Duettes of Plisségordijnen: Welke raambekleding is het beste voor jouw ramen?

Wat leuk dat je nieuwe raambekleding gaat kiezen! En nóg leuker dat je je ontzettend mag uitleven in alle kleuren en dessins die er zijn. Maar hoe kies je welke raamdecoratie het beste bij jouw wensen en ramen past? Wij hebben twee populaire opties voor je uitgepluisd: duettes en plisségordijnen. Wat zijn nou precies de verschillen? Wat heeft het ene wel en het andere niet? Welke zou het beste bij jouw wensen passen? Wij geven hier antwoord op de vraag: Duettes of plisségordijnen: Welke raambekleding is het beste voor jouw ramen?

Duettes

Duettes ken je wellicht onder de noemer ‘honingraat shades’ of ‘honingraat gordijnen’. Deze naam hebben ze te danken doordat ze zijn gemaakt van een stof die is geplooid in de vorm van honingraatcellen. Wij hebben wat voordelen voor je opgesomd:

Energie efficientie

Met dank aan de honingraatstructuur wordt er gezorgd voor een isolatie en daardoor verbeterde energie-efficiëntie. Daarmee houd je de warmte binnen in winter, en buiten in de zomer. Dat kan je zelfs lagere energiekosten opleveren!

Lichtregeling

Jij kiest zelf wat de transparantie van je duettes moet zijn. Kies bijvoorbeeld voor lichtdoorlatende duettes of verduisterende duettes. Zo bepaal je zelf hoeveel natuurlijk licht er naar binnen schittert!

De voordelen van duettes

Privacy

Naast het reguleren van de hoeveelheid licht, bieden duettes ook diverse opties om je privacy in huis te behouden. Je kunt kiezen uit verschillende transparantieniveaus, waardoor je ervoor kunt zorgen dat mensen niet naar binnen kunnen kijken, terwijl jij wel naar buiten kunt kijken

Top-down/buttom-up

Het woord zegt het al: de bovenkant omlaag, en de onderkant omhoog. Zo kun jij zelf de balans bepalen voor je lichtinval en privacy die jouw voorkeur heeft.

Veelzijdigheid in kleuren, stoffen en dessins

Duettes zijn verkrijgbaar in verschillende stoffen, kleuren en dessins, waardoor ze passen bij verschillende interieurontwerpen en persoonlijke voorkeuren. Denk bijvoorbeeld aan een extra dik stof om te verduisteren met een kek printje voor extra sfeer in je ruimte.

Alles over duettes

Plisségordijnen

De naam zegt het al: plisségordijnen bestaan uit plissé stof en zijn het type raamdecoratie die zich opvouwt als een harmonica wanneer je ze optrekt. Je kent ze vast wel, die gordijnen met kleine gaatjes waar de koorden doorheen lopen. Wij hebben de voordel van plisségordijnen voor je opgesomd!

Veelzijdigheid

Plisségordijnen zijn geschikt voor veel verschillende soorten raamsoorten. Denk bijvoorbeeld aan rechte-, schuine- en dakramen. Zo kun jij elke ruimte in je huis stylen met plisségordijnen.

Stijlopties

Ben jij gek op felle kleuren of kekke printjes? Dan kun jij je uitleven in het uitzoeken van een plisségordijn. Zo kun je voor een rustige kleur kiezen in de woonkamer maar een knal kleurtje voor in je slaapkamer. Zo begin je elke dag nét wat vrolijker!

De voordelen van plisségordijnen

Stofopties

Plisségordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende stofopties, waaronder semi-transparante, transparante en verduisterende stoffen. Zo kun je de hoeveelheid licht reguleren. Bijvoorbeeld een verduisterende stof in je slaapkamer om het 's ochtends donker te houden in de zomer.

Verschillende variaties

Plisségordijnen bieden veel variatie in kleuren, dessins en stoffen. Zo kun jij je plisségordijn geheel naar wens samenstellen!

Standaard plisségordijnen of duolight plisségordijnen

Het verschil tussen deze 2 opties is dat duolight plisségordijnen en dubbele laag stof heeft en een honingraatstructuur, waardoor ze extra isolatie bieden en energie-efficiënt zijn, naast het reguleren van licht en privacy.

