Pvc vloer laten leggen op plavuizen

Bij Thuisin kijken wij graag samen met je naar de mogelijkheden om een pvc vloer op plavuizen te laten leggen. Wanneer onze vakmannen een pvc vloer over bestaande plavuizen leggen scheelt dat tijd. Nog een voordeel? Als je onze ervaren stoffeerders de pvc vloer laat leggen weet je zeker dat het resultaat prachtig wordt!

Je pvc vloer leggen op plavuizen

Wil je een warmere en meer onderhoudsvrije vloer dan de plavuizen die je hebt liggen? Kies dan voor een pvc vloer. Mocht je van de stijl van plavuizen houden, dan kan je altijd kiezen voor pvc tegels. Voor het leggen van een pvc vloer heb je een goede en stevige ondergrond nodig. Een egale ondergrond is het beste. Een plavuizen vloer is zeker een stevige vloer, alleen niet volledig egaal. Het is verstandig om je vloer te egaliseren. Zelf egaliseren of leggen op je plavuizen is iets wat wij afraden, een pvc vloer moet je laten leggen door vakmensen. Het leggen van een pvc vloer op plavuizen lijkt namelijk simpel, maar door de voegen van de plavuizen is het lastiger dan je denkt.

Je vloer moet volledig egaal zijn. Plavuizen of een tegelvloer lijken egaal, maar je zult er versteld van staan hoeveel putjes, deukjes en bobbels hierop zitten. Ook heb je te maken met het doordrukken van de voegen van de plavuizen en tegels. Naast dat je vloer niet zo egaal is als je denkt, kan er met het snijden van de stroken of tegels ook veel verkeerd gaan. Denk aan schuine stukken, of (lucht)bobbels in je vloer.

De kans op verkeerd leggen van je pvc vloer op plavuizen is groot, het is ook een tijdrovende klus. Heb je geen ervaring met een pvc vloer leggen op plavuizen of welke ondergrond dan ook en heb je geen tijd? Dan is het verstandig je pvc vloer te laten leggen door de vakmensen van Thuisin. Wij meten in hoeveel pvc stroken of tegels je nodig hebt, egaliseren je plavuizen-vloer en leggen je pvc vloer zoals je het wenst. Of dat nu in rechte lijnen is, of in visgraat motief: onze vakmensen draaien hun hand er niet voor om.

Kom naar de winkel voor advies!

Je pvc vloer leggen op plavuizen door Thuisin

Zoals al eerder aangegeven is het verstandig om je pvc vloer te laten leggen, ook als het op een plavuizen-vloer is. Echt glad en egaal is deze namelijk niet. Laat deze ondergrond dan ook altijd egaliseren, zo weet je zeker dat je geen doordruk van bobbels of putjes en deukjes van de plavuizen eronder hebt. Ook heb je met plavuizen en tegels last van de voegen. Die ga je ongetwijfeld doorgedrukt zien als je de pvc vloer en direct op laat leggen. Met een strakke ondervloer heb je de perfecte basis. Daar zorgen de vakmensen van Thuisin voor. Zij beschikken over de middelen om je vloer zo strak mogelijk te egaliseren.

Wat is een pvc vloer?

Een pvc vloer is een vloer van pvc in stroken of tegels. Het lijkt op vinyl, maar de onderkant bij een pvc vloer is steviger. De stroken en tegels van een pvc vloer zijn flexibel en een stuk dunner dan bij een laminaat-vloer.

De pvc vloer bestaat uit diverse lagen: de rug, de filmlaag en de toplaag. De bovenste laag is een toplaag van harde kunststof en is de sterke beschermingslaag. Daaronder zit de dessin laag, waar je het patroon van hout of steen ziet. In de onderste deel van het pvc zit een derde (dikkere) laag die dient om het geheel stabiliteit te geven en is de basis om het pvc op de ondergrond te installeren. Soms zit bovenop de toplaag nog een anti-sliplaag.

Lees meer over vloerverwarming en pvc vloeren

Voordelen pvc vloer op plavuizen

Naast het brede aanbod en het fraaie dessin is vooral het gebruiksgemak de reden waarom veel mensen kiezen voor een pvc vloer. Zeker als je plavuizen hebt en wel iets meer warmte kan gebruiken in je kamer. Met een pvc vloer heb je weinig onderhoud, het is stil in huis door het geluiddempende effect van de vloer en hij is ijzersterk. Door de vele keuze in houtdessins maak je je kamer ook warmer, veel warmer dan een plavuizen-vloer. Je hebt zo jarenlang plezier van je pvc vloer. Vooral als je je pvc vloer hebt laten leggen op je plavuizen door Thuisin. Onderhoud is minimaal, stofzuigen en afnemen met water is voldoende. Toch zin in een grote schoonmaak? We hebben speciale reinigingsmiddelen die er voor zorgen dat de pvc vloer in topconditie blijft.

Pvc vloer leggen op plavuizen met vloerverwarming

Een pvc vloer leggen op plavuizen in combinatie met vloerverwarming is ook mogelijk. Een pvc vloer is een goede geleider en het materiaal is sterk genoeg om de warmte van de vloerverwarming op te vangen. En die warmte komt zeker door de onderliggende plavuizen heen.

Kijk hier voor onze totale collectie pvc vloeren.

Maak een afspraak!