Houten jaloezieën / Blinds

Houten jaloezieën zijn er in diverse lamel breedtes, verschillende kleuren en een groot aantal afwerking methodes. Zo kun je met ladderbanden de jaloezie een persoonlijk tintje geven.

Houten jaloezieën combineren de functionaliteit en het gemak van een horizontale jaloezie en de uitstraling van hout.

Uitstraling

Houten jaloezieën / blinds hebben een geheel eigen uitstraling. Hout is herkenbaar, geeft een zekere ‘warmte’ en is, hoewel betaalbaar, redelijk exclusief. Het hout wordt speciaal uitgezocht omdat het zowel licht van gewicht moet zijn als bestand moet zijn tegen temperatuurschommelingen. Want de lamellen mogen niet kromtrekken. Thuisin maakt gebruik van leveranciers die hier goed rekening mee houden.

Collectie
Extra breed

De extra brede latten bij de houten jaloezieën zorgen voor een ruimtelijk en panoramisch uitzicht bij grote ramen.

Offerte aanvragen
Ladderband

Ladderbanden zijn er in verschillende breedtes en kleuren, bijvoorbeeld in de kleur van de de lamellen, een contrasterende kleur of een totaal ander dessin.

Offerte aanvragen
Privacy jaloezie

Deze optie zorgt voor optimale verduistering en privacy, ook daar waar de koorden door de verticale lamellen gaan.

Offerte aanvragen
Powerview / Elektrische bediening

Handig voor een schuim dakraam dat hoog zit; eventueel bedienbaar met een afstandsbediening. Ook bij serres met een glazen dak is dit een ideale oplossing.

Meer weten Offerte aanvragen
Veelgestelde vragen

Lees meer over houten jaloezieën

Sfeervol

Door de natuurlijke uitstraling van het materiaal hebben houten jaloezieën van zichzelf al een bepaald karakter. Dit kun je accentueren door het gebruik van speciale uv-bestendige lakken waardoor je bijvoorbeeld de nerf van het hout meer of juist wat minder kunt zien. Zo zijn er zowel transparante als meer dekkende lakken. In de meeste gevallen gaat het om matte transparante lak, maar bij een kleurlak kun je ook kiezen voor hoogglans.

Breedte lamel

Je kunt kiezen uit verschillende lamelbreedtes; 35 mm, 50 mm en 65 mm. Vooral bredere lamellen zijn geschikt voor grote raamoppervlakten.

Hout en vocht

Hout is een natuurproduct dat altijd blijft ‘werken’. Dat stelt hoge eisen aan de lamellen die dun zijn, maar stabiel recht moeten blijven. Warmte, een droge of juist een vochtige omgeving mogen geen negatief effect hebben op de lamellen. In principe zijn de houten jaloezieën van Thuisin bruikbaar voor een badkamer. Raadpleeg echter altijd eerst de Thuisin winkelier voor goede informatie hieromtrent.

Bovenbak

Voor de bovenbak kun je kiezen uit een gesloten bak of het compleet weglaten daarvan. Daarbij is het optrekmechanisme bewust goed te zien en dus niet weggewerkt. Een gesloten bovenbak kan geleverd worden in dezelfde kleur als de lamellen, maar een andere kleur is mogelijk. De bovenbak kan zowel in hout als in metaal worden uitgevoerd.

Ladderkoord of ladderband

De lamellen worden opgetrokken met een ladderkoord. Het is mogelijk om de jaloezie te voorzien van ladderbanden wat het geheel een specifiek uiterlijk geeft. Ladderbanden zijn er in verschillende breedtes en kleuren. Zo kun je een ladderband nemen die overeenkomt met het hout van de lamellen, maar ook juist kiezen voor een meer contrasterende kleur.

Maatwerk

Houten jaloezieën zijn technisch en esthetisch hoogwaardige producten. Thuisin doet zaken met leveranciers die kunnen instaan voor een goede en gegarandeerde kwaliteit. Naast onze standaardmaten leveren wij maatwerk en onze specialisten komen graag thuis opmeten en monteren. Ook dat is maatwerk.

Bediening

Standaard worden houten jaloezieën geleverd met een bediening door middel van een koord of een ketting. Deze voldoet aan Europese normen wat betreft kindveiligheid. Het betekent dat kinderen nooit verstrikt kunnen raken in koord of ketting.

Elektrische bediening

Houten jaloezieën kunnen worden voorzien van een elektrische bediening. Het kantelen, optrekken en neerlaten kan hiermee worden geautomatiseerd. Desgewenst kan dat via een afstandsbediening of met een speciale app die op smartphone of tablet is geïnstalleerd.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Volg ons op social media en blijf op de hoogte:
Zoek een winkel bij jou in de buurt:
Ons rapportcijfer is een 8,4 op basis van 473 beoordelingen van klanten.

Jouw woning tot in de puntjes verzorgd

Thuisin is dé inspirerende woonwinkel. Met alles op het gebied van interieur onder één dak: verf, behang, raamdecoratie, gordijnen, vloeren (laminaat, pvc, marmoleum, tapijt & vinyl) en kasten op maat. Kom naar onze winkel voor advies en informatie over onze producten!

 • icon huis
  Bij jou in de buurt

  Met meer dan 40 winkels door heel Nederland, zitten wij altijd bij jou in de buurt.

 • icon beste kwaliteit
  Beste kwaliteit

  Wij hebben een brede, actuele productkennis over de nieuwste producten van de beste merken.

 • icon leg en montage
  Leg & Montage service

  Onze goed opgeleide en ervaren stoffeerders voeren het leg en montage werk graag voor je uit.

 • Scherpe prijzen icon
  Scherpe prijzen

  Wij leveren kwalitatief goede producten voor een heldere prijs.

Altijd bij jou in de buurt

Selecteer een vestiging