Vinyl voor de badkamer

Je badkamer, de plek waar je het meest op blote voeten loopt en de kamer in huis waar jij jezelf verzorgt. Daar hoort een vloer bij die goed voelt, en omdat vinylvloeren zachter zijn dan bijvoorbeeld laminaat is vinyl voor je badkamer een optie. Keuzehulp nodig? Hier de voor- en misschien ook nadelen van vinyl in de badkamer, lees gauw verder!

Waarom vinyl in de badkamer?

Omdat het veel fijner voelt dan koude stenen tegels. En net als tegels is vinyl watervast, dus prima geschikt voor een vochtige ruimte als je badkamer waar je staat te douchen, badderen of spetteren tijdens het tanden poetsen.

Naadloos en kamerbreed vinyl voor je badkamer

Voor kleine en grote badkamers kan je vinyl kiezen. Want de houtlook, steenlook of betonlook vinyl vloeren dessins zijn bijna allemaal verkrijgbaar tot zelfs 4 meter breed. En zeg nou eerlijk, gemiddeld is een riante badkamer 3 x 3 meter, kan prima met naadloos vinyl. Dat is juist het mooie van deze vloer, dat je geen naden en kieren hebt. Dan kunnen druppels water ook nergens tussen of onder lopen.

Welke vinyl vloer kies jij voor je badkamer?

Je hebt volop keuze uit prachtige dessins. Wil je een elegante marmer vinylvloer op je badkamer? Of ga je juist voor de warme uitstraling van een mooie houtlook planken vinylvloer? De kleuren zijn natuurgetrouw en erg mooi en dat blijven ze ook want vinyl is kleurecht. Voor elke woonstijl is er dus een passende vinylvloer voor je!

Een watervaste vinyl vloer in de badkamer is bovendien antistatisch en Ftalaatvrij, goed om te weten omdat je direct huidcontact hebt met de vloer wanneer je er op blote voeten op loopt.

Vloerverwarming en vinylvloer in je badkamer?

Ja, je kan vinyl vloeren in je badkamer combineren met vloerverwarming. De warmte wordt snel doorgegeven aan de kamer en zorgt voor nog meer comfort. De badkamer is daarom een van de favoriete kamers in huis om van vloerverwarming te voorzien. Aangename warmte in combinatie met een zachte en stille vinyl vloer op de badkamer, dat is genieten! Want vinylvloeren dempen het geluid.

Kan badkamer vinyl tegen een stootje?

Ja! Want het oppervlak van de vinyl oftewel Novilon vloeren is voorzien van een sterke toplaag, die beschermt de vloer tegen slijtage en krassen. Stel je laat een keer je scheerapparaat of krulspelden vallen, maakt helemaal niet uit, fijn! Lig je met een wijntje in bad en valt die van ontspanning uit je handen? Vinyl is goed bestand tegen vloeistoffen, maar verwijder de vlek direct want kleurstoffen kunnen heel agressief zijn en schade veroorzaken. Denk bijvoorbeeld ook aan agressieve haarverf of nagellak die zijn niet goed voor vloeren, natuursteen, wastafels of keramiek, doe er daarom voorzichtig mee.

Hoe maak je een vinyvloer schoon in de badkamer?

Heel simpel, stofzuigen is al voldoende, zo haal je haren en pluisjes snel weg. Loop je met schoenen in je badkamer en laten die streepjes achter op je vinylvloer? Even met een sopje en een dweil wegwissen en je ziet er niets meer van.

Hoe kan het dat je vinylvloeren zo makkelijk schoon houdt? Dat noemen ze Noviclean: omdat vinylvloeren extra lang gedroogd worden kan vuil zich moeilijk aan de vloer hechten.

