PVC vloeren/stroken

Een vloer van PVC combineert de uitstraling van parket of laminaat met een groot gebruiksgemak.

PVC

PVC vloeren zijn enorm populair. Zij hebben namelijk weinig onderhoud nodig, gaat lang mee en zijn geluiddempend. Daarnaast zijn PVC vloeren verkrijgbaar in talloze varianten, variërend van dessins met een hout- of tegelstructuur tot allerlei kleuren en bijzondere dessins. PVC stroken kun je zelf leggen, op de rol is het werk voor een vakman. Wij hebben de merken Moduleo, Forbo , LOOKin, mFlor en Thuisin.

Collectie
Hout - PVC vloeren/stroken

De look van een houten vloer gecombineerd met de voordelen van pvc. Ideaal!

Meer weten Offerte aanvragen
Tegels - PVC vloeren/stroken

Prachtige vloeren met steenmotief, niet van echt te onderscheiden.

Meer weten Offerte aanvragen
Veelgestelde vragen
 • Wat zijn de voordelen van een pvc-vloer?

  Pvc-vloeren zijn erg hygiënisch en gemakkelijk in het onderhoud. Met een droge doek / wisser, de stofzuiger en af en toe een sopje houd je deze vloer goed schoon.

  Pvc-vloeren met houtmotief zijn nauwelijks van echte houten vloeren te onderscheiden.

  Pvc-vloeren zijn vochtbestendig en daardoor ook toe te passen in badkamers, keukens etc.

 • Kun je een pvc-vloer combineren met vloerverwarming?

  Ja, dat kan! Dat kan zelfs heel goed. Een pvc-vloer neemt heel snel de temperatuur van de vloerverwarming op en kan die optimaal geleiden. De vloer wordt aangenaam warm én je verspilt minder energie.

   

 • Wat is (register) embossing?

  De embossing-laag geeft een pvc-vloer z’n uiterlijk. In die laag wordt ook een voelbare structuur aangebracht waardoor de vloer echt lijkt.

  Bij register embossing volgt deze structuur exact het dessin van de filmlaag. Elke nerf uit de film wordt dan precies overgenomen in de bovenste laag.

   

Lees meer over PVC vloeren

Wat is pvc?

Eerst iets over mogelijke naamsverwarring. Een vloer van pvc is vrijwel hetzelfde als een vloer van vinyl. Technisch zit het verschil vooral aan de onderkant. Bij een pvc vloer is deze hard, bij vinyl veel zachter. Een veelgebruikt verschil is de uitingsvorm: vloeren van pvc bestaan uit stroken of tegels en vinyl wordt op rol wordt geleverd, net zoals kamerbreed tapijt. Maar, en dat is verwarrend, vanwege de populariteit van pvc stroken en tegels, zijn er ook vinyl stroken en tegels op de markt gebracht.

Soms wordt de benaming LVT gebruikt wat staat voor Luxury Vinyl Tiles. Dit zijn tegels gemaakt van pvc en het is exact hetzelfde als pvc stroken, alleen de vorm is anders. Stroken worden ook wel planken genoemd, net als de planken (lamellen) bij laminaat en parket. Het lastige is dat leveranciers de benamingen pvc en vinyl door elkaar gebruiken, maar het gaat dus steeds om hetzelfde product: pvc.

De opbouw van een pvc vloer

Het pvc dat gebruikt wordt voor vloeren bestaat uit diverse lagen: de rug, de filmlaag en de toplaag. De bovenste laag is een toplaag van harde kunststof die dient als bescherming, daaronder zit een laagje met het dessin (vaak decor genoemd) en daaronder zit een derde (dikkere) laag die dient om het geheel stabiliteit te geven en is de basis om het pvc op de ondergrond te installeren. Sommige fabrikanten hebben bovenop de toplaag nog een anti sliplaag aangebracht.

Realistisch dessin pvc vloeren

De filmlaag is in feite een foto en bij meer dan 90% van alle verkochte pvc vloeren is dat een houtdessin. Hoewel de vloer voor 100% uit kunststof bestaat, moet het de suggestie geven dat het 100% natuurlijk is. Door de ongelooflijk goede imitatie is met het oog nauwelijks meer te zien van welk materiaal de vloer is gemaakt. De toplaag heeft een voelbare houtstructuur en dat noemt men embossing. Wanneer deze structuur volledig parallel loopt met het onderliggende dessin spreekt men van register embossing of registered embossing. Zo’n pvc vloer ziet er enorm realistisch uit en krijg je een ‘houten’ vloer zonder de nadelen daarvan.

Enorme variatie

Behalve de enorme hoeveelheid houtdecoren zijn er pvc vloeren in allerlei kleuren en verschillende dessins. Een zandvloer, een vloer met waterdruppels, herfstbladeren, een grafisch dessin? Een vloer alsof deze bestaat uit aluminium traanplaat of een vloer van keien? Het is allemaal mogelijk.

