Ons rapportcijfer is een 8,9 op basis van 2000 beoordelingen van klanten.

Verbouwen of verhuizen?? of toch dat andere…

Verbouwen of verhuizen - Een dilemma voor de meesten. Ga je nu verhuizen of kan je beter verbouwen? Gemma zocht ’t voor je uit en tipt je in haar blog!

Door: Gemma op 04/03/2020

Wat moet je doen? Verbouwen of verhuizen…

Weet niet hoe het bij jou zit, maar ik geniet onwijs van alle woonprogramma’s op de beeldbuis. Verlekkeren op een make-over van een zielloze woonkamer naar een kopie inrichting uit een woonblad. Mega snelle verbouwinkjes bij een ‘man die niet kan klussen’, waar de vrouwen half jankend na vaak 2 jaar eindelijk een plek heeft waar ze zich thuis voelt. Heerlijke televisie! Maar ook waar mensen gaan verhuizen is prachtig om te zien. Die struggle die ze doorgaan, zeker nu in de huidige woningmarkt. Ze laten zelfs al een heel productieteam naar een huis zoeken. Grote pot met goud (geld) mee en koop maar wat Martijn Krabbé: wij-komen-er-niet-meer-uit. Programma’s die ons aanspreken, want hoe je het ook went of keert: we krijgen ermee te maken. Of we gaan verhuizen, of moeten we toch gaan verbouwen? Of is alleen ‘verthuizen’ al voldoende. What to do? Misschien heb je wat aan mijn ‘tips’:

Eijffinger Skin - verbouwen of verhuizen

Verhuizen

Je woont te klein, te druk, te stedelijk, te oud, te ‘noem maar op’. Feit is: je wilt weg van waar je nu woont. Zet dan eerst even een paar dingen op een rij. Krijg je je huis goed verkocht (lees: heb je overwaarde)? Ben je bereid om zelf geld bij te leggen? Heb je nog wel budget over om je huis persoonlijk te maken? Het ligt natuurlijk wel in welk gebied van Nederland je woont, maar potjandorie: de meeste huizen zijn echt niet normaal duur meer. Nee, mijn tip is niet om te zeggen dat je maar lekker moet blijven plakken van waar je nu woont. Maar zijn er niet andere oplossingen, zoals…

Noordwand behang - verbouwen of verhuizen

Verbouwen

Yup: verbouwen. Zeker handig als je ruimtegebrek hebt. Want als je in een onaangename buurt woont en je huis gaat bunkeren achter betonnen platen, is natuurlijk niet echt verbouwen met nut. Nee, als je prettig woont, maar gewoon wel iets meer wil, dan is verbouwen een perfecte optie. Wie weet valt er nog wel iets extra’s aan je hypotheek te plakken. Zal ideaal zijn met die lage rente. Of je hebt spaargeld waar je vanaf wilt. Die kan je het beste besteden aan stenen. Een uitbouw, een dakkapel, eindelijk die nieuwe keuken of badkamer mét bad of nu toch in het hele huis isolatie én vloerverwarming. Wat zal jij prettig wonen na je verbouwing. Maar zijn daar de centen ook niet voor dan heb je nog één optie, namelijk…

Top down - bottom up plisses - raamdecoratie op maat - wij zijn Thuisin - past - verbouwen of verhuizen

Verthuizen

Oui, verthuizen. Laatst al een heel blog over geschreven. Maar wat als je goed woont en lekker de ruimte hebt? Dan wil je niet weg en meer ruimte creëren. Nope, dan wil je gewoon nieuw spul. Een nieuwe vloer doet al heel veel met je huis. En kleur op je wanden maakt van je saaie of jaren ’90 woonkamer (wat voor mij zo’n beetje hetzelfde is) weer een hippe tent. Mooie stoffen voor de ramen en toch dat behangetje op je toilet. Daar kan toch geen verbouwing of verhuizing tegenop?

Wat zou jij doen??

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Jouw privacy vinden wij belangrijk. Hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens, staat beschreven in onze privacy policy.

Volg ons op social media en blijf op de hoogte:
Zoek een winkel bij jou in de buurt:
Ons rapportcijfer is een 8.93 op basis van 2000 beoordelingen van klanten.
Bezig met laden...

Altijd bij jou in de buurt

Gebruik mijn locatie
OF
Geen vestigingen gevonden, heb je je postcode en/of plaats goed ingevuld?

Selecteer een vestiging