Hand made

Verlang je naar authenticiteit en je eigen unieke interieur? Voeg warmte en liefde voor detail toe aan je interieur. Dat doe je volgens de Hand made trend met kleuren als terracotta, roestbruin en wat grijze accenten. Ga voor doorleefd in plaats van standaard. Ambachtelijkheid is het sleutelwoord, hoe style je een Hand made interieur vol karakter? Je ontdekt het hier!

Wat is de Hand made trend?

De naam Hand made zegt het al, dit is een trend die niets te maken heeft met automatisering, massaproductie en standaardisering. De Hand made of Artisanal trend omarmt het ambachtelijke vakmanschap. Je creëert een gevoel van warmte, karakter en individualiteit in huis, want dat is waar jij behoefte aan hebt.

Hand made: jouw interieur is tijdloos, uniek en vol karakter

Deze trend staat voor hergebruik, doorleefde materialen en ambachtelijk vakmanschap. Daarbij horen authentieke kleuren en met de hand vervaardigde meubelen. Denk aan keramiek, geweven tapijten, houtsnijwerk en geborduurde stoffen: items met een eigen verhaal. De kracht van traditionele ambachten brengt je interieur tot leven. Ga voor een interieur vol emotionele waarde met prachtige texturen en patronen. Hier raak je nooit op uitgekeken, Hand made is een tijdloze trend, mede door de visueel interessante elementen.

Wil je nog meer tips over de kleurcombinaties van de trend Hand made? En wil je deze trend graag toepassen in je eigen woning? Onze stylisten helpen je graag om materialen, producten en verf te combineren tot jouw unieke stijl!

Waar wacht je nog op, maak nu een afspraak bij de winkel bij jou in de buurt en shop jouw favoriete muurverf!

Welke materialen horen bij de trend Hand made?

Om de Hand made trend in je interieur tot leven te brengen is er niet veel nodig. Het gaat vooral om ambacht en kwaliteit van de materialen.

Denk aan handgemaakte items en materialen als:

  • Keramiek
  • Leer
  • Wol, linnen, geborduurde stoffen
  • Houtsnijwerk
  • Regionaal geproduceerde items

Een tijdloos en traditioneel interieur vol karakter

Heb je een cognac kleurige leren bank waarbij je helemaal verliefd bent op de duidelijke structuur van het leer? Of ben je fan van die oude kast met prachtig houtsnijwerk op de deuren? Dat is de Hand made trend. Combineer warme kleuren met de charmes van een natuursteen pvc tegel en kies raamdecoratie met een zichtbare structuur zoals vouwgordijnen van linnen of duurzame gordijnen van grof geweven stoffen.

Combineer met accessoires en items met een verhaal, zoals de eettafel met gebruikssporen op het blad. Die staan voor alle gezellige momenten samen met familie en vrienden. Hand made staat voor karakter, liefde en het gevoel van verbondenheid met de natuur, super uniek!

Welk trendkleuren van Sigma staan voor de Hand made trend?

Trendkleuren en kleurpaletten van Sigma

Om jou het combineren van zachte kleuren voor je interieur zo makkelijk mogelijk te maken heeft Sigma een heel kleurenpalet voor je samengesteld. Het Voice of Colour palet werkt perfect, want daar vind je de subtielste kleurschakeringen terug. Bij Thuisin mengen wij jouw favoriete muurverf of lakverf kleuren graag voor je.

Tip: om de ingetogen sfeer te creëren ga je voor mooie matte muurverf zoals Sigma Perfect Matt. Die geeft een authentieke sfeer aan je eigen ‘Hand made-oase’.

Ingetogen en duurzaam, jouw Hand made kleuren

Bij een ambachtelijk interieur past een ingetogen kleurenpalet, dat de rust en aandacht van vakmanschap reflecteert. Een combinatie van aardtinten, terracottakleuren en/of grijsschakeringen dragen bij aan het gewenste effect. Je creëert de beste kleurbalans door het 60-30-10 principe toe te passen. Bijvoorbeeld met deze combinatie uit het Hand made-kleurenpallet:

  • Gebruik bijvoorbeeld voor 60% Sombrero Tan; één van de Sigmakleuren die perfect bij de Hand made-trend aansluit.
  • Light Cherry Parade is een zeer geschikte nuancekleur die je voor 30% in jouw interieur kan gebruiken.
  • Om het geheel af te maken, eindig je voor 10% met een accentkleur zoals Desert Squall.

Wil jij met de kleuren uit dit palet aan de slag? Goed nieuws, het hele assortiment verf staat op jou te wachten. Benieuwd? Kom naar Thuisin en ontdek alle Sigma kleuren muurverf of lakverf!

Wij mengen jouw favoriete kleuren, in de gewenste hoeveelheid. Zo creëer je snel jouw eigen Hand made trend. Meer trends? Wat dacht je van Cosmic world!