Voordelen pvc vloer

Naast het brede aanbod en het fraaie dessin is vooral het gebruiksgemak de reden waarom veel mensen kiezen voor een pvc vloer. De vloer is geluiddempend, behoeft nauwelijks onderhoud, is ijzersterk en gaat daardoor lang mee. Met regelmatig stofzuigen en af en toe vochtig afnemen ben je al een heel eind. Er zijn speciale reinigingsmiddelen die er voor zorgen dat de vloer in topconditie blijft.

Stroken en tegels

Pvc stroken en tegels kun je zelf leggen en werkt min of meer net zo als laminaat omdat de stroken aan elkaar worden verbonden door middel van een kliksysteem. Er zijn fabrikanten die werken met plakstroken en er zijn ook magnetische tegels. Deze zijn aan de onderkant voorzien van kleine metalen plaatjes. Door de stroken/tegels op een magnetische folie te leggen ontstaat een verbinding. Het voordeel is dat de vloer makkelijk opneembaar is en hergebruikt kan worden. Hiervoor, en dat geldt voor alle pvc vloeren, moet er wel sprake zijn van een gladde ondergrond. Een gladde ondergrond kun je bereiken door middel van een folie of met behulp van ondervloerplaten.

Groottes en vormen

De grootte van pvc stroken is variabel. Je kunt grotere en kleinere stroken combineren waardoor een apart effect ontstaat. Naast rechttoe-rechtaan kun je met pvc stroken ook een zogenaamde visgraatvloer leggen. Het merk Moduleo heeft zelfs driehoeken en zeshoeken als speciale tegels waarmee je eindeloos kunt variëren. Uiteraard geldt wel: hoe ingewikkelder het patroon, hoe lastiger te leggen.

Zelf leggen of laten doen

Zelf leggen kan met een kliksysteem of plaksysteem. Het is ook mogelijk om de vloer rechtstreeks op de ondergrond te verlijmen. Dat is vakwerk en het is niet aan te raden dat zelf te doen. De vakman brengt op de vloer egaline aan. Daarmee egaliseert hij de vloer en dit dient tevens als plakmiddel.

Let op de kwaliteit

Er is een enorm aanbod aan pvc vloeren en het assortiment dijt steeds verder uit. Door de populariteit stijgt ook het aantal leveranciers en de kwaliteit van het aanbod is wisselend. Thuisin werkt met een beperkt aantal gerenommeerde merken waardoor wij verzekerd zijn van goede en constante kwaliteit.

Hoe kies je nu precies

Bij het kiezen van een pvc vloer is het noodzakelijk om te kijken waar de vloer komt te liggen en wat het gebruik in de praktijk zal zijn. Een vloer voor een zolder- of slaapkamer vraagt een andere kwaliteit dan in een huiskamer. Voor een winkel geldt dat alleen de hoogste kwaliteit in aanmerking komt.
Let op: aan de buitenkant is niet te zien wat de kwaliteit van het product is. Kijk daarom naar specificaties en vraag advies bij de Thuisin winkelier.

Vloerverwarming

Algemeen gesproken is een vloer van pvc goed te combineren met vloerverwarming. Houd daarbij rekening met de ondervloer: zijn het plak- of klikstroken of wordt de vloer direct aangebracht op de basisvloer? In dat laatste geval zal de verwarming perfect werken omdat de afstand tussen vloer en verwarming minimaal is. Bij gebruik van een folie of onderplaten zit er een extra buffer tussen de verwarming en de oppervlakte en dat kan het rendement van de verwarming verminderen. Vraag dus altijd advies aan de deskundige.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Volg ons op social media en blijf op de hoogte:
Zoek een winkel bij jou in de buurt:
Ons rapportcijfer is een 8,4 op basis van 555 beoordelingen van klanten.

Jouw woning tot in de puntjes verzorgd

Thuisin is dé inspirerende woonwinkel. Met alles op het gebied van interieur onder één dak: verf, behang, raamdecoratie, gordijnen, vloeren (laminaat, pvc, marmoleum, tapijt & vinyl) en kasten op maat. Kom naar onze winkel voor advies en informatie over onze producten!

 • icon huis
  Bij jou in de buurt

  Met meer dan 40 winkels door heel Nederland, zitten wij altijd bij jou in de buurt.

 • icon beste kwaliteit
  Beste kwaliteit

  Wij hebben een brede, actuele productkennis over de nieuwste producten van de beste merken.

 • icon leg en montage
  Leg & Montage service

  Onze goed opgeleide en ervaren stoffeerders voeren het leg en montage werk graag voor je uit.

 • Scherpe prijzen icon
  Scherpe prijzen

  Wij leveren kwalitatief goede producten voor een heldere prijs.

Altijd bij jou in de buurt

Selecteer een vestiging