Ons rapportcijfer is een 8,9 op basis van 2000 beoordelingen van klanten.

PVC vloeren

Een vloer van PVC combineert de uitstraling van parket of laminaat met een groot gebruiksgemak.

Click PVC vloeren

Een pvc vloer die je eventueel ook zelf kunt leggen, dat is de click pvc vloer. In verschillende varianten en kleuren.

Bekijk collectie

Betonlook PVC vloeren

Strak, stoer en geheel praktisch. Dat zijn onze betonlook pvc vloeren.

Bekijk collectie

Visgraat PVC vloeren

Een visgraat pvc vloer is enorm populair. Klassiek en modern en geschikt voor ieder interieur.

Bekijk collectie

Hout PVC vloeren

De look van een houten vloer gecombineerd met de voordelen van pvc. Ideaal!

Bekijk collectie

Tegels PVC vloeren

Prachtige vloeren met steenmotief, niet van echt te onderscheiden. Mooi voor in de badkamer.

Bekijk collectie

PVC vloeren

PVC vloeren zijn enorm populair. Ze hebben namelijk weinig onderhoud nodig, gaan lang mee en zijn geluiddempend. Daarnaast zijn PVC vloeren verkrijgbaar in talloze varianten, variërend van dessins met een hout- of tegelstructuur tot allerlei kleuren en bijzondere dessins. Een PVC vloer leggen is werk voor de vakman,  PVC stroken kun je eventueel zelf leggen. Wij hebben de merken Moduleo, Forbo, LOOKin, mFlor en Thuisin.

Collectie PVC vloeren

Click PVC vloeren

Een pvc vloer die je eventueel ook zelf kunt leggen, dat is de click pvc vloer. In verschillende varianten en kleuren.

Meer weten Offerte aanvragen

Betonlook PVC vloeren

Strak, stoer en geheel praktisch. Dat zijn onze betonlook pvc vloeren.

Meer weten Offerte aanvragen

Visgraat PVC vloeren

Een visgraat pvc vloer is enorm populair. Klassiek en modern en geschikt voor ieder interieur.

Meer weten Offerte aanvragen

Hout PVC vloeren

De look van een houten vloer gecombineerd met de voordelen van pvc. Ideaal!

Meer weten Offerte aanvragen

Tegels PVC vloeren

Prachtige vloeren met steenmotief, niet van echt te onderscheiden. Mooi voor in de badkamer.

Meer weten Offerte aanvragen

Veelgestelde vragen PVC vloeren

Lees meer over PVC vloeren

Wat is PVC?

Eerst iets over mogelijke naamsverwarring. Een vloer van PVC is vrijwel hetzelfde als een vloer van vinyl. Technisch zit het verschil vooral aan de onderkant. Bij een PVC vloer is deze hard, bij vinyl veel zachter. Een veelgebruikt verschil is de uitingsvorm: vloeren van PVC bestaan uit stroken of tegels en vinyl wordt op rol wordt geleverd, net zoals kamerbreed tapijt. Maar, en dat is verwarrend, vanwege de populariteit van PVC stroken en tegels, zijn er ook vinyl stroken en tegels op de markt gebracht.

Soms wordt de benaming LVT gebruikt wat staat voor Luxury Vinyl Tiles. Dit zijn tegels gemaakt van PVC en het is exact hetzelfde als PVCstroken, alleen de vorm is anders. Stroken worden ook wel planken genoemd, net als de planken (lamellen) bij laminaat en parket. Het lastige is dat leveranciers de benamingen PVC en vinyl door elkaar gebruiken, maar het gaat dus steeds om hetzelfde product: PVC.

Hoe ziet een PVC vloer eruit?

Het PVC dat gebruikt wordt voor vloeren bestaat uit diverse lagen: de rug, de filmlaag en de toplaag. De bovenste laag is een toplaag van harde kunststof die dient als bescherming, daaronder zit een laagje met het dessin (vaak decor genoemd) en daaronder zit een derde (dikkere) laag die dient om het geheel stabiliteit te geven en is de basis om het PVC op de ondergrond te installeren. Sommige fabrikanten hebben bovenop de toplaag nog een anti slip laag aangebracht.

