PVC vloer laten leggen

Bij Thuisin kan je ervoor kiezen om je pvc vloer te laten leggen. Dat doen onze vakmensen graag voor je. Het voordeel? Als je onze ervaren stoffeerders de pvc vloer laat leggen weet je zeker dat het resultaat prachtig wordt!

Het begint met de ondervloer voor je pvc vloer

Wij begeleiden je niet alleen bij de keuze van de mooiste pvc vloer. Het voordeel van een goed adviesgesprek is ook, dat wij samen kijken naar de ondergrond waar je de vloer op wilt leggen. Omdat pvc vloeren dun zijn is een ondervloer nodig, die zorgt ervoor dat de ondergrond egaal is. De meeste pvc vloeren worden verlijmd op de ondervloer, hierdoor krijg je een super strak resultaat.

PVC vloer over een bestaande vloer heen leggen?

Welke ondergrond je thuis ook hebt, het belangrijkste bij het leggen van een pvc vloer is een egale ondergrond. Je kan ervoor kiezen om de bestaande vloer te laten liggen. Dan laat je de nieuwe pvc vloer over de oude tegelvloer, plavuizen vloer, houten vloer of betonnen vloer heen. Wij raden je aan om onze vakmensen met je mee te laten kijken. Ze beoordelen op basis van jarenlange ervaring wat er nodig is om de nieuwe pvc vloer over de bestaande vloer heen te leggen. Meer weten? Kom naar de winkel!

Welke dikte pvc vloer laten leggen?

Wij hebben het er net al over gehad. PVC vloeren zijn zo dun, dat je ze zelfs over een bestaande vloer heen kan leggen. Je moet wel rekening houden met de totale hoogte van je uiteindelijke vloer. Want de deur van je kamer moet nog open en dicht kunnen natuurlijk.

Slijtlaag en gebruik pvc vloeren

Los van het feit dat pvc vloeren dun zijn hebben ze allemaal een slijtlaag die garandeert dat je nieuwe vloer lang meegaat en tegen een stootje kan. Graag bepalen wij samen met jou hoe dik je pvc vloer moet zijn. Dit hangt niet alleen af van de ondergrond waar je hem op wilt laten leggen. Belangrijk is ook de mate van het gebruik. Er zijn pvc vloeren voor zwaar commercieel gebruik die tegen meer dan een stootje kunnen, we komen er gegarandeerd uit!

Diktes slijtlaag pvc

Om je alvast een idee te geven: met een slijtlaag van 0,25 mm zit je in huis prima. Een pvc vloer die geschikt is voor zwaar gebruik heeft een slijtlaag rond de 0,55 mm. En er zijn zelfs pvc vloeren voor extreem gebruik, denk aan industrieel gebruik zoals in een fabriek, dan hebben we het over een slijtlaag van 0,70 mm. Die kan je natuurlijk ook thuis laten leggen, super krasvast!

PVC vloer planken, tegels of motief laten leggen

Samen met onze adviseur kies je een van de prachtige pvc vloeren van goede merken als Moduleo, COREtec, Ambiant en meer. Wij hebben alle types pvc vloeren in ons assortiment:

  • PVC vloer planken in houtlook
  • PVC vloer tegels in de look van keramische tegels
  • PVC vloer planken in steenlook of betonlook
  • PVC vloer planken met dessins in verschillende kleuren

Als de moeilijkste keuze is gemaakt, namelijk welke pvc vloer het beste bij je woonstijl en interieur past, dan geef je het leggen van de pvc vloer uit handen. Want de stoffeerders van Thuisin leggen jouw favoriete pvc vloer er strak in. Denk ook aan patronen als visgraat. Of een motief van verschillende tegels.

PVC klikvloer laten leggen

De ontwikkelingen op de vloeren markt gaan altijd door. Zo zijn er ook pvc vloeren die je kan leggen als klikvloer. Dat betekent, dat de ondervloer al in de klikplanken of tegels zit. Hierdoor is de pvc vloer iets dikker dan een pvc vloer die je op een ondervloer legt.

PVC vloer met geïntegreerde ondervloer

Voordeel? Het egaliseren vervalt wanneer je voor een pvc klikvloer kiest die een geïntegreerde ondervloer heeft. Dat scheelt wat tijd omdat onze vakmensen in een keer de pvc vloer kunnen leggen zonder voorbereidingen. Ben je benieuwd naar klik pvc vloeren? Kijk dan op de merkpagina’s van Moduleo en COREtec en laat je verrassen door de mooie vloersoorten!

Wat kost het om een pvc vloer te laten leggen?

Zoals je je waarschijnlijk kan voorstellen is het laten leggen van een pvc vloer afhankelijk van de situatie. Graag bepalen wij samen met jou de definitieve kosten. Wij kijken welke voorbereidingen nodig zijn. Denk aan verwijderen van een bestaande vloer of het egaliseren van de ondergrond. Het leggen van een ondervloer, het aantal kamers of het totale oppervlak hoort ook bij de totaalprijs.

Omdat wij professioneel te werk gaan werken wij een offerte voor je uit. Je weet zeker dat de prijs inclusief voorbereidingen en materiaal is. Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan en weet je dat het budget wat je in gedachten had voor je vloer ook overeenkomt met het uiteindelijke aankoopbedrag inclusief werkuren.

De uiteindelijke prijs per vierkante meter voor het leggen door onze stoffeerders is niet prijzig. Je bent verzekerd van een strak resultaat en, stel je gaat voor plinten, dan zijn die ook gemonteerd natuurlijk. Kom naar de Thuisin winkel bij jou in de buurt en wij stellen graag een offerte op voor jou. Dan weet je het precies, dus neem contact op!

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Thuisin winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ga naar alle veelgestelde vragen

Hoeveel je nodig hebt, is onder afhankelijk van het patroon. Bij een een recht legpatroon heb je circa 10% extra nodig in verband met snijverlies. Leg je de vloer diagonaal, dan moet je op 25% extra rekenen.

Uiteraard helpen we je graag met advies over de hoeveelheid.

Wanneer je persoonlijk advies wilt over je vloer, voor aanschaf of onderhoud, ben je van harte welkom bij de winkel bij jou in de buurt. Ook het legwerk kunnen we voor je uitvoeren.

Een laminaat-vloer

  • kun je makkelijk zelf leggen
  • is hygiënisch en gemakkelijk in onderhoud. Af en toe stofwissen, zuigen of een keer dweilen is voldoende.
  • is duurzaam
  • is relatief goedkoop in aanschaf.

Nee, wij verkopen bij Thuisin uitsluitend clicklaminaat. De clickverbinding zorgt er voor dat de planken goed op hun plek blijven liggen en hoeven daarom niet verlijmd te worden.

Meer weten over pvc vloer laten leggen?

Neem contact met ons op

Via dit formulier kun je contact opnemen met de winkel.

Maak een afspraak

Je kan aangeven wanneer je een afspraak wilt, wij kijken of het past en bevestigen de afspraak.

Laat je terugbellen