Ons rapportcijfer is een 8,9 op basis van 2000 beoordelingen van klanten.

Laminaat

Laminaat bestaat uit een aantal lagen van verschillende diktes die op elkaar zijn gelijmd. Bijna altijd heeft het een houtmotief.

Laminaat is verkrijgbaar in vele varianten voor een aantrekkelijke prijs.

Visgraat laminaat

Wil jij graag een laminaatvloer van visgraat? Snappen we!

Of je nou een grote of een kleine ruimte hebt, een laminaat visgraat vloer kan altijd! Kom kijken en voelen bij Thuisin, genoeg keuze.

Bekijk collectie

Hout - Laminaat

Wil je graag een onderhoudsvrije vloer met hout-look?

Maak dan je keuze uit de prachtige vloeren binnen onze laminaatcollectie. We hebben
diverse collecties vlak laminaat en met v-groef en XL laminaat met extra grote en brede planken.

Bekijk collectie

Tegels - Laminaat

Laminaat met een prachtig steenmotief geeft direct de indruk van een echte stenen tegel vloer.

Of je nou een lichte of donkere vloer wil, vlakke tegels of met een v-groef, bij Thuisin is er volop keuze.

Bekijk collectie

Dessin

Laminaat bevat vaak een houtmotief, maar laminaat is ook verkrijgbaar als tegel, in specifieke kleuren of met een fantasiedessin. De bovenste laag is een slijtvaste laag van kunststof, daaronder zit het dessin (meestal dus met een houtstructuur), daaronder een laag van hout(snippers) waarop de eerste twee lagen zijn vastgelijmd en onderaan een kruislings gelijmde laag van hout. Deze twee laatste (dikke) lagen zorgen er voor dat het laminaat stabiel blijft.

Door zijn goede eigenschappen (makkelijk te installeren, eenvoudig in onderhoud) is laminaat een van de meest gevraagde vloeren. Thuisin heeft een enorm assortiment laminaat van de merken Thuisin, BerryAlloc en Ambiant. Desgewenst komen onze stoffeerders het bij je leggen.

Collectie Laminaat

Visgraat laminaat

Wil jij graag een laminaatvloer van visgraat? Snappen we!

Of je nou een grote of een kleine ruimte hebt, een laminaat visgraat vloer kan altijd! Kom kijken en voelen bij Thuisin, genoeg keuze.

Meer weten Offerte aanvragen

Hout - Laminaat

Wil je graag een onderhoudsvrije vloer met hout-look?

Maak dan je keuze uit de prachtige vloeren binnen onze laminaatcollectie. We hebben
diverse collecties vlak laminaat en met v-groef en XL laminaat met extra grote en brede planken.

Meer weten Offerte aanvragen

Tegels - Laminaat

Laminaat met een prachtig steenmotief geeft direct de indruk van een echte stenen tegel vloer.

Of je nou een lichte of donkere vloer wil, vlakke tegels of met een v-groef, bij Thuisin is er volop keuze.

Meer weten Offerte aanvragen

Veelgestelde vragen Laminaat

Lees meer over laminaat vloeren

Is laminaat hout?

Laminaat kwam op in de jaren 80 en diende als vervanger van het veel duurdere parket. Daarom werd het gezien als nephout. Met de jaren zijn laminaat vloeren verder ontwikkeld en zien ze er uit als echt hout, compleet met een zichtbaar en voelbaar reliëf. Tegelijkertijd is het aantal dessins (decoren) enorm uitgebreid en is het leggemak enorm verbeterd.

Wat is een V-groef?

Door het gebruik van een v-groef lijkt laminaat (nog meer) op echt hout. Goedkoop laminaat is volledig vlak omdat alle planken naadloos aan elkaar aansluiten. Daar is niks mis mee, maar met een v-groef krijgt de laminaat vloer meer uitstraling.

Laminaat vloer leggen

Doordat je laminaat zelf kunt leggen door middel van een kliksysteem is het zeer gewild. Met eenvoudige gereedschappen leg je zo een prachtige vloer. Wie dit niet wil, kan gebruik maken van onze vakkundige installateurs. Kom langs bij één van de Thuisin winkels en laat je adviseren en informeren.

Is een ondervloer nodig bij laminaat?

Ja, absoluut. Je hebt een ondervloer nodig om dit materiaal te verstevigen. Daarnaast geeft een ondervloer extra voordelen, zoals geluiddemping en een beter isolatie. Met een ondervloer krijg je minder snel beschadigingen, en voelt de vloer zachter als je erop loopt. Altijd doen dus!

Zijn er verschillende maten laminaat vloeren?

