel in onze winkel!

Top advies & trends

Enthousiast als ik ben kan ik het niet laten om de nieuwe collectie behang van Eijffinger eens flink onder de aandacht te brengen. Kijk je mee?
Eijffinger Museum behang
Als we niet naar het museum kunnen, halen we het museum in huis. Kan met de nieuwe behangcollectie van Eijffinger.
Vraag een 4-jarige naar een onderwerp voor je blog en je krijgt 'vliegtuigen'. Ik denk dan verder en zie speels behang. Ook geschikt voor jouw kamer. Lees en kijk maar verder!

Meer weten over vliesbehang

Neem contact met ons op
Maak een afspraak

Je kan aangeven wanneer je een afspraak wilt, wij kijken of het past en bevestigen de afspraak.

Laat je terugbellen