Vliesbehang

Van effen tot structuur. Met verschillende prints of dessins. Vliesbehang is makkelijk aan te brengen en geeft nét dat beetje extra statement aan je interieur.

Vliesbehang

Tegenwoordig wordt vliesbehang steeds populairder tegenover papierenbehang. Dit komt doordat vliesbehang gemaakt is van een sterker materiaal. Vliesbehang wordt ook wel snelbehang genoemd. Dit doordat het zonder inlijmen van het behang kan worden aangebracht op de muur. Met keuze uit vele kleuren en dessins en van effen- tot fotobehang. Bij Thuisin vind je behang van Eijffinger, Arte, Hooked on Walls, Masureel, Behangexpresse, Noordwand, Komar, Spits, Dutch Wallcoverings, Studio Onszelf, A.S. Création en meer. Wil je een behangetje komen kijken of voelen? Dat kan! Kom gerust langs in één van onze winkels.

Wat is vliesbehang?

Vliesbehang zien we vaak als onderlaag voor verf of ander behang. Maar je hebt ook vliesbehang in vele dessins, kleuren en grafische prints. Het is heel stevig behang en erg geliefd bij schilders en behangers, zeker in nieuwbouwhuizen. Het behang zit snel op de muren, aangezien je gemakkelijk de muren kunt inlijmen en het vliesbehang er eenvoudig op kunt plakken. Je hebt geen behangtafel meer nodig voor het insmeren van het behang. Daarnaast is vliesbehang makkelijk over te schilderen.

Voordelen vliesbehang

Doordat het vliesbehang zo sterk is, zal het niet krimpen nadat je de lijm hebt aangebracht. Je hebt daarnaast ook minder kans op scheuren dan bij klassiek papierbehang. Vliesbehang is gemaakt van behang met een papieren of vinyl toplaag. De rug van het behang is van “vlies”.

Wil je het behang verwijderen? Dan kan dat met gemak, gewoon droog zonder water of gebruik van stomer. Daarnaast ben je met vliesbehang zelfs duurzaam bezig. Vliesbehang is namelijk biologisch afbreekbaar en dus milieuvriendelijk.

Vliesbehang is geschikt voor muren die niet helemaal glad zijn. Heb je haarscheurtjes in je muur of kleine gaatjes, dan zie je daar niets meer van op het moment je het behang hierover hebt geplakt. Het vliesbehang zal niet vervormen door de oneffenheden in de muur.

Verschil glasweefsel-, glasvlies- en glasvezelbehang

Het witte vliesbehang wat men vaak gebruikt als onderlaag voor verf, valt onder te verdelen in 3 soorten behang, namelijk glasweefsel-, glasvezel- en dus het glasvliesbehang. In deze 3 soorten vliesbehang zit een klein verschil.

  • Glasvliesbehang is behang van een papieren basis en met een toplaag van vinyl. Glasvliesbehang is makkelijker te verwijderen dan glasvezelbehang.
  • Glasvezelbehang bevat gesmolten glas geweven in het papier voor een sterkere structuur. Het is dik en stootvast en in vele gevallen al geschilderd, scheelt weer een sausklus. Glasvezelbehang wordt veel gebruikt op slechte wanden om oneffenheden en scheuren weg te werken.
  • Glasweefselbehang lijkt enorm op stucwerk en is helemaal egaal. Het wordt ook wel renovlies behang genoemd.

Zelf een een kijkje nemen in onze behangboeken? Kom eens langs in een van onze winkels en laat je inspireren door onze uitgebreide collectie. Tot snel in onze winkel!

Blogs

Wat zijn de behangtrends 2023? Structuur, cultuur of toch liever grafisch? Behang = trend! Van banen tot behangcirkels. De mooiste behangtrends? Ontdek ze in mijn blog!
BAM, Amor's pijl schiet raak, vol in mijn hart! In het centrum van Lissabon, een piepklein hotel, aan de buitenkant ijzeren balkons, bakken vol weelderige paarse en roze bloemen. Eenmaal binnen hoor…
Een dilemma voor de meesten. Ga je nu verhuizen of kan je beter je huis verbouwen? Wij zochten het voor je uit en tippen je in onze blog!

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Thuisin winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ga naar alle veelgestelde vragen

Sterker nog, vliesbehang is in een handomdraai te verwijderen. Je hebt er niet eens heet water of een behangstomer voor nodig. Zo kan je dus extra vaak van behang wisselen!

Ja hoor, welk patroon had je gewild? Met honderden verschillende patronen is er altijd wel een vliesbehang bij Thuisin te vinden, wat bij jouw smaak past!

Vliesbehang is dankzij het dikkere materiaal zeer geschikt voor muren die niet helemaal ‘perfect’ zijn. Kleine oneffenheden worden namelijk vanzelf geëffend onder het vliesbehang!

Nee hoor, bij vliesbehang hoef je geen behangtafel op te zetten en het behang in te lijmen! De lijm breng je namelijk aan op de muur, waarna het vliesbehang gemakkelijk te bevestigen is.

Elk behang vraagt om de juiste lijm om het mooiste resultaat te behalen. Daarom adviseren we je niet alleen over het soort behang, maar ook een bijpassende lijm.

We kennen allemaal nog wel het populaire papieren behang van vroeger, dat ondertussen van de troon gestoten is door vliesbehang. Vliesbehang is namelijk gemaakt van een sterker materiaal en kan bovendien zonder inlijmen op de muur worden aangebracht. Hierdoor krijg je een sneller én mooier resultaat!

Meer weten over vliesbehang?

Neem contact met ons op

Heb je een vraag voor ons? Aarzel niet om het onderstaande formulier in te vullen, inclusief je vraag. We zullen zo spoedig mogelijk antwoorden!

Maak een afspraak

Laat je gewenste datum en tijd hieronder achter voor een afspraak. Hoe meer informatie je geeft, hoe beter wij je kunnen helpen. We kijken of het past en bevestigen de afspraak!

Laat je terugbellen

Vul dan onderstaand formulier in! Wij bellen je zo snel mogelijk terug.