Laminaat bestaat uit lamellen, ook wel planken of stroken genoemd. De grootte daarvan varieert en er is een tendens naar ‘langer en breder’. Voor speciale legtechnieken, bijvoorbeeld het visgraatmotief, zijn kleinere planken handiger om te verwerken. Let op dat je bij een dergelijke vloer meer verlies hebt, dus heb je meer nodig dan wanneer het een rechttoe-rechtaan vloer wordt. Voor een ruimtelijk effect in je (woon)kamer is er ook XL laminaat. Door de extra grote en brede planken van dit laminaat lijkt je ruimte groter.

Zijn er plinten voor laminaat?

Je kunt een laminaat vloer mooi en gemakkelijk afwerken met een plint. Deze zijn vaak verkrijgbaar in dezelfde of een bijpassende kleur en dessin. Daarnaast zijn plinten ook erg praktisch, ze beschermen namelijk de uiteinden van je vloer én van je muur. Er zijn plakplinten en muurplinten. De eerste is een liggende plint, die je vlak op de vloer plakt. De muurplint is een staande plint en wordt tegen de muur bevestigd. Plinten zijn er in verschillende soorten en maten, zo kun je altijd een plint kiezen die bij jouw stijl en jouw vloer past.

Wat is de kwaliteit van een laminaat vloer?

Laminaat vloeren worden ingedeeld in verschillende klassen, al naar gelang het gewenste kwaliteitsniveau. Een zolderkamer die weinig wordt gebruikt, kan toe met de lichtste klasse, voor een veelgebruikte huiskamer of een winkel is een zwaarder klasse vereist. Kwaliteitsverschil zit niet alleen in de dikte van de toplaag, maar heeft ook te maken met de diktes van de lagen daaronder. Bij gebruik van zware meubelen, grote oppervlaktes en intensief gebruik kun je beter kiezen voor de hoogste klasse.

Hoe onderhoud je laminaat?

Laminaat heeft weinig onderhoud nodig. Regelmatig stofzuigen, afnemen met een licht sopje of een speciaal reinigingsmiddel is voldoende. Hoewel de toplagen keihard zijn, blijft zand een vijand voor het product. Het ziet er weliswaar uit als hout, maar laminaat kun je niet schuren. Dat is misschien het enige nadeel in vergelijking met parket.

Waarom een laminaat vloer kiezen?

Laminaat kan meestal probleemloos op iedere ondergrond worden gelegd, maar het is zeer belangrijk om vóór het leggen te kijken wat de beste oplossing is. Is de ondergrond vlak, is deze droog genoeg en hoe en door wie gaat de vloer gebruikt worden? Het antwoord op deze vragen is bepalend voor het kiezen van de juiste kwaliteit. Het leggen van een ondervloer is sterk aan te raden. Daardoor krijgt het laminaat een betere basis. Het zorgt voor een vlakke ondergrond en daarmee voor meer stabiliteit. Ook werkt een ondervloer isolerend, wat zowel ten goede komt aan de energiehuishouding als aan geluidsreductie.

 • Geluiddempend

Het dempen van het geluid kan een rol spelen in bijvoorbeeld appartementen. Thuisin levert een laminaat vloer dat geluiddempend werkt en een ondervloer versterkt dat effect.

 • Vloerverwarming

Vloerverwarming wordt in veel nieuwe huizen standaard opgeleverd en ook in bestaande huizen steeds vaker toegepast. Vrijwel alle laminaat is geschikt voor vloerverwarming, ook bij gebruik van een ondervloer. Een goed advies hierover geven wij graag, want vloerverwarming in combinatie met laminaat moet voldoen aan bepaalde voorwaarden.

 • Badkamer

Naast de grote keus in kwaliteiten, decoren en afmetingen is er ook vochtbestendig laminaat voor ruimtes zoals badkamers. Dit aqua laminaat is ‘waterresistent’ en gaat niet opzwellen als er water op komt. Let wel: dit product kan tegen een stootje en wat water, maar is niet watervast. Een plens water leidt niet tot problemen, maar het is geen waterdichte vloer.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Jouw privacy vinden wij belangrijk. Hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens, staat beschreven in onze privacy policy.

Volg ons op social media en blijf op de hoogte:
Zoek een winkel bij jou in de buurt:
Ons rapportcijfer is een 8.93 op basis van 2000 beoordelingen van klanten.
 • icon huis
  Bij jou in de buurt

  Met meer dan 40 winkels door heel Nederland, zitten wij altijd bij jou in de buurt.

 • icon beste kwaliteit
  Beste kwaliteit

  Wij hebben een brede, actuele productkennis over de nieuwste producten van de beste merken.

 • icon leg en montage
  Leg & Montage service

  Onze goed opgeleide en ervaren stoffeerders voeren het leg en montage werk graag voor je uit.

 • Scherpe prijzen icon
  Scherpe prijzen

  Wij leveren kwalitatief goede producten voor een heldere prijs.

Bezig met laden...

Altijd bij jou in de buurt

Gebruik mijn locatie
OF
Geen vestigingen gevonden, heb je je postcode en/of plaats goed ingevuld?

Selecteer een vestiging