Behang

In de winkel inspireren wij jou met wel 200 verschillende behangboeken van verschillende merken. Zo hebben wij de collectie Hollandsche Meesters van Eijffinger en BN Wallcoverings, kinderbehang van Komar en Studio Onszelf, maar ook behang van Masureel met passie voor kunst en uni's van Dutch Wallcoverings. Vroeger plakten ze het hele huis vol met behang. Tegenwoordig kiezen wij meer voor een statement in een specifieke kamer. In de winkel inspireren wij jou met prachtige behang collecties van merken zoals Arte, Hooked on Walls, BN Wallcoverings, Noordwand, Rasch, A.S. Création en nog vele andere hoogwaardige merken. Van kinderkamer tot woonkamer, bij Thuisin vind je precies wat je zoekt.

Vele soorten behang

Het gebruik van behang is een goede manier om de ruimte een bepaalde sfeer te geven. Behang is er in veel kleuren, talloze dessins en is gemaakt van diverse materialen. Van dun papierbehang tot dik vinylbehang en van een vrolijke tekeningen voor een kinderkamer tot een klassiek motief voor een traditionele inrichting, alles is mogelijk.

Onze adviseurs helpen je graag in de keuze van het behang en geven je advies over welke lijm e.d. je nodig hebt. Bekijk onze behang boeken, daarin voel je de structuur van het behang en je ziet de echte kleur.

Behang is er in alle kleuren, heel veel dessins, talloze reliëfs, diverse kwaliteiten en meerdere prijsklassen. Wie iets zoekt om de wand(en) te voorzien van een kleur of dessin kan altijd slagen met behang. Of het nu gaat om alle muren van een ruimte of slechts één wand, er is altijd een oplossing. Thuisin levert behang van Eijffinger, Arte, Hooked on Walls, Masureel, Behangexpresse, Noordwand, Komar, Spits Wallcoverings, Studio Onszelf, Dutch First Class, BN Wallcoverings, Rasch, en A.S. Création. Samen zijn zij goed voor meer dan 150 verschillende behangboeken.

Kinderkamer behang

Er zijn honderden leuke dessins om een kinderkamer te behangen. Kinderen worden groot en raken op een gegeven moment uitgekeken op wat zij eerst mooi vonden. Het is handig als er vrij eenvoudig wat overheen kan worden geplakt en meestal is dat geen enkel probleem. Dat geldt niet voor alle behang soorten. In principe zou je bijvoorbeeld wel over rauhfaser heen kunnen plakken, maar je ziet dan wel de tekening van de vezels er doorheen. Dus in de praktijk betekent dat het behang moet worden afgestoomd.

Kom langs en ontdek ons behang

Alles over behang

Voelbare structuren

Met speciale druktechnieken wordt er behang geproduceerd waarbij je de structuur voelt. Met de zogeheten flocktechniek worden kleine vezels op het behang aangebracht, veelal in een speciaal motief. Er komt steeds meer behang waarbij de structuur een belangrijke rol speelt en soms wordt er van alles opgeplakt. Denk aan gras, veertjes, strookjes bamboe en zelfs bloemen. Vaak zijn dat exclusieve en dure merken, maar door moderne technieken wordt het betaalbaarder.

Zelf doen/laten doen

Behangen is geen ingewikkelde klus en veel mensen doen dat zelf. Volg wel altijd goed de instructies want het kan misgaan. Goed kijken en meten is noodzakelijk, denk bijvoorbeeld aan behang met een rapport, een dessin dat precies moet aansluiten. Ook het netjes gladstrijken (om blazen weg te werken) moet met beleid gebeuren. Vraag daarom altijd advies aan uw Thuis winkelier. Uiteraard kun je het ook laten doen door een vakman en dan ben je zeker van een fraai resultaat.

Het effect van behang

Behang beslaat een groot oppervlak van de ruimte en kan een sterk effect hebben op de sfeer daarvan. Kleuren, strepen, grote grafische motieven of bepaalde dessins kunnen een ruimte maken of breken. Houd daar rekening mee want een behangstaal in een boek geeft een indicatie, maar een volledige wand bedekken is wat anders. Natuurlijk hoeven niet per se alle wanden te worden voorzien van hetzelfde behang. Een wand met een dessin en een bijpassende effen kleur voor de andere wanden kan een mooie combinatie geven.

Maak een afspraak

Ons assortiment behang

Van effen tot structuur. Met verschillende prints of dessins. Vliesbehang is makkelijk aan te brengen en geeft nét dat beetje extra statement aan je interieur.
Op zoek naar een unieke twist in je interieur? Kies dan voor fotobehang van Thuisin. Dat kan van persoonlijke of bestaande foto's. Hier leggen we je uit wat fotobehang precies is. Eigenlijk zegt de…
Behang heb je in vele verschillende dessins en patronen. Van alle merken die wij in onze winkel hebben, zijn behangboeken vol uitgebracht met onder andere steen-, betonlook-, en bloemenbehang.
Behang met verschillende patronen kennen we wel. Daar heb je erg veel keuze in, als het gaat om structuur, kleur, dessins en print. Maar ook als het gaat om behang materiaal, waar het behang van…
Kom langs en bekijk alles
Maak een afspraak

Laat je inspireren

Een huis is niet alleen je woonkamer. Je leeft net zo veel in je keuken, of slaapkamer. En laten we je entree niet vergeten. Oftewel, je laten inspireren op interieur kan voor je hele huis zijn.
Eijffinger Museum behang
Smaken verschillen en stijl is wat je kiest en wat bij je past. Gelukkig heeft Thuisin hierover nagedacht en een paar stijlen voor je uitgewerkt. Zo kan jij je vast oriënteren op wat bij je past.…
Licht, donker, zacht, hard, druk, rustig. Je hebt een bepaalde voorkeur voor hoe je woninginrichting eruit moet zien. Gelukkig heeft Thuisin een ruime collectie voor alle smaken. Zo de product uit…

Top advies & trends

Niets zo irritant als het verwijderen van oud behang. Gelukkig heeft Arte Walls daar iets op gevonden: Easypro. Benieuwd hoe het werkt?
Enthousiast als ik ben kan ik het niet laten om de nieuwe collectie behang van Eijffinger eens flink onder de aandacht te brengen. Kijk je mee?
Eijffinger Museum behang
Als we niet naar het museum kunnen, halen we het museum in huis. Kan met de nieuwe behangcollectie van Eijffinger.