PVC vloer laten leggen op plavuizen

Bij Thuisin kijken wij graag samen met je naar de mogelijkheden om een pvc vloer op plavuizen te laten leggen. Wanneer onze vakmensen een pvc vloer over bestaande plavuizen leggen scheelt dat tijd. Nog een voordeel? Als je onze ervaren stoffeerders de pvc vloer laat leggen, weet je zeker dat het resultaat prachtig wordt!

Je pvc vloer leggen op plavuizen

Wil je een warmere en meer onderhoudsvrije vloer dan de plavuizen die je hebt liggen? Kies dan voor een pvc vloer. Mocht je nog wel van de stijl van plavuizen houden, dan kan je altijd kiezen voor pvc tegels. Voor het leggen van een pvc vloer heb je een goede en stevige ondergrond nodig. Een egale ondergrond is het beste. Een plavuizen vloer is zeker een stevige vloer te noemen, het is alleen niet volledig egaal. Daarom is het verstandig om je vloer te egaliseren. Zelf egaliseren of leggen op je plavuizen is iets wat wij afraden, een pvc vloer kun je het beste laten leggen door vakmensen. Het leggen van een pvc vloer op plavuizen lijkt namelijk simpel, maar door de voegen van de plavuizen is het lastiger dan je denkt.

De voegen van de plavuizen of tegels kunnen namelijk doordrukken in de pvc vloer, waardoor er al snel hobbels en deuken tevoorschijn komen in je pvc vloer. Dit is het beste te voorkomen door het laten egaliseren van je vloer. Een andere reden om vakmensen in te schakelen voor het leggen van je pvc vloer, is om snij- en legfouten te voorkomen. Je hebt namelijk kans om de stroken of tegels verkeerd of te kort te snijden en luchtbubbels in je vloer kunnen snel ontstaan.

Je pvc vloer leggen op plavuizen door Thuisin

Daarnaast is het leggen van een pvc vloer op plavuizen een tijdrovende klus, die soms wel dagen in beslag kan nemen als je het nog nooit eerder gedaan hebt. Heb je geen ervaring met een pvc vloer leggen op plavuizen of welke ondergrond dan ook of heb je geen tijd? Dan is het verstandig je pvc vloer te laten leggen door de vakmensen van Thuisin. Wij meten in hoeveel pvc stroken of tegels je nodig hebt, egaliseren je plavuizen-vloer en leggen je pvc vloer zoals je het wenst. Of dat nu in rechte lijnen is, of in visgraat motief: onze vakmensen draaien hun hand er niet voor om.

Wat is een pvc vloer?

Een pvc vloer is een vloer van pvc in stroken of tegels. Het lijkt op vinyl, maar de onderkant bij een pvc vloer is steviger. De stroken en tegels van een pvc vloer zijn flexibel en een stuk dunner dan bij een laminaat-vloer.

De pvc vloer bestaat uit diverse lagen: de rug, de filmlaag en de toplaag. De bovenste laag is een toplaag van harde kunststof en is de sterke beschermlaag. Daaronder zit de dessin laag, waar je het patroon van hout of steen ziet. In de onderste deel van het pvc zit een derde (dikkere) laag, die dient om het geheel stabiliteit te geven en is de basis om het pvc op de ondergrond te installeren. Soms zit bovenop de toplaag nog een anti-sliplaag.

Voordelen pvc vloer op plavuizen

Naast het brede aanbod en het fraaie dessin is vooral het gebruiksgemak de reden waarom veel mensen kiezen voor een pvc vloer. Zeker als je plavuizen hebt en wel iets meer warmte kan gebruiken in je kamer. Met een pvc vloer heb je weinig onderhoud, het is stil in huis door het geluiddempende effect van de vloer en hij is ijzersterk. Door de vele keuze in houtdessins maak je je kamer ook warmer, veel warmer dan met een plavuizen-vloer. Je hebt zo jarenlang plezier van je pvc vloer. Vooral als je je pvc vloer hebt laten leggen op je plavuizen door Thuisin. Onderhoud is minimaal, stofzuigen en afnemen met water is voldoende. Toch zin in een grote schoonmaak? We hebben speciale reinigingsmiddelen die ervoor zorgen dat de pvc vloer in topconditie blijft.

PVC vloer leggen op plavuizen met vloerverwarming

Een pvc vloer leggen op plavuizen in combinatie met vloerverwarming is ook mogelijk. Een pvc vloer is een goede geleider en het materiaal is sterk genoeg om de warmte van de vloerverwarming op te vangen. En die warmte komt zeker door de onderliggende plavuizen heen.

Kijk hier voor onze totale collectie pvc vloeren!

Veelgestelde vragen

Ja, dat kan! Dat kan zelfs heel goed. Een pvc-vloer neemt heel snel de temperatuur van de vloerverwarming op en kan die optimaal geleiden. De vloer wordt aangenaam warm én je verspilt minder energie.

Wanneer je persoonlijk advies wilt over je vloer, voor aanschaf of onderhoud, ben je van harte welkom bij de winkel bij jou in de buurt. Ook het legwerk kunnen we voor je uitvoeren.

De embossing-laag geeft een pvc-vloer z’n uiterlijk. In die laag wordt ook een voelbare structuur aangebracht waardoor de vloer echt lijkt.

Bij register embossing volgt deze structuur exact het dessin van de filmlaag. Elke nerf uit de film wordt dan precies overgenomen in de bovenste laag.

Een vinyl vloer bestaat uit meerdere lagen; een harde slijtlaag, een laag met een bedrukt dessin, een versterkingslaag en een zachte onderlaag. Hoe dikker de onderste schuimlaag, hoe comfortabeler de vloer loopt.

Het verschil met een pvc vloer is gering, maar algemeen gesteld kun je zeggen dat een pvc vloer harder is en vinyl zachter. Dat geldt voor zowel de onderste als de bovenste laag. Zeker bij zware belasting of intensief gebruik kun je daarom beter kiezen voor een pvc vloer.

Pvc-vloeren zijn erg hygiënisch en gemakkelijk in het onderhoud. Met een droge doek / wisser, de stofzuiger en af en toe een sopje houd je deze vloer goed schoon.

Pvc-vloeren met houtmotief zijn nauwelijks van echte houten vloeren te onderscheiden.

Pvc-vloeren zijn vochtbestendig en daardoor ook toe te passen in badkamers, keukens etc.

Neem contact met ons op

Via dit formulier kun je contact opnemen met de winkel.

Maak een afspraak

Je kan aangeven wanneer je een afspraak wilt, wij kijken of het past en bevestigen de afspraak.

Laat je terugbellen