Voordelen vinyl vloeren badkamer

Om je de keuze tussen laminaat, pvc vloeren, marmoleum of andere vloeren en vinyl makkelijk te maken zie je hier nog een keer alle voordelen van een vinyl vloer voor je badkamer op een rij:

 • Watervast
 • Ideaal voor vloerverwarming
 • Naadloos en kamerbreed te leggen
 • 100% antistatisch
 • Loopt lekker en super zacht
 • Veel keuze uit mooie dessins
 • Veranderd niet van kleur
 • Geluiddempend
 • Aquagrip, beperkt uitglijden op natte vloer
 • Sterke toplaag tegen krassen en slijten
 • Ftalaatvrij

Jouw vinyl badkamer vloer is tot 40 m2 los te leggen en herbruikbaar. Super simpel te onderhouden en van vinyl betonlook tot visgraat en terrazzo vinyl tot tegeltjes vinyl is er volop keuze voor je! Heb je vragen rond vinyl vloer voor je badkamer? Kom dan langs in de winkel, wij adviseren je graag en onze vakmensen kunnen ook de vinylvoer en eventueel vloerverwarming voor je leggen als je dat graag wilt.

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Thuisin winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ga naar alle veelgestelde vragen

Ja! Omdat Novilon vrijwel altijd direct wordt verlijmd op de vloer is het uitstekend geschikt voor vloerverwarming. Vraag wel altijd hierover advies aan de vakman.

Ja, in principe is het mogelijk om Novilon zelf te leggen. Maar wij raden aan om dit door een vakman te laten doen. Tot 40 m² kan los gelegd worden, zonder verlijming. Voor grotere oppervlakten is dat wel noodzakelijk en daarvoor moet de vloer eerst geëgaliseerd worden. Dat is belangrijk omdat kleine oneffenheden anders zichtbaar worden aan de bovenkant.

Het egaliseren gebeurt met egaline dat zorgt voor een egaal oppervlak én fungeert als lijmlaag. Egaliseren is ook nodig bij stroken en tegels.

Het is ontzettend belangrijk dat alles zo goed mogelijk wordt ingemeten. Daar willen wij je uiteraard graag bij helpen. Alleen dan kunnen wij je een perfecte vloer garanderen. We bekijken de conditie van bijvoorbeeld de ondervloer of andere zaken die een rol spelen.

Neem gerust contact op met een winkel bij jou in de buurt voor een inmeet-afspraak.

Wanneer je persoonlijk advies wilt over je vloer, voor aanschaf of onderhoud, ben je van harte welkom bij de winkel bij jou in de buurt. Ook het legwerk kunnen we voor je uitvoeren.

Een vinyl vloer bestaat uit meerdere lagen; een harde slijtlaag, een laag met een bedrukt dessin, een versterkingslaag en een zachte onderlaag. Hoe dikker de onderste schuimlaag, hoe comfortabeler de vloer loopt.

Het verschil met een pvc vloer is gering, maar algemeen gesteld kun je zeggen dat een pvc vloer harder is en vinyl zachter. Dat geldt voor zowel de onderste als de bovenste laag. Zeker bij zware belasting of intensief gebruik kun je daarom beter kiezen voor een pvc vloer.

Als we weten welke vloer het mag worden en hoe groot de ruimte is waar de vloer komt, maken wij graag een offerte voor je.

Een vinyl vloer is makkelijk in onderhoud. Het dempt geluid, is snel gelegd en gaat lang mee. En weet je dat vinyl ook geschikt is voor vloerverwarming? Vraag ernaar in onze winkel!

Thuisin heeft een ruime keuze in marmer vinyl. Veel verschillende kleuren en dessins in warme en klassieke tinten. Laat je inspireren in onze winkel!

Meer weten over badkamer vinyl?

Neem contact met ons op

Heb je een vraag voor ons? Aarzel niet om het onderstaande formulier in te vullen, inclusief je vraag. We zullen zo spoedig mogelijk antwoorden!

Maak een afspraak

Laat je gewenste datum en tijd hieronder achter voor een afspraak. Hoe meer informatie je geeft, hoe beter wij je kunnen helpen. We kijken of het past en bevestigen de afspraak!

Laat je terugbellen

Vul dan onderstaand formulier in! Wij bellen je zo snel mogelijk terug.