Behangtrends 2023

Wat zijn de behangtrends 2023? Structuur, cultuur of toch liever grafisch? Behang = trend! Van banen tot behangcirkels. De mooiste behangtrends? Ontdek ze in mijn blog!

De top 3 behangtrends voor op je muur

Trends, ze duiken plotseling op, soms worden het blijvertjes. Trends zijn: leuk, irritant, vreemd of praktisch? Zelf vond ik TikTok ooit best irritant. Wat hebben mijn tieners aan die drukke flipperkast vol dancemoves? Intussen ben ik fan, betrapt ;-)

Vooral de korte filmpjes, geniaal, hoe je snel een paprika snijdt; TikTok maakt mijn leven makkelijker. Ik ben in voor inspirerende trends, interieurtrends. Behang = trend! Neee, ik behang niet alles, wel mijn woonkamerdeur.

Maar ik weet zeker dat jij ruimte hebt om iets nieuws op de muur te plakken. Trommelgeroffel voor: de mooiste behang trends voor 2023. Zit gegarandeerd eentje voor jou bij!

Maak een afspraak

Textuur als behangtrend

Felle kleuren, drukke patronen: het blijft! Geen paniek, niet retro behang in bruin, oranje en paars. We gaan naar rust. Rust in de uitstraling van je behang, niet in structuur. Want structuur is wat we meer zien, daar creëer je extra diepte mee.

Het patroon van je behang kan je voelen, beetje 3D. Textuur behang is veelal in lichte pasteltinten, soms zelfs met een elegant glansje.

Omdat dit behang niet egaal en glad is komt het levendig over. Maak jouw muur spannend met structuur bijvoorbeeld met de Natural Wallcoverings collectie van Eijffinger.

Bekijk Eijffinger behang

Behang met prints uit internationale culturen

Trek de wijde wereld in met behang! Plak een exotische behang-jungle op een muur van je woonkamer. Of kies etnische prints en patronen in warme kleuren, denk aan gouden accenten, aubergine, petrol en oker.

Gaaf voor de slaapkamer, prachtige handmade behangprints! Verfijnde patronen doen je denken aan paleizen, tempels, een bazaar.

Ook mooi: behang met palmbladeren, tropische vogels, lotusbloemen, het zit bijvoorbeeld allemaal in de behang collecties van Masureel. Ga werelds of weelderig met behang, spice it up!

Ontdek behang van Masureel

Puntje bij paaltje: de behangcirkel

Ja, je leest het goed. DOEI rechte banen, welkom cirkels! Wil je niet een hele muur met behang beplakken? Dan is de behangcirkel jouw optie. Zo’n cirkel zorgt trouwens ook voor rust, mooi focuspunt. Het is net een prachtig schilderij in een ronde lijst. Je hebt onwijs veel keuze.

Zo leuk, de City Circles van het merk Noordwand. Jouw stad op behang. Ja, je kan ze op maat laten maken! Of wil jouw kind dat zijn lievelingsdier vanuit die behangcirkel naar hem knipoogt? Van unicorn tot dinosaurus, opties zat.

Inspiratie? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Ben je blijven plakken?

Trends, ze zijn de kruidentuin van je interieur. Sommige trends worden echte klassiekers! Welke behangtrend kies jij?

Ben je eruit, maak een afspraak. En vooral als je het nog niet weet, duik onze behangboeken in! Want een piepkleine preview van de mooie behang merken heb ik je net al gegeven.

Maar er is veel meer, zoals BN Walls, Behangexpresse, Dutch Wallcoverings... ontdek de behangtrends 2023 in de showroom. De stylisten helpen je graag. Tot snel in de winkel!

Kom langs in onze winkel

Karin
Geschreven door
Karin

De fantastische wereld van interieur, woontrends, design klassiekers en innovatieve producten is? Verrassend, zorgt voor comfort, maakt je leven leuker! Laat je vermaken, lees de blogs en pluk er de leukste, beste, duurzame of meest toekomstgerichte producten uit. Net als uit een bonbondoosje met erin de mooiste creaties om bij weg te smelten, hmmm. Welke blog laat jou smelten voor iets moois in je interieur?

Lees meer over Karin