PVC vloer badkamer

Iedereen kent de prachtige pvc vloeren wel, maar wist je dat een pvc vloer ook in de badkamer gelegd kan worden? PVC is namelijk enorm onderhoudsvriendelijk en, dankzij het gebruikte materiaal, zelfs vochtbestendig. Daardoor kan een pvc vloer ook doorgelegd worden in vochtige ruimtes, zoals een badkamer.

PVC vloeren

Waarom zou je voor een pvc vloer in de badkamer kiezen?Eén van de grote voordelen van pvc is dat het waterbestendig is. Daarnaast lijkt een pvc vloer veel op vinyl, maar wordt het in losse stroken gelegd, waardoor er verschillende soorten patronen mogelijk zijn. Zo kan je kiezen voor bijvoorbeeld visgraat of zelfs Hongaarse punt pvc. Doordat de pvc vloer van kunststof is gemaakt, is het één van de meest duurzame vloeren en daarom met recht de parel in onze duurzame vloeren-collectie. Daarnaast is een pvc vloer voorzien van een dikke toplaag, waardoor het zeer krasbestendig en slijtvast is.

PVC vloeren heb je bovendien in twee varianten; plak en click. Bij plak pvc wordt eerst de ondergrond geëgaliseerd, waarna de pvc vloer erop gelijmd wordt. Een click pvc vloer is gemakkelijk te leggen en kan vaak over de bestaande vloer gelegd worden, als deze maar egaal is. Het leggen van een click pvc vloer kun je zelf doen, maar vraagt wel wat ervaring. Wil je daarom zeker weten dat het goed gebeurt, laat het dan door de vakspecialisten van Thuisin doen.

PVC vloer in badkamer

De laatste jaren is het steeds meer in opkomst om je pvc vloer ook door te leggen in de badkamer of het toilet. Doordat pvc namelijk van kunststof gemaakt is, is het zeer vochtbestendig. Waar andere vloeren kunnen gaan werken door de hoge temperaturen en de vochtigheid, behoudt pvc z’n vorm en zul je geen lelijke kieren of naden zien.

Daarnaast zijn pvc vloeren niet glad en kun je dus niet uitglijden als je er met natte voeten overheen loopt. Een ander voordeel van een pvc vloer in de badkamer is het feit dat pvc uitermate goed te combineren is met vloerverwarming. Als je net uit een warme douche komt, wil je natuurlijk niet op een koude vloer stappen. Daarom wordt een pvc vloer in de badkamer vaak gecombineerd met vloerverwarming, waardoor het altijd lekker behaaglijk is.

Leggen van een pvc vloer badkamer

Wil je zeker weten dat jouw pvc vloer in de badkamer gelegd kan worden? Vraag dan advies bij één van onze winkels. Het is namelijk ook mogelijk om jouw nieuwe pvc vloer in de badkamer over de oude tegels heen te leggen, maar dit verschilt per situatie.

Wil je daarom zeker weten dat jouw nieuwe pvc vloer in de badkamer goed gelegd wordt, zodat je er extra lang plezier van hebt? Schakel dan de vakspecialisten van Thuisin in; we leggen de vloer graag voor je! We komen bij je thuis om de nieuwe pvc vloer in te meten en alle mogelijkheden te bespreken, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt. Keuze gemaakt? Bekijk onze uitgebreide pcv vloeren voor de badkamer online of kom langs in de winkel!

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Thuisin winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ga naar alle veelgestelde vragen

Ja, dat kan! Dat kan zelfs heel goed. Een pvc-vloer neemt heel snel de temperatuur van de vloerverwarming op en kan die optimaal geleiden. De vloer wordt aangenaam warm én je verspilt minder energie.

Wanneer je persoonlijk advies wilt over je vloer, voor aanschaf of onderhoud, ben je van harte welkom bij de winkel bij jou in de buurt. Ook het legwerk kunnen we voor je uitvoeren.

De embossing-laag geeft een pvc-vloer z’n uiterlijk. In die laag wordt ook een voelbare structuur aangebracht waardoor de vloer echt lijkt.

Bij register embossing volgt deze structuur exact het dessin van de filmlaag. Elke nerf uit de film wordt dan precies overgenomen in de bovenste laag.

Een vinyl vloer bestaat uit meerdere lagen; een harde slijtlaag, een laag met een bedrukt dessin, een versterkingslaag en een zachte onderlaag. Hoe dikker de onderste schuimlaag, hoe comfortabeler de vloer loopt.

Het verschil met een pvc vloer is gering, maar algemeen gesteld kun je zeggen dat een pvc vloer harder is en vinyl zachter. Dat geldt voor zowel de onderste als de bovenste laag. Zeker bij zware belasting of intensief gebruik kun je daarom beter kiezen voor een pvc vloer.

Pvc-vloeren zijn erg hygiënisch en gemakkelijk in het onderhoud. Met een droge doek / wisser, de stofzuiger en af en toe een sopje houd je deze vloer goed schoon.

Pvc-vloeren met houtmotief zijn nauwelijks van echte houten vloeren te onderscheiden.

Pvc-vloeren zijn vochtbestendig en daardoor ook toe te passen in badkamers, keukens etc.

Meer weten over badkamer pvc?

Neem contact met ons op

Via dit formulier kun je contact opnemen met de winkel.

Maak een afspraak

Je kan aangeven wanneer je een afspraak wilt, wij kijken of het past en bevestigen de afspraak.

Laat je terugbellen