Ons rapportcijfer is een 8,9 op basis van 2000 beoordelingen van klanten.

Multishades / Duo-rolgordijnen

Duo-rolgordijnen zijn er in verschillende stoffen en kleuren, met diverse transparanties en meerdere ‘hardware’ systemen. Duo-rolgordijnen zijn zowel effectief als decoratief.

Multishades, ook wel duo-rolgordijnen genoemd, bestaan uit transparante en niet-transparante banen die langs elkaar te schuiven.

Verduisterend

Verduisterende multishades zijn een ideale en toch decoratieve oplossing voor de slaapkamer. Overdag voldoende licht, 's nachts lekker donker.

Bekijk collectie

Semi-transparant

Veel lichtinval en toch veel privacy. Met deze multishades kun je veel variaties creëren.

Bekijk collectie

Transparant

Als je van veel licht in je huis houdt, is deze multishade dé oplossing voor jou!

Bekijk collectie

Powerview / Elektrische bediening

Handig voor hoge ramen; elektrische bediening van de multishades. Daarnaast ook leverbaar met een afstandsbediening.

Bekijk collectie

Schuiven en rollen met duo-rolgordijnen

Multishades / duo-rolgordijnen bestaan uit transparante en niet-transparante banen die in een soort gesloten lus wordt opgehangen. Door te schuiven met het gordijn verschuiven de banen onderling waardoor je veel of juist nauwelijks lichtinval naar binnen krijgt. Hierdoor is de lichtinval met een duorolgordijn in feite traploos regelbaar.

Naast het functionele aspect is een duorolgordijn ook decoratief doordat er een groot aanbod is in kleuren, kleurgradaties, mate van transpantie bij de transparante banen, een breed aanbod stoffen en de manier waarop de hardware (ophangsysteem, onderliggende roede) is uitgevoerd.
In onze winkel verkopen wij onder andere de merken Luxaflex® en LOOKin.

 

 

Veelgestelde vragen Multishades / Duo-rolgordijnen

Lees meer over multishades/ duo-rolgordijnen

Werking duo-rolgordijnen

Om het duo-rolgordijn mooi strak te laten hangen ligt onderin de ‘lus’ een ronde metalen (of kunststof) roede. Terwijl je de panelen onderling verschuift, blijft de stof netjes strak hangen door het gewicht van de roede. Een andere oplossing is dat een (lichte) roede als geleider in een metalen ‘bak’ wordt geplaatst waarin deze kan bewegen. Zo krijgt het rolgordijn als geheel een wat strakker uiterlijk.

Kleuren en stoffen van duo-rolgordijnen

Duo-rolgordijnen zijn leverbaar in een groot aantal stoffen, variërend van standaard tot hoogwaardig en luxueus. De niet doorzichtige banen kunnen een unikleur hebben, maar ook verschillende kleuren, verschillende stofsoorten en een combinatie van brede en wat smallere banen in één rolgordijn is mogelijk. De Thuisin winkel beschikt over stalen van verschillende leveranciers waaruit je kan kiezen.

Diverse transparanties van de duo-rolgordijnen

Bij de doorzichtige banen kun je kiezen voor diverse gradaties van transparantie; geheel doorzichtig of half transparant, open geweven of wat dichter geweven. Door te variëren met de diverse graden van doorzicht en de banen met niet-doorzichtige stof kun je je eigen duorolgordijn samenstellen. Let wel: een duorolgordijn impliceert spelen met licht, maar je kunt met het toepassen van een verduisterende stof voor de niet-transparante banen een (bijna geheel) verduisterend gordijn creëren.

Decoratieve multishades

De stoffen, kleuren en breedte van de banen kun je in overeenstemming brengen met het interieur. De duo-rolgordijnen kunnen zo bijdragen tot de sfeer in de ruimte. De stoffen en kleuren zijn vaak goed te combineren met andere vormen van raamdecoratie.

Voor welk raam is een duo-rolgordijn geschikt

Duo-rolgordijnen zijn in principe toepasbaar in iedere ruimte. Bepaalde stoffen zijn geschikt voor vochtige ruimtes, andere stoffen minder. In de winkel informeren we je graag hierover. Bij grote ramen kun je kiezen voor brede banen, bijvoorbeeld 25 tot 40 cm breed, maar noodzakelijk is dit niet. Sommige stoffen zijn leverbaar in brandwerende variant wat ze geschikt maakt voor projectmatige toepassing.

Bediening van duo-rolgordijnen

Duo-rolgordijnen bedien je met een ketting of koord, al dan niet verzwaard met een extra element. Alle producten zijn voorzien van een kindveilige bediening waardoor kinderen niet verstrikt kunnen raken in de koorden of kettingen. Hiervoor zijn diverse oplossingen en wij geven je graag alle informatie wat het beste bij de situatie past in onze winkel.

Ontwikkeling van de multishades

Duo-rolgordijnen zijn relatief nieuw en er zijn volop ontwikkelingen. Die hebben zowel betrekking op de stoffen als de hardware. In de winkel zijn we volledig op de hoogte van de laatste stand van zaken. Vraag hier gerust naar.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Jouw privacy vinden wij belangrijk. Hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens, staat beschreven in onze privacy policy.

Volg ons op social media en blijf op de hoogte:
Zoek een winkel bij jou in de buurt:
Ons rapportcijfer is een 8.93 op basis van 2000 beoordelingen van klanten.
 • icon huis
  Bij jou in de buurt

  Met meer dan 40 winkels door heel Nederland, zitten wij altijd bij jou in de buurt.

 • icon beste kwaliteit
  Beste kwaliteit

  Wij hebben een brede, actuele productkennis over de nieuwste producten van de beste merken.

 • icon leg en montage
  Leg & Montage service

  Onze goed opgeleide en ervaren stoffeerders voeren het leg en montage werk graag voor je uit.

 • Scherpe prijzen icon
  Scherpe prijzen

  Wij leveren kwalitatief goede producten voor een heldere prijs.

Bezig met laden...

Altijd bij jou in de buurt

Gebruik mijn locatie
OF
Geen vestigingen gevonden, heb je je postcode en/of plaats goed ingevuld?

Selecteer een vestiging