Feestdagen interieur: tapijt en taaitaai of fleecedeken en frikandel?

Het is 17:00 uur op zaterdagmiddag en al helemaal donker terwijl ik door de kou van kraampje naar kraampje slenter, op een gezellige kerstmarkt in Duitsland. De geur van gegrilde Bratwurst en zoete Glühwein hangt in de lucht en ik kijk mijn ogen uit! Zo veel glinsterende lichtjes, houten hutjes, honderden donkergroene kerstbomen, mooie kerstversiering. Uit de luidsprekers klinkt Feliz Navidad en ik dwarrel mee met de stroom goedgemutste tot licht aangeschoten bezoekers. Op speurtocht naar kerst cadeaus ontdek ik iets moois...

3 tips voor een last minute Kerst interieur

Terwijl ik het ‘Pa-rum-pum-pum-pum’ van The Little Drummer Boy niet uit mijn hoofd krijg blijf ik hangen bij een kraampje met kerstversiering van goudgeel stro: strosterren met rode lintjes en sierlijke engeltjes in elk formaat.

‘Wij maakten de strosterren toen nog zelf. Iets anders was er niet.’ zegt een stemmetje naast mij dat onder een bontmuts vandaan komt. De ogen van het oude omaatje dat op haar rollator leunt glinsteren. Nostalgie is onze klik. En terwijl wij even kletsen koop ik een doos met 24 strosterren en hangers. Cadeautje voor mezelf moet kunnen.

Thuis hang ik ze meteen in de dennentakken, wat staan ze mooi op de vaas in mijn keuken. Mijn basic interieur is toe aan wat warme kleuren, iets meer bordeauxrood, bosgroen en hier en daar een goudglansje. Tijd voor een sfeer offensief in huis! Hoe? Heel simpel, kan jij ook, hier komen 3 snelle tips voor een warmer interieur.

Op een rij: vloeren geschikt voor vloerverwarming

Halleluja! Met knusse kerst raamdecoratie

Wat zou Leonard Cohen het warm krijgen van knusse gordijnen of de natuurlijke uitstraling van houten jaloezieën, halleluja! We gaan voor de snelle interieur tip en doen makkelijk met gordijnen.

Snelle interieur tip 1: knusse gordijnen

En we gaan niet zomaar voor een willekeurig gordijnstofje. Nee wij besparen op energie en daarom worden het isolerende gordijnen. Van dicht geweven stoffen, of zelfs een duurzame gordijnstof. Ga je voor shiny en de glans van fluweel? Of kies je een subtiel printje?

En wat dacht je van de natuurlijke structuur van linnen? Overgordijnen combineer je makkelijk met andere raamdecoratie. De isolerende gordijnen weren de kou die via je ramen je slaapkamer of woonkamer binnen wil sluipen. Zit jij er warmpjes en gezellig bij tijdens de winter.

Mooiste stofjes? Ontdek onze duurzame gordijnen!

White Christmas - of toch wat verf op de muur?

Als we zanger Bing Crosby mogen geloven dan hoort wit bij de kerst. Zo'n dik pak witte, glinsterende sneeuw is echter in Nederland best wel schaars. En een kamer met allemaal witte muren is best wel saai. En om nou alleen voor die paar binnen-zit-maanden je hele woonkamer, slaapkamer of keuken met muurverf in diepe, warme Nachtwacht kleuren als chocoladebruin of royaal blauw te schilderen, is best wel heftig.

Snelle interieur tip 2: warme muurverf

Schilder 1 muur in een natuurlijke tint zoals lichtgroen of een warme oker kleur. Inspiratie opdoen? Spiek bij de kleuren van het jaar: de kleur experts hebben het werk al voor je gedaan. Zo staan er bij Flexa en Sigma prachtige kleurencombinaties met matchende groen- en blauwtinten voor je klaar! Vul aan met accessoires als superzachte kussens en dekens, gouden kandelaars, een glanzend tafeltje en klaar!

Handje helpen? Kom langs voor interieuradvies

Christmas lights – smart home of dinerkaarsjes?

Sfeer = verlichting. Lichtjes = warmte en hoop. Niet voor niets heeft Chris Martin van Coldplay het over ‘all those chandeliers of hope’ in hun kerst hit Christmas Lights. Natuurlijk mogen in de donkere maanden van het jaar wat kaarsjes, waxinelichtjes of kandelaars niet ontbreken in huis. Echter ben je met smart home verlichting wat makkelijker af en comfort is net zo fijn.

Snelle interieur tip 3: lichtpuntjes

LED it shine! Veel sfeerverlichting kan je via je mobieltje bedienen. En als je al voor slimme bediening gaat – wat dacht je van elektrisch bedienbare raamdecoratie, zoals de PowerView® Automation van Luxaflex®? Dit is pas een speciaal cadeau want je hebt er zelfs het hele jaar wat aan: ’s winters warmte binnen houden en ’s zomers hitte buiten sluiten, handig! Het systeem combineer je onder andere met jaloezieën, rol- of vouwgordijnen. Cadeau en besparen? Tuurlijk, doe duurzaam!

Benieuwd? Of heb je vragen over gordijnen, elektrische raamdecoratie, inmeten en monteren of de mooiste muurverf? De adviseurs van Thuisin staan voor je klaar, met tips, inspiratie en een warm drankje!

Kom naar onze winkel

Karin
Geschreven door
Karin

De fantastische wereld van interieur, woontrends, design klassiekers en innovatieve producten is? Verrassend, zorgt voor comfort, maakt je leven leuker! Laat je vermaken, lees de blogs en pluk er de leukste, beste, duurzame of meest toekomstgerichte producten uit. Net als uit een bonbondoosje met erin de mooiste creaties om bij weg te smelten, hmmm. Welke blog laat jou smelten voor iets moois in je interieur?

Lees meer over Karin