Visgraat-vloer liefde!

Helemaal terug van weggeweest; de good old visgraat-vloer!

17/05/2017

De ene vindt het ouderwets, de ander erg trendy. Ik zelf vind het ge-wel-dig: de visgraat-vloer. Visgraat, het woord zegt het natuurlijk al, is een vloer in de vorm van een vissengraat. Stukjes hout of pvc in een bepaald verband gelegd dat er een symmetrisch patroon ontstaat.

Ontdekking van de visgraat-vloer

Een visgraat-vloer, of chevron-vloer (Hongaarse punt) is ontstaan ergens in de 16e eeuw. Waarschijnlijk om de zigzag patronen van de bouwstijlen in die tijd terug te laten komen. Het zal mij eigenlijk niet uitmaken waar het vandaan komt, ik ben blij dat ze het ontdekt hebben. Dat iemand in zijn brein ontdekt heeft dat je rechthoekige latjes niet alleen naast elkaar kan leggen, maar daar ook nog een bepaald patroon in kan maken. Geniaal!

Visgraat-vloeren zie je niet alleen in oudere statige woningen. Ook in nieuwbouw of in kleinere appartementen. En was het ‘vroeger’ alleen verkrijgbaar in hout, heb je nu heel veel keuze in visgraat-vloeren in pvc. Dé duurzame en slijtvaste oplossing voor je ouderwetse, iets wat ‘sjieke’ vloer.

Visgraat-vloer opties

Visgraat-vloeren kan je (laten) leggen (oh alsjeblieft; laat het leggen) met verschillende afmetingen van planken/stroken. Heb je eenmaal de keuze gemaakt qua grote, dan moet je je daar wel aan houden, anders valt het patroon in het niet. Kleine kamer, dan maak je de keuze in dunne kleine planken/stroken. Grotere oppervlakte? Ga dan voor een XL formaat. Donker of licht, met noest of geheel glad. En de prijs? Allang niet zo duur meer als in de tijd dat ze met priegelwerk de latjes moesten vastspijkeren aan de vloer.

Ooit, als ik ga verbouwen in mijn huidige woning, of toch nog een keer ga verhuizen, dan kies ik voor een visgraat-vloer! Jij ook?

Wie is Thuisin?

Thuisin is een interieur winkel voor jouw interieur. Al meer dan 10 jaar zijn wij dé specialist in ‘mooi wonen’. In onze winkels vind je alle producten voor de basis van je interieur. Zo hebben wij een ruim assortiment vloeren, raamdecoratie, behang, verf en maken wij naar jouw wens kasten op maat. Onze interieur adviseurs staan in de winkel voor je klaar om een plan te maken voor jouw persoonlijke wensen. Daarnaast ontzorgen wij je op het gebied van het inmeten en leggen, plaatsen of monteren. Dat doen wij namelijk voor je! Alles voor jouw interieur onder 1 dak! Meer weten en benieuwd naar ons assortiment? Kom dan langs in één van onze winkels!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Volg ons op social media en blijf op de hoogte:
Zoek een winkel bij jou in de buurt:
Ons rapportcijfer is een 8,7 op basis van 405 beoordelingen van klanten.

Jouw woning tot in de puntjes verzorgd

In je eigen Thuisin winkel zie je onze uitgebreide collectie met oneindige mogelijkheden. Onze medewerkers zijn altijd op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen. ‘Bijblijven’ vinden we erg belangrijk. Kom eens ideeën opdoen of maak een afspraak voor een persoonlijk stijladvies.

 • icon huis
  Bij jou in de buurt

  Met meer dan 40 winkels door heel Nederland, zitten wij altijd bij jou in de buurt.

 • icon beste kwaliteit
  Beste kwaliteit

  Wij hebben een brede, actuele productkennis over de nieuwste producten van de beste merken.

 • icon leg en montage
  Leg & Montage service

  Onze goed opgeleide en ervaren stoffeerders voeren het leg en montage werk graag voor je uit.

 • Scherpe prijzen icon
  Scherpe prijzen

  Wij leveren kwalitatief goede producten voor een heldere prijs.

Altijd bij jou in de buurt

Selecteer een vestiging