Ons rapportcijfer is een 8,5 op basis van 830 beoordelingen van klanten.

Behang

In de winkel inspireren wij jou met wel 200 verschillende behangboeken van verschillende merken. Zo hebben wij de collectie Hollandsche Meesters van Eijffinger en BN Wallcoverings, kinderbehang van Komar en Studio Onszelf, maar ook uni's van Dutch Wallcoverings.

Vroeger plakten ze het hele huis vol met behang. Tegenwoordig kiezen wij meer voor een statement in een specifieke kamer. In de winkel inspireren wij jou met prachtige behang collecties van merken zoals Eijffinger, Arte, Hooked on Walls, BN Wallcoverings, Noordwand, Studio Onszelf, Dutch Wallcoverings, Rasch, As Creations en nog vele andere hoogwaardige merken. Van kinderkamer tot woonkamer, bij Thuisin vind je precies wat je zoekt.

Advies

Onze adviseurs helpen je graag in de keuze van het behang en geven je advies over welke lijm e.d. je nodig hebt. Bekijk onze behang boeken, daarin voel je de structuur van het behang en je ziet de echte kleur. Voor de gehele collectie kijk je op behang-shop.nl. Daar is jouw behang altijd voorradig.

 

banner www.behang-shop.nl/

Vele soorten behang

Het gebruik van behang is een goede manier om de ruimte een bepaalde sfeer te geven. Behang is er in veel kleuren, talloze dessins en kan gemaakt worden van diverse materialen. Van dun papierbehang tot dik vinylbehang en van een vrolijke tekeningen voor een kinderkamer tot een klassiek motief voor een traditionele inrichting, alles is mogelijk.

Behang is er in alle kleuren, heel veel dessins, talloze reliëfs, diverse kwaliteiten en meerdere prijsklassen. Wie iets zoekt om de wand(en) te voorzien van een kleur of dessin kan altijd slagen met behang. Of het nu gaat om alle muren van een ruimte of slechts één wand, er is altijd een oplossing. Thuisin levert behang van Eijffinger, Arte, Hooked on Walls, Behangexpresse, Noordwand, Komar, Spits Wallcoverings, Studio Onszelf, Dutch First Class, BN Wallcoverings, Rasch, en AS Creations. Samen zijn zij goed voor meer dan 150 verschillende behangboeken.

Thuisin behang Eijffinger pip studioDe drager

Behang bestaat uit een kleur/motief dat is gedrukt op een drager, de achterkant van het behang. Meestal is dat papier, maar het kan ook een vlies, vinyl of glasweefsel zijn. Binnen deze soorten zitten verschillen met ieder hun eigen voor- en nadelen. Dat is goed om te weten bij het kiezen van behang. Zo is papierbehang meestal vrij dun waardoor het makkelijk is aan te brengen en luistert dikker behang vaak – maar niet altijd – wat nauwer wat betreft het aanbrengen op de muur.

Dik of dun behang

Dun behang heeft als nadeel dat je oneffenheden op de muur snel ziet doortekenen. Bij dikkere behangsoorten, bijvoorbeeld vinylbehang, is dat veel minder het geval en diverse soorten behang kunnen zelfs kleine scheuren camoufleren, scheuroverbruggend heet dat. Papierbehang ademt en dat geldt niet voor ieder vinylbehang.

Bouwbehang

In nieuwbouw(huur)woningen zit vaak bouwbehang. Dat is goedkoop behang dat makkelijk is aan te brengen en waar je ook makkelijk nieuw behang tegenaan plakt. Daarvoor kun je beter enige maanden wachten tot de muren volledig droog zijn.

Rauhfaser

Rauhfaser is een goedkoop behang dat makkelijk is aan te brengen. Het is papierbehang met een houtvezel. Rauhfaser is er in verschillende diktes en ook de grofheid van de vezels varieert. Het is makkelijk overschilderbaar, ideaal voor bijvoorbeeld een zolderkamer die niet intensief wordt gebruikt en die je snel van een andere kleur kunt voorzien. Maar minder geschikt voor een woonkamer want het is relatief kwetsbaar.

