Laminaat

Laminaat bestaat uit een aantal lagen van verschillende diktes die op elkaar zijn gelijmd. Bijna altijd heeft het een houtmotief.

Laminaat is makkelijk te installeren, eenvoudig te onderhouden, is verkrijgbaar in vele varianten en heeft een aantrekkelijke prijs.

Dessin

Laminaat bevat vaak een houtmotief, maar laminaat is ook verkrijgbaar als ‘tegel’, in specifieke kleuren of met een fantasiedessin. De bovenste laag is een slijtvaste laag van kunststof, daaronder zit het dessin (meestal dus met een houtstructuur), daaronder een laag van hout(snippers) waarop de eerste twee lagen zijn vastgelijmd en onderaan een kruislings gelijmde laag van hout. Deze twee laatste (dikke) lagen zorgen er voor dat het laminaat stabiel blijft.

Door zijn goede eigenschappen (makkelijk te installeren, eenvoudig in onderhoud) is laminaat een van de meest gevraagde vloeren. Thuisin heeft een enorm assortiment laminaat van de merken Thuisin en Ambiant. Desgewenst komen onze stoffeerders het bij je leggen.

Collectie
Hout - Laminaat

Wil je toch liever een vloer met hout-look? Maak dan je keuze uit de prachtige vloeren binnen deze laminaatcollectie.

Meer weten Offerte aanvragen
Steen - Laminaat

Laminaat met een prachtig steenmotief geeft direct de indruk van een echte stenen vloer. Of je nou een lichte of donkere vloer wil, er is volop keuze.

Meer weten Offerte aanvragen

Lees meer over laminaat

Historie

Laminaat kwam op in de jaren 80 en diende als vervanger van het veel duurdere parket. Daarom werd het gezien als nephout. Met de jaren is laminaat verder ontwikkeld en ziet het er uit als echt hout, compleet met een zichtbaar en voelbaar reliëf. Tegelijkertijd is het aantal dessins (decoren) enorm uitgebreid en is het leggemak enorm verbeterd.

V-groef

Door het gebruik van een v-groef lijkt laminaat (nog meer) op echt hout. Goedkoop laminaat is volledig vlak omdat alle planken naadloos aan elkaar aansluiten. Daar is niks mis mee, maar met een v-groef krijgt de vloer meer uitstraling.

Zelf leggen

Doordat je laminaat zelf kunt leggen door middel van een kliksysteem is het zeer gewild. Met eenvoudige gereedschappen leg je zo een prachtige vloer. Wie dit niet wil, kan gebruik maken van onze vakkundige installateurs.

Planken en stroken

Laminaat bestaat uit lamellen, ook wel planken of stroken genoemd. De grootte daarvan varieert en er is een tendens naar ‘langer en breder’. Voor speciale legtechnieken, bijvoorbeeld het visgraatmotief, zijn kleinere planken handiger om te verwerken. Let op dat je bij een dergelijke vloer meer verlies hebt, dus heb je meer nodig dan wanneer het een rechttoe-rechtaan vloer wordt. Wij adviseren u hier graag over.

Kwaliteitsklassen

Laminaat wordt ingedeeld in verschillende klassen, al naar gelang het gewenste kwaliteitsniveau. Een zolderkamer die weinig wordt gebruikt, kan toe met de lichtste klasse, voor een veelgebruikte huiskamer of een winkel is een zwaarder klasse vereist. Kwaliteitsverschil zit niet alleen in de dikte van de toplaag, maar heeft ook te maken met de diktes van de lagen daaronder. Bij gebruik van zware meubelen, grote oppervlaktes en intensief gebruik kun je beter kiezen voor de hoogste klasse.

Onderhoud

Laminaat heeft weinig onderhoud nodig. Regelmatig stofzuigen, afnemen met een licht sopje of een speciaal reinigingsmiddel is voldoende. Hoewel de toplagen keihard zijn, blijft zand een vijand voor het product. Het ziet er weliswaar uit als hout, maar laminaat kun je niet schuren. Dat is misschien het enige nadeel in vergelijking met parket.

Keuzes vóór het leggen

Laminaat kan meestal probleemloos op iedere ondergrond worden gelegd, maar het is zeer belangrijk om vóór het leggen te kijken wat de beste oplossing is. Is de ondergrond vlak, is deze droog genoeg en hoe en door wie gaat de vloer gebruikt worden? Het antwoord op deze vragen is bepalend voor het kiezen van de juiste kwaliteit. Het leggen van een ondervloer is sterk aan te raden. Daardoor krijgt het laminaat een betere basis. Het zorgt voor een vlakke ondergrond en daarmee voor meer stabiliteit. Ook werkt een ondervloer isolerend, wat zowel ten goede komt aan de energiehuishouding als aan geluidsreductie.

Geluiddempend

Het dempen van het geluid kan een rol spelen in bijvoorbeeld appartementen. Thuisin levert laminaat dat geluiddempend werkt en een ondervloer versterkt dat effect.

Vloerverwarming

Vloerverwarming wordt in veel nieuwe huizen standaard opgeleverd en ook in bestaande huizen steeds vaker toegepast. Vrijwel alle laminaat is geschikt voor vloerverwarming, ook bij gebruik van een ondervloer. Een goed advies hierover geven wij graag, want vloerverwarming in combinatie met laminaat moet voldoen aan bepaalde voorwaarden.

Badkamer

Naast de grote keus in kwaliteiten, decoren en afmetingen is er ook laminaat voor vochtige ruimtes zoals badkamers. Dit laminaat is ‘waterresistent’ en gaat niet opzwellen als er water op komt. Let wel: dit product kan tegen een stootje en wat water, maar is niet watervast. Een plens water leidt niet tot problemen, maar het is geen waterdichte vloer.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Volg ons op social media en blijf op de hoogte:
Zoek een winkel bij jou in de buurt:
Ons rapportcijfer is een 8,5 op basis van 301 beoordelingen van klanten.

Jouw woning tot in de puntjes verzorgd

Thuisin is dé inspirerende woonwinkel. Met alles op het gebied van interieur onder één dak: verf, behang, raamdecoratie, gordijnen, vloeren (laminaat, pvc, marmoleum, tapijt & vinyl) en kasten op maat. Kom naar onze winkel voor advies en informatie over onze producten!

 • icon huis
  Bij jou in de buurt

  Met meer dan 40 winkels door heel Nederland, zitten wij altijd bij jou in de buurt.

 • icon beste kwaliteit
  Beste kwaliteit

  Wij hebben een brede, actuele productkennis over de nieuwste producten van de beste merken.

 • icon leg en montage
  Leg & Montage service

  Onze goed opgeleide en ervaren stoffeerders voeren het leg en montage werk graag voor je uit.

 • Scherpe prijzen icon
  Scherpe prijzen

  Wij leveren kwalitatief goede producten voor een heldere prijs.

Altijd bij jou in de buurt

Selecteer een vestiging