De keuze wereld van raamdecoratie; wat hang je nu waar?

Wist je dat wij wel meer dan 10 verschillende soorten raamdecoratie in onze collectie hebben? Hoe kies je dan welke raamdecoratie het beste in jouw woning past?!

Keuze maken

Wat voor ’n huis je ook hebt, raamdecoratie is iets wat je nodig hebt. Want, wat wij nodig hebben in ons huiselijke leventje is privacy. Met raamdecoratie kan je de inkijk naar binnen verminderen. Dus feit: raamdecoratie heb je nodig. En dan komt nu het moment van keuzes maken. Hoe maak je in vredesnaam een keuze in al die verschillende soorten raamdecoratie? En voor welke kamer kies je nu welk soort? In deze blog help ik je alvast een klein handje.

Laat ik eerst beginnen met nog een klein dingetje; je eigen smaak. Als jij extreem fan bent van vouwgordijnen en ik raad je aan deze niet in de keuken te hangen en jij wilt dat wel: gewoon doen hè! Ik ben de heilige graal niet. Maar goed, dat terzijde. Is het woordje gordijnen nu blijven hangen? Switch dan naar dit blog:

Welke gordijnen voor welke ruimte?

jaloezieën

Keuken raamdeco voor privacy

Over de keuken gesproken. Vanaf ongeveer de jaren ’80 tot nu bouwen ze de keuken steeds vaker aan de voorkant van het huis. Daar komt dat privacy dingetje weer. In die woningen is iets voor de ramen hangen toch echt wel een must. Maar wat? Iets met stof is iets minder ideaal, stof is niet zo gek op vetspetters. Al kan je duettes en plissés prima schoonmaken.

Mijn voorkeur voor de keuken zijn horizontale jaloezieën. De vaak iets kleinere ramen zijn ideaal voor de smalle lamellen van de jaloezieën en het aluminium of hout is erg makkelijk schoon te maken. Heb je raamdecoratie voor draai kiepramen nodig? Ook dan is de keuze ruim!

Welke raamdecoratie voor draai-kiep ramen?

Shutters

Raamdecoratie in de woonkamer

Dan duiken we de meest zichtbare kamer van je woning in: de woonkamer. Wat je hier kiest ligt meer aan de stijl die je in huis hebt. Heb je een landelijke en romantische woonkamer, dan zijn vouwgordijnen of shutters de beste keuze. Met vouwgordijnen kan je kiezen uit transparante en verduisterende versies, voor als je het donkerder of lichter in je kamer wilt hebben.

Inspiratie? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Meer een moderne of Scandinavische stijl? Denk dan aan horizontale houten jaloezieën of duettes. Duettes zijn verduisterend, semi-transparant en in transparant te vinden. Lamellen staan dan weer perfect bij extreem hoge ramen en je kan natuurlijk ook voor woonkamer gordijnen gaan. Hier alvast wat woonkamer gordijnen inspiratie:

Keuzehulp: woonkamer gordijnen

Slaapkamer, kies donkere raambekleding

De eis voor je slaapkamer is dat het donker moet zijn. Shutters, houten jaloezieën en rolgordijnen zie je dan ook het meest. Of kies sfeer verhogende slaapkamer gordijnen. Let op de stijl van je slaapkamer én of de raambekleding past qua stof, kleur en materiaal bij je gordijnen.

Is het al iets duidelijker? Persoonlijk advies over welke keuze je moet maken voor welke kamer krijg je van onze stylistes en adviseurs bij ons in de winkel. Daar nemen ze alle tijd voor je. Alle tijd, zodat je écht de beste keuze maakt.

Kom langs in één van onze winkels

Bo
Geschreven door
Bo

Blogger bij Thuisin. Ik inspireer je met mijn blogs op het gebied van interieur en trends! Lees je mee?

Lees meer over Bo