Ons rapportcijfer is een 8,9 op basis van 1977 beoordelingen van klanten.

Trapstoffering

Een trap stofferen (met tapijt, pvc of vinyl) betekent minder geluid en een prettiger leefklimaat.

Loper als trapstoffering

Trapstoffering is vrijwel altijd vakwerk. Een loper leggen op een rechte trap kan iedereen, maar in de meeste trappen zit een bocht (of meerdere) en zitten er zoveel verschillen in de tredes dat het raadzaam is om hiervoor een vakman in te schakelen.

Soort vloer voor stoffering

Een trap kan gestoffeerd worden met tapijt, linoleum (Thuisin gebruikt hiervoor het Marmoleum van Forbo) en pvc. De tapijtvloer is sterk geluiddempend, bij linoleum en pvc vloer is dat minder. Ook een traploper is mogelijk en heeft een aparte uitstraling.

 

Tapijt vloer

Trapstoffering ThuisinBij tapijt is er een ruime keus, maar niet ieder tapijt is geschikt voor een trap. Tapijt op een trap heeft het relatief zwaarder te verduren dan bijvoorbeeld in een woonkamer. Kies daarom altijd voor een goede kwaliteit. Houd ook rekening met de kleur, zwart is bijvoorbeeld geen goede keuze want je ziet ieder stofje. Bij een heel lichte kleur zie je snel een vlekje, hoe klein ook. Indien mogelijk (vanwege de hoogte) kies dan voor ondertapijt. Dit verhoogt het comfort en verlengt de levensduur van het tapijt.

Linoleum en pvc

Bij linoleum (Marmoleum) en pvc wordt dit vrijwel altijd direct op de trede verlijmd. Indien noodzakelijk wordt de trede geschuurd of voorzien van een egaliserende basis. Een afwerking met stootstrips is aan te bevelen. Onze verkopers in de winkel geven hierover graag advies.

pvc op de trapOpen of dichte trap

Wij stofferen zowel een open trap, dus zonder stootbord, als dichte trappen. In het laatste geval kun je ook de zijkanten stofferen. Meestal wordt gekozen voor een kleur, maar dat is niet noodzakelijk.

Traplopers

Lang waren ze uit beeld, maar ze zijn nooit helemaal verdwenen, de traplopers. Traplopers zijn er in de traditionele kleuren en motieven in kokos en sisal. Ook in andere kleuren en dessins zijn deze leverbaar. Daarnaast kan ook van tapijt een loper worden gemaakt en daarin is de keus enorm. Het geeft een aparte uitstraling en tegelijkertijd comfort.

Een loper wordt vastgezet met een roede en daarin is een behoorlijke keuze. Zo kun je de trap (nog meer) een eigen gezicht geven.

 

Veelgestelde vragen Trapstoffering

Lees meer over trapstoffering

Vakman inschakelen

Zoals gezegd kun je een traploper op een rechte trap zelf installeren. Maar voor de meeste trappen, en uiteraard wenteltrappen, is het bekleden van een trap vakwerk. Thuisin heeft ervaren stoffeerders in dienst die u graag van dienst zijn.

Tip

Omdat trappen zeer verschillend zijn, is het lastig om standaardoffertes te maken. Wij komen altijd eerst ter plekke kijken naar de situatie. Handig is om een foto te maken van de trap, op grond daarvan kunnen wij vaak een indicatie van de prijs geven.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Jouw privacy vinden wij belangrijk. Hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens, staat beschreven in onze privacy policy.

Volg ons op social media en blijf op de hoogte:
Zoek een winkel bij jou in de buurt:
Ons rapportcijfer is een 8.9301972685888 op basis van 1977 beoordelingen van klanten.
 • icon huis
  Bij jou in de buurt

  Met meer dan 40 winkels door heel Nederland, zitten wij altijd bij jou in de buurt.

 • icon beste kwaliteit
  Beste kwaliteit

  Wij hebben een brede, actuele productkennis over de nieuwste producten van de beste merken.

 • icon leg en montage
  Leg & Montage service

  Onze goed opgeleide en ervaren stoffeerders voeren het leg en montage werk graag voor je uit.

 • Scherpe prijzen icon
  Scherpe prijzen

  Wij leveren kwalitatief goede producten voor een heldere prijs.

Bezig met laden...

Altijd bij jou in de buurt

Gebruik mijn locatie
OF
Geen vestigingen gevonden, heb je je postcode en/of plaats goed ingevuld?

Selecteer een vestiging