Flexa kleur van het jaar 2022

Eindelijk weten we welke Flexa kleur een trend is voor 2022: Bright Skies! Een licht blauwe kleur voor frisheid.

Een teug frisse lucht

Als je denkt aan ‘een teug frisse lucht’, dan heb je één specifieke kleur in gedachten. Exact: blauw! Laat dat dan gelijk de Flexa Kleur van het jaar 2022 zijn, Bright Skies. Een zachte, luchtige lichtblauwe tint die staat voor een nieuw begin. Grenzeloos zoals de lucht om ons heen, die zachtjes een vleugje natuur bij je naar binnen laat stromen. Een perfecte kleur om te combineren met vele andere kleuren, of het nu neutrale of vrolijke tinten zijn.

Kleur van het jaar 2022 Bright Skies

Voor het jaar 2022 staat de door Flexa verkozen kleur voor ‘een teug frisse lucht’. Tijd om na de periode van de pandemie onze horizon weer te verbreden. Vrij en herboren, naar buiten kijken om nieuwe ideeën naar binnen te halen. De hemel breekt open, de wolken verdwijnen en dan krijgt je Bright Skies: de kleur die een nieuw begin uitstraalt.

‘Bright Skies is een luchtige, lichtblauwe tint. De kleur is fris en past perfect bij een nieuw begin. Blauw heeft een positief effect op de geest. Bright Skies is verhelderend, zo zou ik het noemen. Het draait namelijk allemaal om je dromen, ga jouw blik op de toekomst richten, en maak waar die dromen! Nu hoef je niet je kamer van top tot teen lichtblauw te verven, gelukkig is Bright Skies een kleur die makkelijk met andere kleuren te combineren is, van wit tot okergeel en van antracietgrijs tot koraal rood.

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Kleurpaletten bij de Flexa Kleur van het jaar

Om muurverf in de kleur Bright Skies makkelijk te kunnen combineren hebben ze bij het Flexa Colorlab alvast een heel kleurpalet voor je samengesteld. De Studio Kleuren, alle tinten uit dit kleurenpalet matchen perfect met de Kleur van het jaar. Het hele kleurenpalet is gerelateerd aan de trend ‘De kracht van de verbeelding'. Er zit een knipoog in naar creativiteit, kunst en cultuur. Want daar halen we vreugde, troost, inspiratie en saamhorigheid uit. Wie wil dat nou niet? Even ontsnappen aan het alledaagse leven.

De Studio Kleuren zijn divers. Denk aan luchtig roze om bij weg te dromen. Of gedurfde rood- en sinaasappeltonen voor een inspirerend interieur. In combinatie met Bright Skies creëer je jouw unieke, veilige haven. Die plek waar je altijd graag thuis komt na een ontdekkingstocht door de wijde wereld!

Workshop, Greenhouse, Salon paletten

Naast de Studio Kleuren zijn er meer kleurenpaletten waarmee je jouw interieur kan opfrissen. De Workshop kleuren, die staan voor de veranderende rol van ons huis, leven, lachen, werken en wonen gaan samen. Daarom bestaat dit palet uit energieke tinten geel, roze en groen die krachtig overkomen en perfect samengaan.

Ben je een buitenmens? Bij het Greenhouse palet staat de natuur centraal. Denk aan lichte natuurlijke tinten groen, grijs en blauw die moeiteloos passen bij Bright Skies. Wil je trendy maar liever niet te opvallend? De meest neutrale tinten ontdek je in het Salon palet. Aangename kleuren die staan voor een frisse nieuwe start voor elke woonruimte.

Bright Skies, de Flexa Kleur van het jaar, bij je thuis

Enthousiast over de kleur Bright Skies? En weet je al wat je favoriete kleurpalet is? Kom dan naar Thuisin en laat nu jouw favoriete kleur muurverf of houtlak mengen. Of je nu je muur een opfrisbeurt wil geven, of een lak nodig hebt voor je deuren: we mengen het voor je!

Kom naar Thuisin

Kleur van het jaar 2021: Brave Ground

In 2021 gaven de Flexa kleurspecialisten wereldwijd ons deze warme aardetint en wat was dat een cadeau zeg! Deze fijne, natuurlijke kleur doet je denken aan bomen. De gezelligheid van een boswandeling alleen of met het gezin.

Een kleur om bij te ontspannen, zo fijn dat je er volop energie van krijgt. Brave Ground valt goed te combineren met andere kleuren en is hierdoor erg populair. Met de rustige sferen die we in ons huis willen creëren past deze kleur dan ook perfect!

Kleur van het jaar 2020: Tranquil Dawn

Ook voor het jaar 2020 heeft Flexa ons verrast met een mooie rustige kleur: Tranquil Dawn. Een kleur die je doet denken aan de zonsopgang in de bergen, daar waar het fris is.

De licht groene tint past in vele kamers en valt goed te combineren met andere fellere kleuren. Nog steeds is de kleur populair en mengen we hem graag voor je in onze winkel.

Kleur van het jaar 2019: Spiced Honey

De kleur Spiced Honey is zo veelzijdig, dat je hem kan combineren met allerlei kleuren. Zo kan je voor iedere ruimte een andere look creëren, ligt er net aan welke sfeer je wilt. Rustgevend en knus, of juist levendig?

Spiced Honey is een verfijnde en warme honingtint met een elegantie waar je u tegen zegt. Je zou bijna denken dat het een gouden tint is. Ik zeg het niet voor niets, deze honey is allemansvriend! De kleur past zowel bij aardse neutrale tinten als ook bij opvallende felle kleuren, en dus bij iedere stijl en smaak.

Kleur van het jaar 2018: Heart Wood

De Flexa kleur van het jaar 2018: Heart Wood. Een volwassen, warme en rustige roze tint die mij doet denken aan frambozen. Deze kleur laat je weer in contact komen met de kalmerende en serene kleuren uit de natuur.

En natuurlijk valt ook Heart Wood weer makkelijk te combineren met... wat dacht je van lichtgrijs? Wit kan zeker, of doe eens chique en combineer Heart Wood framboos met koper. Uiteindelijk is het maar net welke smaak je hebt en welke sfeer je wilt creëren in je woning.

Weet je al welke kleur jouw favoriet is voor een nieuw begin? Ik zeg: leef je uit, laat jouw kleur muurverf of houtlak mengen bij Thuisin en ga lekker schilderen. Of laat onze vakmensen het klussen voor je doen, willen ze graag hoor :-)

Kom naar onze winkel!

Karin
Geschreven door
Karin

De fantastische wereld van interieur, woontrends, design klassiekers en innovatieve producten is? Verrassend, zorgt voor comfort, maakt je leven leuker! Laat je vermaken, lees de blogs en pluk er de leukste, beste, duurzame of meest toekomstgerichte producten uit. Net als uit een bonbondoosje met erin de mooiste creaties om bij weg te smelten, hmmm. Welke blog laat jou smelten voor iets moois in je interieur?

Lees meer over Karin