Kinderkamer behangThuisin behang eijffinger pip studio

Er zijn honderden leuke dessins om een kinderkamer te behangen. Kinderen worden groot en raken op een gegeven moment uitgekeken op wat zij eerst mooi vonden. Het is handig als er vrij eenvoudig wat overheen kan worden geplakt en meestal is dat geen enkel probleem. Dat geldt niet voor alle behang soorten. In principe zou je bijvoorbeeld wel over rauhfaser heen kunnen plakken, maar je ziet dan wel de tekening van de vezels er doorheen. Dus in de praktijk betekent dat het behang moet worden afgestoomd.

Vinylbehang

Vinylbehang is behang met een vinyl toplaag, meestal op een papieren onderlaag, soms ook op een vlies onderlaag. Vinylbehang is (meestal) waterbestendig en kan dus ook worden gebruikt in keukens en badkamers.

Smartpaper

Smartpaper is behang met een papieren bovenlaag in combinatie met een vlies. Hierdoor is het een stabiel behang. Bij smartpapier moet je de lijm op de muur aanbrengen en niet op het behang zelf. Je hebt dus geen plaktafel nodig.

Fotobehang

Een berglandschap, een ondergaande zon, de skyline van New York of een bos in de herfst, van foto’s is ieder behang te maken. Door de digitalisering is van alles te printen. Het bekende sloophout waar de Nederlandse ontwerper Piet Hein Eek wereldberoemd mee werd, is ook als behang met digitale fotoprint leverbaar. Je moet er dichtbij staan om te zien en te voelen dat het geen echt hout is, zo bedrieglijk goed zijn die foto’s. Hetzelfde geldt voor fotobehang met bakstenen, beton en andere ‘muren’.

Thuisin fotobehang komar stad

Voelbare structuren

Met speciale druktechnieken wordt er behang geproduceerd waarbij je de structuur voelt. Met de zogeheten flocktechniek worden kleine vezels op het behang aangebracht, veelal in een speciaal motief. Er komt steeds meer behang waarbij de structuur een belangrijke rol speelt en soms wordt er van alles opgeplakt. Denk aan gras, veertjes, strookjes bamboe en zelfs bloemen. Vaak zijn dat exclusieve en dure merken, maar door moderne technieken wordt het betaalbaarder.

Zelf doen/laten doen

Behangen is geen ingewikkelde klus en veel mensen doen dat zelf. Volg wel altijd goed de instructies want het kan misgaan. Goed kijken en meten is noodzakelijk, denk bijvoorbeeld aan behang met een rapport, een dessin dat precies moet aansluiten. Ook het netjes gladstrijken (om blazen weg te werken) moet met beleid gebeuren. Vraag daarom altijd advies aan uw Thuis winkelier. Uiteraard kunt u het ook laten doen daar een vakman en dan bent u zeker van een fraai resultaat.

Het effect van behang

Behang beslaat een groot oppervlak van de ruimte en kan een sterk effect hebben op de sfeer daarvan. Kleuren, strepen, grote grafische motieven of bepaalde dessins kunnen een ruimte maken of breken. Houd daar rekening mee want een behangstaal in een boek geeft een indicatie, maar een volledige wand bedekken is wat anders. Natuurlijk hoeven niet per se alle wanden te worden voorzien van hetzelfde behang. Een wand met een dessin en een bijpassende effen kleur voor de andere wanden kan een mooie combinatie geven.

Veelgestelde vragen Behang

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Jouw privacy vinden wij belangrijk. Hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens, staat beschreven in onze privacy policy.

Volg ons op social media en blijf op de hoogte:
Zoek een winkel bij jou in de buurt:
Ons rapportcijfer is een 8,5 op basis van 830 beoordelingen van klanten.

Jouw woning tot in de puntjes verzorgd

 • icon huis
  Bij jou in de buurt

  Met meer dan 40 winkels door heel Nederland, zitten wij altijd bij jou in de buurt.

 • icon beste kwaliteit
  Beste kwaliteit

  Wij hebben een brede, actuele productkennis over de nieuwste producten van de beste merken.

 • icon leg en montage
  Leg & Montage service

  Onze goed opgeleide en ervaren stoffeerders voeren het leg en montage werk graag voor je uit.

 • Scherpe prijzen icon
  Scherpe prijzen

  Wij leveren kwalitatief goede producten voor een heldere prijs.

Bezig met laden...

Altijd bij jou in de buurt

Selecteer een vestiging