Visgraat-vloer liefde!

Is de visgraatvloer terug van weggeweest? Meer dan dat - het is een blijvertje. We houden massaal van de good old visgraat-vloer! Waarom? Lees gauw verder. Let wel op, zo raak je verliefd op deze charmante klassieker.

Visgraat-vloer liefde!

De ene vindt het ouderwets, de ander erg trendy. Ik zelf vind het ge-wel-dig: de visgraat-vloer. Visgraat, het woord zegt het natuurlijk al, is een vloer in de vorm van een vissengraat. Stukjes hout of pvc in een bepaald verband gelegd dat er een symmetrisch patroon ontstaat. Een patroon van een visgraat.

Regelmatig krijgen we de vraag naar visgraat-vloeren, wat ik zeker kan begrijpen. Het heeft 'iets'. Iets klassieks, maar dan toch in een modern jasje. Wil jij ook een tijdloze en trendy visgraat vloer?

Ontdek de mooiste hout pvc vloeren

Ontdekking van de visgraat-vloer

Een visgraat-vloer, of chevron-vloer (Hongaarse punt) is ontstaan ergens in de 16e eeuw. Waarschijnlijk om de zigzag patronen van de bouwstijlen in die tijd terug te laten komen. Het zal mij eigenlijk niet uitmaken waar het vandaan komt, ik ben blij dat ze het ontdekt hebben. Geniaal!

Ga voor uniek! Met Moduleo Moods

Visgraat-vloeren zie je niet alleen in oudere statige woningen. Ook in nieuwbouw of in kleinere appartementen. En was het 'vroeger' alleen verkrijgbaar in hout, heb je nu heel veel keuze in visgraat-vloeren in pvc. Dé duurzame en slijtvaste oplossing, pvc visgraat is een iets wat 'sjieke' vloer in een nieuwe jas. Wil je maximaal comfort? Visgraat pvc vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming. Heerlijk! Je wil nooit meer anders dan op je blote voeten door de kamer lopen ;-)

Alles over vloerverwarming

Visgraat-vloer opties

Visgraat-vloeren kan je (laten) leggen (oh alsjeblieft; laat het leggen) met verschillende afmetingen van planken/stroken. Heb je eenmaal de keuze gemaakt qua grote, dan moet je je daar wel aan houden, anders valt het patroon in het niet.

Visgraat vloer inclusief leggen

Kleine kamer, dan maak je de keuze in dunne kleine planken/stroken. Grotere oppervlakte? Ga dan voor een XL formaat. Donker of licht, met noest of geheel glad. En de prijs? Allang niet zo duur meer als in de tijd dat ze met priegelwerk de latjes moesten vastspijkeren aan de vloer.

Ooit als ik nog een keer ga verhuizen, dan kies ik voor een visgraat-vloer! Ben jij er nu al aan toe? Kom dan de vloerstalen in het echt bekijken. Er wacht volop inspiratie en advies voor je in de showroom, je bent van harte welkom in een van onze woonwinkels!

Bekijk onze vloeren

Karin
Geschreven door
Karin

De fantastische wereld van interieur, woontrends, design klassiekers en innovatieve producten is? Verrassend, zorgt voor comfort, maakt je leven leuker! Laat je vermaken, lees de blogs en pluk er de leukste, beste, duurzame of meest toekomstgerichte producten uit. Net als uit een bonbondoosje met erin de mooiste creaties om bij weg te smelten, hmmm. Welke blog laat jou smelten voor iets moois in je interieur?

Lees meer over Karin