Ons rapportcijfer is een 8,5 op basis van 889 beoordelingen van klanten.

Rolluiken

In de winter zorgen rolluiken voor een goede isolatie en in de zomer zijn rolluiken een prima middel om zoninstraling te voorkomen en zorgen zij er voor dat de temperatuur binnen aangenaam blijft.

Rolluiken zijn functionele producten. Meestal wordt gekozen vanwege de veiligheid; rolluiken geven een zekere bescherming tegen inbraak.

Functionaliteiten

Rolluiken zijn inbraakwerend, geluidsisolerend en zijn in de zomer een uitstekende zonwering. Rolluiken zijn verkrijgbaar in diverse maten en kunnen zowel handmatig als elektrisch bediend worden.

Daarnaast geven rolluiken een gevoel van privacy. Ook dempen ze het geluid, iets wat met name ‘s nachts prettig kan zijn.

 

Meten en monteren

Rolluiken worden in Nederland meestal achteraf aangebracht en niet ingebouwd zoals in Duitsland en België. Het betekent dat de rolluiken aan de buitenkant op de gevel worden gemonteerd. Belangrijk is om van tevoren te kijken hoe het rolluik gemonteerd moet worden; wat is de conditie van de gevel, hoe zijn de ramen ingebouwd en wat is de gewenste grootte en uitvoering? De installatie is vakwerk en de Thuisin specialist komt graag van tevoren de situatie bekijken en opmeten.

Rolluiken voor een veilig gevoel Thuisin

Uitvoering

Een rolluik bestaat uit aluminium lamellen die kunnen afrollen en oprollen. Dat gebeurt via zijgeleiders, metalen strips die op de muur worden aangebracht en waarlangs de lamellen in een soort rails worden geleid zodat deze netjes omlaag en omhoog gaan. De onderste lamel is gevat in een onderlijst, een metalen strip die zorgt voor stevigheid en stabiliteit. In opgerolde toestand zit het rolluik in een kast waardoor het wordt beschermd tegen weer en wind. Die metalen kast is recht, afgeschuind of rond, dit al naar gelang de persoonlijke voorkeur.

Veelgestelde vragen Rolluiken

Lees meer over rolluiken

Lamellen

De lamellen zijn van aluminium en gevuld met een isolerend schuim. De lamellen, de bovenkast en de zijgeleiders kunnen in verschillende kleuren worden uitgevoerd en ook in houtmotief. De breedte van de lamel kan variëren, bij grotere oppervlakten kun je zodoende kiezen voor een wat bredere lamel. De lamellen en de omkasting kunnen geleverd worden in een unikleur of in een juist wat contrasterende kleur.

Bediening

Rolluiken worden handmatig bediend door middel van een band. Dat is een stevig plat ‘koord’ dat (meestal) ter bescherming opgerold zit in een platte doos die aan de binnenzijde van het pand wordt gemonteerd. Daarvoor wordt een doorgeleiding geboord naar buiten waar het rolluik hangt. Een elektrische bediening met een schakelaar op de muur is mogelijk. Een motor in de rolluikkast zorgt er dan voor dat het rolluik naar beneden rolt of omhoog gaat. Wie nog meer gemak wil, kan ook kiezen voor een afstandsbediening om de motor aan te sturen.

Speciale uitvoering

Wie extra zekerheid wil, kan kiezen voor een wat zwaardere uitvoering, bijvoorbeeld met steviger lamellen. Een ander voorbeeld is een speciale pin die er voor zorgt dat je niet makkelijk van onderaf het lamellenpakket met geweld naar boven kunt drukken. Vraag de Thuisin specialist naar de mogelijkheden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Jouw privacy vinden wij belangrijk. Hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens, staat beschreven in onze privacy policy.

Volg ons op social media en blijf op de hoogte:
Zoek een winkel bij jou in de buurt:
Ons rapportcijfer is een 8,5 op basis van 889 beoordelingen van klanten.

Jouw woning tot in de puntjes verzorgd

 • icon huis
  Bij jou in de buurt

  Met meer dan 40 winkels door heel Nederland, zitten wij altijd bij jou in de buurt.

 • icon beste kwaliteit
  Beste kwaliteit

  Wij hebben een brede, actuele productkennis over de nieuwste producten van de beste merken.

 • icon leg en montage
  Leg & Montage service

  Onze goed opgeleide en ervaren stoffeerders voeren het leg en montage werk graag voor je uit.

 • Scherpe prijzen icon
  Scherpe prijzen

  Wij leveren kwalitatief goede producten voor een heldere prijs.

Bezig met laden...

Altijd bij jou in de buurt

Selecteer een vestiging