Ons rapportcijfer is een 8,9 op basis van 2000 beoordelingen van klanten.

Shutters

Ze zijn te verkrijgen in diverse kleuren, houtsoorten, lamelbreedtes en afwerkingen. Ook voor speciale raamvormen (rond, driehoekig) zijn houten shutters beschikbaar.

Shutters zijn houten luiken met verstelbare lamellen aan de binnenkant van het raam.

Houten shutters – Louvredeurtjes

Shutters lijken veel op louvredeurtjes zoals je die bij kasten ziet. Het grootste verschil is dat je de lamellen bij shutters kunt verstellen zoals bij horizontale jaloezieën. Ook is er een verwantschap met houten horizontale jaloezieën doordat je in beide gevallen de lamellen kunt openen en sluiten. Maar een horizontale jaloezie kun je optrekken en neerlaten, terwijl houten shutters in een vast frame zitten.

Onze shutters zijn geheel van Europese herkomst. Dat kan je merken aan de kwaliteit én aan de levertijd. Gemiddeld duurt het namelijk maar 6 weken voordat de houten shutters bij jou thuis zijn geleverd. Thuisin levert shutters van Thuisin private label, Blend én Luxaflex.

Lees meer over shutters

Wat zijn houten shutters precies?

Shutters zijn houten luiken, met verstelbare horizontale lamellen, die zorgen voor veel privacy. Je ziet ze veel op zomerse bestemmingen, vandaar ook wel de naam ‘louverdeurtjes’. En wie wil dat nou niet, altijd op vakantie in eigen huis? Je kan ze kantelen, wegklappen en ook openen, enorm functioneel maar ook super stijlvol. Ze zijn in verschillende kleuren en stijlen samen te stellen. Wij zijn fan van de houten shutters! Ze zijn er uiteraard ook in aluminium of op kunststof basis.

Hoe werken shutters?

Shutters bedien je met je hand. Er zitten scharnieren aan zodat je ze kan open klappen of kunt sluiten. Houten shutters worden vervaardigd met een vast frame. Bij een bepaalde grootte kun je de shutter verdelen in twee helften waarbij het bovenste en onderste deel apart open klappen. Dat is handig als je tegelijkertijd het licht wil binnenlaten (het bovenste deel) én enige privacy wenst (de onderste shutter gesloten laten). Denk aan de deuren die je wel eens op het platteland ziet waarbij de onderkant dan meestal gesloten is en in het opengeklapte bovenste gedeelte iemand zichtbaar is.

Natuurlijke shutters van hout of in kleur?

Het natuurlijke materiaal hout heeft een prachtige uitstraling. Daarom voegen houten shutters veel sfeer toe aan je woonkamer of slaapkamer. De shutters die we bij Thuisin in het assortiment hebben worden gemaakt van FSC-gecertificeerd hout. Wil je die natuurlijke look behouden dan kies je voor shutters in de originele houtlook. En natuurlijk kan je ook voor shutters in zwart of wit kiezen. Er zijn diverse kleuren leverbaar want houten shutters worden ook op kleur gemaakt.

Hoe kun je houten shutters inmeten?

Shutters inmeten doet de Thuisin adviseur voor je. Hij of zij komt graag bij je langs om dit persoonlijk te doen. Je kan shutters van hout in de dag en op de dag plaatsen, dus eigenlijk in het kozijn of op het kozijn. Dat is een persoonlijke voorkeur.

Hoe worden deze geplaatst?

Shutters zijn er voor elk soort raam. Draai-kiep-ramen, badkamerramen, dakramen, noem maar op. Alles is mogelijk. De plaatsing wordt voor je gedaan door de Thuisin vakmensen. Zo ben je er zeker van dat jouw houten shutters perfect worden geïnstalleerd. Wist je dat ze zelfs te plaatsen zijn voor een schuifpui? Deze worden dan boven en onder geleid via een rail waarbij de shutters als een harmonica in elkaar schuiven.

In welke maten zijn ze verkrijgbaar?

Elke houten shutter wordt op maat gemaakt, omdat elk raam anders is. De breedte van de lamellen is variabel. Er zijn wel wat standaard breedtes, zoals ook bij rolgordijnen bijvoorbeeld het geval is. Uiteraard hangt de breedte af van de ruimte en de persoonlijke voorkeur. Heel brede lamellen passen niet bij kleine shutters, bij grotere shutters heb je meer vrijheid in het kiezen van de lamelbreedte.

Houten shutters voor een inloopkast?

Een inloopkast is voor velen een droom, maar hoe maak je daarvoor een afsluiting? Hiervoor zijn twee oplossingen. De eerste is zoals hierboven omschreven met een harmonica systeem. Je kunt ook kiezen voor vaste panelen die schuiven tussen een boven- en onderrail zoals bij vaste deuren bij slaapkamerkasten vaak het geval is. Alle shutters zijn verkrijgbaar in diverse kleuren. Wit wordt veel verkocht omdat het neutraal is, maar ook andere kleuren zijn mogelijk. Wat denk je van chique zwart? Informeer voor speciale kleuren bij de Thuisin specialist.

Veelgestelde vragen Shutters

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Jouw privacy vinden wij belangrijk. Hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens, staat beschreven in onze privacy policy.

Volg ons op social media en blijf op de hoogte:
Zoek een winkel bij jou in de buurt:
Ons rapportcijfer is een 8.93 op basis van 2000 beoordelingen van klanten.
 • icon huis
  Bij jou in de buurt

  Met meer dan 40 winkels door heel Nederland, zitten wij altijd bij jou in de buurt.

 • icon beste kwaliteit
  Beste kwaliteit

  Wij hebben een brede, actuele productkennis over de nieuwste producten van de beste merken.

 • icon leg en montage
  Leg & Montage service

  Onze goed opgeleide en ervaren stoffeerders voeren het leg en montage werk graag voor je uit.

 • Scherpe prijzen icon
  Scherpe prijzen

  Wij leveren kwalitatief goede producten voor een heldere prijs.

Bezig met laden...

Altijd bij jou in de buurt

Gebruik mijn locatie
OF
Geen vestigingen gevonden, heb je je postcode en/of plaats goed ingevuld?

Selecteer een vestiging