Plissés

Plissés met gevouwen stof die je als een harmonica kan uittrekken en samenvoegen. Plissés zijn gemaakt van een geplisseerde (gevouwen) stof en is misschien wel de meest veelzijdige vorm van raamdecoratie. Niet alleen omdat plissés in veel kleuren en dessins te verkrijgen zijn, ook vanwege de vanwege de enorme veelzijdigheid.

Gevouwen stof plissés

Wij hebben plissés in verschillende formaten en vormen. Ook kan je je plissés krijgen in diverse graden van transparantie. Kies bijvoorbeeld verduisterende plissés voor in de slaapkamer, of semi-transparante plissés voor in je werkkamer. Ze zijn zelfs beschikbaar in een ‘dag en nacht’ uitvoering en zijn ze op verschillende manieren te bedienen, zoals met Literise® bediening. Dat staat voor 'licht rijzen', oftewel, met slechts 1 vinger te bedienen.

Welke soorten plisse gordijnen zijn er?

Thuisin levert diverse merken voor je eigen plissés: Luxaflex®, LOOKin en ons eigen Thuisin merk. Alle merken hanteren een plooibreedte van 20 en 32 mm. Bij iedere plissé heb je de keuze uit verschillende stoffen, tientallen kleuren en talloze dessins. Er zijn zeer transparante stoffen en zeer ‘dichte’ stoffen die weinig licht doorlaten. Ook zijn er plissés met een dun aluminiumlaagje aan de raamzijde dat het licht reflecteert waardoor de temperatuur binnen minder hoog oploopt.

Zijn mijn plisse gordijnen op maat verkrijgbaar?

Plissés zijn er in verschillende hoogtes en breedtes en met de enorme stofkeuze betekent ieder product maatwerk. Dat geldt zeker wanneer er sprake is van plissé voor aparte raamvormen of bijvoorbeeld serres met een glazen dak. Via zijgeleidingen blijft de raamdecoratie dan mooi strak hangen. Hetzelfde principe wordt gebruikt bij plissés voor schuine dakramen. Zeker voor bijzondere raamvormen raden wij aan altijd een vakman in te schakelen die advies kan geven. Onze Thuisin specialisten helpen je hier graag bij.

Meer weten? Plan een afspraak

Alles over plisses

Top down bottom up, wat is dat? Normaal gesproken hangen plissés aan een bovenbak (het bovenste kunststof deel) en wordt van daaruit naar beneden gelaten, top down dus. Bottom-up plissés werken net andersom. Zo’n plissé wordt (ook) aan de onderkant bevestigd en van onder naar boven verschoven waarbij aan de zijkanten een geleidingsdraad er voor zorgt dat het soepel verloopt. Bij een combinatie hiervan worden twee plissés aan elkaar gekoppeld en kun bijvoorbeeld twee verschillende kleuren gebruiken.

Dag- en nachtplissés, wat is het precies?

Een praktische uitwerking van dit principe is de zogeheten ‘dag en nacht’ oplossing. Het bovenste deel is van doorzichtige stof en het onderste deel juist niet. Het bovenste deel zorgt zo voor voldoende lichtinval, het onderste voor privacy. Uiteraard kun je hier eindeloos mee variëren door desgewenst meer of juist minder daglicht binnen te laten, simpelweg door meer ruimte te geven aan het ene deel en daardoor minder aan het andere deel. Het bovenste deel volledig naar beneden trekken is dan ‘dag’, het onderste deel naar boven duwen is dan ‘nacht’.

Wist je dat plissés ook in een 2-in-1 model verkrijgbaar zijn?

Naast dat het 2 in 1 model privacy biedt, creëer je ook meer licht zonder al teveel inkijk. Dit noem je ook wel het 2 in 1 model plissé. Deze bestaat uit 2 soorten kleuren. Ook zijn de 2 in 1 modellen ook nog eens in allerlei dessins en kleuren verkrijgbaar. Zo is er voor iedereen wel iets moois te vinden.