Alles over plisségordijnen

Vergelijking van duettes en plisségordijnen

Zeg nou eerlijk, beide typen raamdecoratie klinken toch perfect? Maar wat zijn nou de grootste verschillen tussen deze twee toppers? Wij hebben een lijstje voor je opgesomd!

Materiaal en constructie

Duettes hebben hun kenmerkende honingraatstructuur, en plisségordijnen vouwen zich op als een harmonica. Kies wat je mooier vindt in jouw huis!

Energie-efficiëntie en isolatiecapaciteiten

Duettes hebben een extra isolerende luchtlaag met dank aan de honingraatstructuur. Dat wil zeggen dat ze hierdoor nog méér isoleren dan plisségordijnen.

Lichtregeling en privacyfuncties

Zowel duettes als plisségordijnen scoren goed op lichtregulering en privacy dankzij functies zoals top-down/bottom-up bediening en een breed scala aan stoffen met verschillende transparanties.

Schoonmaak- en onderhoudsvereisten

Ook een hele belangrijke, aangezien we liever niet te veel tijd kwijt zijn aan schoonmaken. Daar scoren duettes en plisségordijnen allebei goed op! Je kunt ze afstoffen en voorzichtig afnemen met een vochtige doek.

Ontwerpopties en esthetiek

Zowel duettes als plisségordijnen bieden een ruime keuze in ontwerpopties en esthetiek, waardoor je de mogelijkheid hebt om de perfecte stijl te kiezen die past bij je interieur. Echter hebben duettes een moderne en strakke uitstraling, terwijl plisségordijnen een meer klassieke en veelzijdige uitstraling hebben.

Geschikt voor verschillende soorten en maten ramen

Duettes en plisségordijnen kunnen allebei op maat gemaakt worden, ook voor dak- en draaikiepramen. Zo kun je je raamdecoratie thuis in één stijl houden, of dat nou in je woonkamer is of op zolder. Daar helpen wij je graag bij!

Meer over onze montageservice

Factoren om te overwegen

Nu ken je de verschillen van beide raamdecoraties, maar je vraagt je waarschijnlijk af waar je nu écht op moet letten om jouw keuze te maken. Wij denken graag met je mee.

Persoonlijke voorkeuren en stijl

Duettes hebben een speelse uitstraling door hun honingraatstructuur terwijl plisségordijnen een strakke uitstraling hebben. Wat past beter bij jouw wensen en welke sfeer wil jij creëren in je ruimte?

Functionaliteit en doel van de kamer

Staat isolatie hoog in je wensenlijst? Dan raden wij je duettes aan.

Licht- en privacy behoeften

Zowel duettes als plisségordijnen hebben verschillende opties voor lichtdoorlatendheid, waaronder transparant, semi-transparant en verduisterend. Dat kun jij zelf kiezen.

Vind je het lastig om te kiezen? Maak een afspraak bij ons! Dan kijken we samen welke het best bij jouw wensen past!

Maak een afspraak

Veelgestelde vragen

Vraag voor de zekerheid altijd even na bij de winkel waar je je raamdecoratie hebt gekocht. Maar vaak zit je met afstoffen en een vochtig doekje wel safe!

Daar hoef jij je niet druk om te maken want wij helpen je van A tot Z! Van uitkiezen, opmeten tot aan installeren.

Duettes bieden een betere isolatie met dank aan hun honingraatstructuur. Natuurlijk isoleren plisségordijnen ook, maar minder dan de duettes.

Beide zijn geschikt voor lichtregeling. Dit met dank aan de top-down/buttom-up functie en de verschillende stoffen die je kunt kiezen zoals verduisterend.

Ja. Wil jij bijvoorbeeld raamdecoratie voor je dakraam? Geen probleem! We kunnen alles op maat maken.

Ja. Duettes en plisségordijnen zijn gemaakt van vochtbestendige materialen. Zoals we al zeiden: je kunt écht je hele huis strak trekken met deze opties van raamdecoratie!

Annemiek
Geschreven door
Annemiek

Marketeer bij Thuisin. Altijd op zoek naar de perfecte woorden die passen bij onze projecten om jou mee te nemen in de brede en fascinerende wereld van het interieur!

Lees meer over Annemiek