Ons rapportcijfer is een 8,9 op basis van 1578 beoordelingen van klanten.

Stressvrij op vakantie met deze veiligheidstips

Je huis veilig achterlaten als je op vakantie gaat? Het kan met deze tips :-)

Door: Gemma op 04/07/2019

Fijn hè, de vakantie staat gewoon al pal voor de deur. Kan zijn dat je al lekker weg bent geweest (zoals ondergetekende), maar de kans is groot dat je nog een reisje in het verschiet hebt. Naast de stress die je kunt hebben over waar je naartoe moet, hoe het gaat op de weg in de auto met je sleurhutje, of de angst dat je het vliegtuig mist, moet je ook nog ergens anders aan denken. De veiligheid van je huis. Want op het moment dat jij ‘doei doei’ zegt tegen je huis, zeggen inbrekers ‘hallo mooie spullen’ en dat wil je niet. Goed, overdreven wellicht: ik wil je echt niet bang maken. Maar ik heb wel een aantal tips voor je om je huis zo veilig mogelijk achter te laten.

  1. 1. Let there be light

Of je nu een tijdsklokje gebruikt, de meest geavanceerde systemen, of je laat de buren elke avond even langskomen. Licht in huis schrikt inbrekers af. Het moet nog leven in je huis. Laat het licht wel aan tot de tijd dat je zelf vaak naar bed gaat en niet ineens veel later. Als inbrekers je in de smiezen hebben, dan valt dat zeker op. Je kan het nóg leefbaarder maken om te spelen met het licht. Denk aan de scène van Home Alone, waar je natuurlijk nog creatiever kan zijn met paspoppen op een treinrails 😉

  1. 2. Maak een bunker van je huis

Als je het niet hebt, kan je het niet gebruiken. Maar wel aanschaffen, haha (verkooppraatje op de blog vandaag). Buitenzonwering werkt ideaal tegen de zon en de hitte, maar ook tegen inbrekers. Zeker de rolluiken werken perfect. Geheel afgesloten je huis bewaken. Wel duidelijk gelijk dat je er niet bent, maar binnenkomen is echt een uitdaging.

  1. 3. Slim spelen met je raamdecoratie

Nu kan je je jaloezieën, vouwgordijnen, duettes of wat je ook maar hebt volledig dichtdoen. Maar dat valt op. Zeker als je ook je gordijnen dag in en dag uit dicht hebt. Wat je wél kan doen, is met je raamdecoratie en gordijnen spelen met de slimme gadgets van deze tijd. Zo kan je onder andere met Luxaflex® Powerview® met de app zelf bepalen wanneer je raamdecoratie omhoog of omlaaggaat. Dat kan je zelf doen, maar ook instellen in scènes. Als de stand van je raamdecoratie, of zelfs van je gordijnen (waar je ook motortjes voor hebt), iedere dag anders hebt, denken mensen (en ja inbrekers zijn ook mensen) écht dat je gewoon thuis bent.

Een paar tips om met een gerust hart op vakantie te gaan. Nu alleen nog de stress van het weggaan. Maar kom op, als dat dan voorbij is, kan je ultiem genieten!

Fijne vakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Jouw privacy vinden wij belangrijk. Hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens, staat beschreven in onze privacy policy.

Volg ons op social media en blijf op de hoogte:
Zoek een winkel bij jou in de buurt:
Ons rapportcijfer is een 8.8529784537389 op basis van 1578 beoordelingen van klanten.

Altijd bij jou in de buurt

Selecteer een vestiging