Bekijk ze in onze winkel

Meer over plisse gordijnen

Plissés plaats je in of op een kozijn, ook wel in de dag of op de dag genoemd. Houd bij de plaatsing rekening met de eventuele aanwezigheid van een hor. Voor draaikiep-ramen is er een speciale constructie waarbij plissés op het raam wordt gemonteerd en waarbij zijgeleiding zorgt voor probleemloos gebruik.

Wil jij jouw plisses elektrisch bedienen?

Plissés voor een schuim dakraam zit misschien te hoog om makkelijk te kunnen bedienen. Een afstandsbediening kan daar uitkomst bieden. Een klein motortje in de bovenbak (hardware waar de plissé aan hangt) zorgt hiervoor. Kies bijvoorbeeld voor elektrische bediening van PowerView®. Ook bij serres met een glazen dak kan dit een ideale oplossing zijn om licht toe te laten of juist te weren.

Is mijn plisse gordijn kindveilig?

Sinds 2015 zijn er verscherpte Europese richtlijnen waaraan raamdecoratie moet voldoen. Zo moeten plissés (maar ook rolgordijnen, jaloezieën, vouwgordijnen e.d.) voorzien zijn van een kindvriendelijke bediening. Het betekent dat bedieningskoorden of –kettingen zodanig geconstrueerd moeten zijn dat bij een bepaald gewicht de zaak blokkeert waardoor kinderen niet verstrikt kunnen raken in koorden of kettingen.

Top advies & trends

Wist je dat wij wel 10 verschillende soorten raamdecoratie in onze collectie hebben? Hoe kies je dan welke raamdecoratie het beste in jouw woning past!
Ik geef je tips voor een goede nachtrust en lekker lang uitslapen!
Wil jij ook meedoen met de rest? En daarbij goede raambekleding, veiligheid & gemak in huis? Kan: met Bliss!

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Thuisin winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ga naar alle veelgestelde vragen

Voor de maatvoering zijn diverse dingen van belang. Wil je bijvoorbeeld dat je raamdecoratie op de dag of in de dag wordt gemonteerd? Wij raden altijd aan om de maten op te laten nemen door een vakspecialist. Op die manier weet je 100% zeker dat de raamdecoratie na de montage perfect passend is. Wij helpen je hier uiteraard graag bij. Bel ons gerust om een inmeet-afspraak te maken.


Met het LiteRise systeem zijn geen koorden of kettingen nodig. Aan de onderbak, de kunststof onderkant van de raamdecoratie, zit een ‘handvat’ waarmee je via een speciaal mechanisme het geheel met een lichte beweging (light rise) omhoog laat gaan.


Jazeker!

Sinds 2015 zijn er verscherpte Europese richtlijnen waaraan raamdecoratie moet voldoen. De raamdecoratie moet voorzien zijn van een kindvriendelijke bediening. Dit betekent dat bedieningskoorden of –kettingen zodanig geconstrueerd moeten zijn dat bij een bepaald gewicht de zaak blokkeert waardoor kinderen niet verstrikt kunnen raken in koorden of kettingen. Hiertoe ontwikkelde Luxaflex het zogenaamde Smartcord dat voldoet aan de richtlijn.

Top-down / bottom up betekent dat jouw raamdecoratie zowel naar boven als beneden bedienbaar is. Oftewel, je kan de bovenkant naar boven en naar beneden doen, en de onderkant ook. Zo kun jij spelen met de juiste lichtinval en creëer je je eigen privacy. Wel zo prettig!

Een praktische uitwerking van dit principe is de zogeheten ‘dag en nacht’ oplossing. Het bovenste deel is van doorzichtige stof en het onderste deel juist niet. Het bovenste deel zorgt zo voor voldoende lichtinval, het onderste voor privacy.

Meer weten over plisses?

Neem contact met ons op

Via dit formulier kun je contact opnemen met de winkel.

Maak een afspraak

Je kan aangeven wanneer je een afspraak wilt, wij kijken of het past en bevestigen de afspraak.

Laat je terugbellen