Biocentrisch design

Haal de kleuren van de natuur in huis! Denk aan diepe tinten uit het bos, dennengroen, mos, aardse bruinen en warme terracotta. Deze kleuren staan voor de trend Biocentrisch design, een palet van groene en bruine tinten die de kleuren van de natuur reflecteren. Deze kleuren roepen een gevoel van kalmte, verbondenheid en sereniteit op, waardoor je interieur een natuurlijke en kalme uitstraling krijgt.

Wat is de Biocentrisch design trend?

We leven in een tijd waar duurzaamheid en milieubewustzijn steeds belangrijker worden. Uit nieuwe stromingen komen nieuwe trends naar voren. Ben jij bezig met duurzaam en milieubewust leven en wil je dit levensgevoel in huis beleven? Dan is 'Biocentrisch design' de trend die precies past bij jouw interieur.

Biocentrisch Design: natuurlijk en rustgevend interieur

De trend kenmerkt zich door het gebruik van natuurlijke materialen en een warm kleurenpalet van groen- en bruinschakeringen. Samen creëren de twee hoofdkleuren een rustgevende en organische sfeer in huis.

Wil je meer weten over de mooiste kleurcombinaties van de trend Biocentrisch design? En kan je wat hulp en tips gebruiken hoe je deze trend toepast in je eigen interieur? Onze stylisten helpen je graag om materialen, producten en verf te combineren tot jouw trendy woninginrichting!

Waar wacht je nog op, maak nu een afspraak bij de winkel bij jou in de buurt en shop jouw favoriete muurverf!

Welke materialen horen bij de trend Biocentrisch design?

Om de Biocentrische trend tot leven te brengen, is het gebruik van natuurlijke materialen essentieel.

Denk aan natuurlijke materialen zoals:

  • Hout
  • Bamboe
  • Riet
  • Kurk
  • Natuursteen

Planten en groene kleuren in je interieur

Planten zijn de absolute sterren in een Biocentrisch interieur. Ze brengen niet alleen leven en kleur in huis, maar zorgen ook voor een gezonde luchtkwaliteit en een gevoel van verbondenheid met de natuur. Creëer jouw eigen groene oase, combineer kleine en grote planten, ga voor bladeren in verschillende vormen voor een natuurlijke mix!

Passend bij deze trend kies je voor raamdecoratie met een natuurlijke uitstraling, zoals houten jaloezieën. En wat dacht je van een steenlook of houtlook vloer? Bij Thuisin komen we de producten inmeten en ook de montage mag je aan onze vakmensen overlaten. Ga voor het totaalplaatje, jouw unieke Biocentrisch design look!

Welke trendkleuren van Sigma staan voor de Biocentrisch design trend?

Trendkleuren en kleurpaletten van Sigma

Sigma heeft een handig hulpmiddel voor je om makkelijk de juiste combinatie van kleuren te vinden die de natuurlijke wereld binnen je muren brengen: het Sigma kleurenpalet Voice of Colour, een kleurwaaier waar je alle kleuren uit de lichte kleurpaletten terugvindt.

Biocentrisch design kleuren voor je interieur

Voor de muren gebruik je het liefste een mooie matte muurverf zoals Sigma Perfect Matt. Om de perfecte verhouding tussen de verschillende kleuren te vinden, is het slim om het 60-30-10 principe toe te passen. Dit werkt heel simpel:

  • De toon van jouw interieur wordt gezet door de gekozen hoofdkleur (60%) Enchanting Eggplant.
  • Vul aan met de 30% nuancekleuren Desert Squall
  • Maak de ruimte af door 10% aan accessoires of accentkleuren als Cool Charcoal aan te brengen.

Wil jij met de kleuren uit dit palet aan de slag? Goed nieuws, het hele assortiment verf staat op jou te wachten. Benieuwd? Kom voor meer informatie en voor alle Sigma kleuren muurverf of lakverf naar Thuisin!

Want als jij je keuze hebt gemaakt, dan mengen wij jouw favoriete kleuren makkelijk en snel voor je, in de gewenste hoeveelheid. Zo creëer ook jij in een handomdraai je eigen biocentrische oase. Meer trends? Wat dacht je van Sustainable living!