Wat is het verschil tussen een PVC vloer en een laminaat vloer?

Het verschil zit hem gelijk in het materiaal en de manier van leggen. Een PVC vloer is van kunststof, een laminaat vloer van MDF/hout. Een PVC vloer is duurzamer dan een laminaat vloer, door het materiaal waaruit het bestaat. Je krijgt hierop minder krassen dan op laminaat. Het leggen gaat ook anders. De meeste PVC vloeren lijm je op de ondervloer. Laminaat leg je los en ‘klik’ je aan elkaar vast.

Hoe realistisch is PVC vloer?

De filmlaag is in feite een foto en bij meer dan 90% van alle verkochte PVC vloeren is dat een houtdessin. Hoewel de vloer voor 100% uit kunststof bestaat, moet het de suggestie geven dat het 100% natuurlijk is. Door de ongelooflijk goede imitatie is met het oog nauwelijks meer te zien van welk materiaal de vloer is gemaakt. De toplaag heeft een voelbare houtstructuur en dat noemt men embossing. Wanneer deze structuur volledig parallel loopt met het onderliggende dessin spreekt men van register embossing of registered embossing. Zo’n PVC vloer ziet er enorm realistisch uit en krijg je een ‘houten’ vloer zonder de nadelen daarvan.

Zijn er meerdere dessins voor een PVC vloer?

Behalve de enorme hoeveelheid houtdecoren zijn er PVC vloeren in allerlei kleuren en verschillende dessins. Een zandvloer, een vloer met waterdruppels, herfstbladeren, een grafisch dessin? Een vloer alsof deze bestaat uit aluminium traanplaat of een vloer van keien? Het is allemaal mogelijk.

Wat zijn de voordelen van een PVC vloer?

 • Fraaie dessins
 • Gebruiksgemak
 • Geluiddempend
 • Weinig onderhoud
 • Ijzersterk
 • Duurzaam

Wat zijn PVC Stroken en PVC tegels?

PVC stroken en tegels kun je zelf leggen en werkt min of meer net zo als laminaat omdat de stroken aan elkaar worden verbonden door middel van een kliksysteem. Er zijn fabrikanten die werken met plakstroken en er zijn ook magnetische tegels. Deze zijn aan de onderkant voorzien van kleine metalen plaatjes. Door de stroken/tegels op een magnetische folie te leggen ontstaat een verbinding. Het voordeel is dat de vloer makkelijk opneembaar is en hergebruikt kan worden. Hiervoor, en dat geldt voor alle PVC vloeren, moet er wel sprake zijn van een gladde ondergrond. Een gladde ondergrond kun je bereiken door middel van een folie of met behulp van ondervloerplaten. De nieuwe LayRed vloer van Moduleo heeft deze ondervloer zelfs al in de PVC vloer verwerkt!

Is er ook een visgraat PVC vloer? En welke soorten zijn er nog meer?

De grootte van PVC stroken is variabel. Je kunt grotere en kleinere stroken combineren waardoor een apart effect ontstaat. Naast rechttoe-rechtaan kun je met PVC stroken ook een zogenaamde visgraatvloer leggen. Het merk Moduleo heeft zelfs driehoeken en zeshoeken als speciale tegels waarmee je eindeloos kunt variëren. Uiteraard geldt wel: hoe ingewikkelder het patroon, hoe lastiger te leggen.

Een PVC vloer leggen, door een vakman of zelf doen?

Zelf leggen kan met een kliksysteem of plaksysteem. Het is ook mogelijk om de vloer rechtstreeks op de ondergrond te verlijmen. Een PVC vloer leggen op die manier is vakwerk en het is niet aan te raden dat zelf te doen. De vakman brengt op de vloer egaline aan. Daarmee egaliseert hij de vloer. Vervolgens schuurt hij de laag en legt daarna de pvc vloer op het egale oppervlak.

Wat is de prijs- kwaliteit verhouding?

