Visgraat-vloer liefde!

Helemaal terug van weggeweest; de good old visgraat-vloer!

Visgraat-vloer liefde!

De ene vindt het ouderwets, de ander erg trendy. Ik zelf vind het ge-wel-dig: de visgraat-vloer. Visgraat, het woord zegt het natuurlijk al, is een vloer in de vorm van een vissengraat. Stukjes hout of pvc in een bepaald verband gelegd dat er een symmetrisch patroon ontstaat. Een patroon van een visgraat. Steeds vaker krijgen we de vraag naar visgraat-vloeren, wat ik zeker kan begrijpen. Het heeft 'iets'. Iets klassieks, maar dan toch in een modern jasje. Wil jij ook een visgraat vloer?

Ontdekking van de visgraat-vloer

Een visgraat-vloer, of chevron-vloer (Hongaarse punt) is ontstaan ergens in de 16e eeuw. Waarschijnlijk om de zigzag patronen van de bouwstijlen in die tijd terug te laten komen. Het zal mij eigenlijk niet uitmaken waar het vandaan komt, ik ben blij dat ze het ontdekt hebben. Dat iemand in zijn brein ontdekt heeft dat je rechthoekige latjes niet alleen naast elkaar kan leggen, maar daar ook nog een bepaald patroon in kan maken. Geniaal!

Visgraat-vloeren zie je niet alleen in oudere statige woningen. Ook in nieuwbouw of in kleinere appartementen. En was het 'vroeger' alleen verkrijgbaar in hout, heb je nu heel veel keuze in visgraat-vloeren in pvc. Dé duurzame en slijtvaste oplossing voor je ouderwetse, iets wat 'sjieke' vloer.

Visgraat-vloer opties

Visgraat-vloeren kan je (laten) leggen (oh alsjeblieft; laat het leggen) met verschillende afmetingen van planken/stroken. Heb je eenmaal de keuze gemaakt qua grote, dan moet je je daar wel aan houden, anders valt het patroon in het niet. Kleine kamer, dan maak je de keuze in dunne kleine planken/stroken. Grotere oppervlakte? Ga dan voor een XL formaat. Donker of licht, met noest of geheel glad. En de prijs? Allang niet zo duur meer als in de tijd dat ze met priegelwerk de latjes moesten vastspijkeren aan de vloer.

Ooit als ik nog een keer ga verhuizen, dan kies ik voor een visgraat-vloer! Jij ook?

Bekijk onze vloeren