Er is een enorm aanbod aan PVC vloeren en het assortiment dijt steeds verder uit. Door de populariteit stijgt ook het aantal leveranciers en de kwaliteit van het aanbod is wisselend. Thuisin werkt met een beperkt aantal gerenommeerde merken waardoor wij verzekerd zijn van goede en constante kwaliteit. Let ook op de prijzen van een PVC vloer. Goedkoop is vaak duurkoop. Zo zijn de PVC vloer prijzen van Thuisin gemiddeld tot iets hoger, waardoor je gegarandeerd bent van de beste kwaliteit.

Is mijn PVC vloer veilig?

Schadelijke weekmakers en PVC vloeren, daar is nogal wat commotie over ontstaan de laatste jaren. Ook bij Thuisin hebben we een grote collectie PVC vloeren. Is mijn vloer veilig? We leggen graag uit hoe het precies zit.

Zodra je een nieuwe PVC vloer gaat aanschaffen, wil je er wel zeker van zijn dat je een milieubewuste keuze maakt en dat de vloer geen negatief effect zal hebben op je gezondheid. Om het PVC soepel te houden worden namelijk weekmakers gebruikt.

Europa heeft de strengste normen omtrent PVC vloeren, maar PVC vloeren moeten ook voldoen aan de nog strengere vrijwillige standaard van Eurofins. Op deze manier ben je zeker van een minimale impact op de luchtkwaliteit.

Om gezondheid en milieu te waarborgen, zijn er tegenwoordig bio-weekmakers die onschadelijk zijn voor milieu en gezondheid. De bio-weekmakers zijn te herkennen aan het ECO+ keurmerk.  Alle PVC vloeren van Thuisin hebben dit keurmerk en zijn milieubewust. Zo weet je zeker dat wat je bij ons uitzoekt en laat leggen gezond is voor jou en je medemens.

Hoe kies je nu precies jouw PVC vloer?

Bij het kiezen van een PVC vloer is het noodzakelijk om te kijken waar de vloer komt te liggen en wat het gebruik in de praktijk zal zijn. Een vloer voor een zolder- of slaapkamer vraagt een andere kwaliteit dan in een huiskamer. Voor een winkel geldt dat alleen de hoogste kwaliteit in aanmerking komt.
Let op: aan de buitenkant is niet te zien wat de kwaliteit van het product is. Kijk daarom naar specificaties en vraag advies bij de Thuisin winkelier.

PVC in combinatie met Vloerverwarming?

Algemeen gesproken is een vloer van PVC goed te combineren met vloerverwarming. Houd daarbij rekening met de ondervloer: zijn het plak- of klikstroken of wordt de vloer direct aangebracht op de basisvloer? In dat laatste geval zal de verwarming perfect werken omdat de afstand tussen vloer en verwarming minimaal is. Bij gebruik van een folie of onderplaten zit er een extra buffer tussen de verwarming en de oppervlakte en dat kan het rendement van de verwarming verminderen. Vraag dus altijd advies aan een Thuisin winkel bij jou in de buurt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Jouw privacy vinden wij belangrijk. Hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens, staat beschreven in onze privacy policy.

Volg ons op social media en blijf op de hoogte:
Zoek een winkel bij jou in de buurt:
Ons rapportcijfer is een 8.93 op basis van 2000 beoordelingen van klanten.
 • icon huis
  Bij jou in de buurt

  Met meer dan 40 winkels door heel Nederland, zitten wij altijd bij jou in de buurt.

 • icon beste kwaliteit
  Beste kwaliteit

  Wij hebben een brede, actuele productkennis over de nieuwste producten van de beste merken.

 • icon leg en montage
  Leg & Montage service

  Onze goed opgeleide en ervaren stoffeerders voeren het leg en montage werk graag voor je uit.

 • Scherpe prijzen icon
  Scherpe prijzen

  Wij leveren kwalitatief goede producten voor een heldere prijs.

Bezig met laden...

Altijd bij jou in de buurt

Gebruik mijn locatie
OF
Geen vestigingen gevonden, heb je je postcode en/of plaats goed ingevuld?

Selecteer een vestiging