Interstil roedes

Het beste ophangsysteem voor jouw overgordijnen, paneelgordijnen of vitrages? Dat zijn de design roedes en rails van Interstil. Van roedes op maat tot rails voor extra brede ramen. Jouw nieuwe gordijnen komen pas echt tot hun recht met Interstil roedes omdat elke plooi van het gordijnstof alle ruimte krijgt. De ophangsystemen van Interstil zijn technisch perfect en stralen design en klasse uit.

Interstil roedes en rails

Nieuwe gordijnen zijn pas echt af wanneer ze mooi in de plooi hangen en daar horen gordijnrails en roedes van Interstil bij. Hoezo? Dit merk heeft het grootste assortiment aan roedes en rails op maat voor overgordijnen, vitrages en meer.

Welke Interstil roedes zijn er?

Een gordijnroede voor aan het plafond, wij kennen het allemaal. Bij Interstil hebben ze voor jou niet alleen de klassieke gordijnstang in het assortiment maar je kiest uit veel meer opties. Van houten gordijnstangen tot edelstaal rails, op maat, met bocht of hoekje en natuurlijk zijn er bijpassende accessoires als trekstangen en embrasses. Laat je verrassen door het grote assortiment aan roedes en rails, lees gauw verder!

Er zijn roedes voor elk soort gordijn, passend bij jouw woonstijl. Want niet alleen de gordijnstof die jij gekozen hebt is in stijl. Er hoort een bijpassende gordijnroede bij, daarom heb je bij Interstil de keuze uit verschillende materialen:

  • Edelstaal
  • Messing
  • IJzer
  • Hout
  • Spankabel

Alles over Interstil gordijnroedes

Of je voor gordijnrails van edelstaal kiest omdat je de moderne uitstraling het mooist vindt of voor houten gordijnroedes die een warme of landelijke sfeer ondersteunen, het is helemaal aan jou.

Hoezo zijn rails en roedes van Interstil perfect?

Het is vooral het gordijnstof dat uitstekend tot zijn recht komt. Hoe dit kan? Bij het ontwerpen van hun rails en roedes hebben de Interstil vakmensen heel goed gekeken naar wat een paneel of gordijnstof doet. Voor wave gordijnen is er een eigen ophangsysteem, net als voor paneelgordijnen. Er zijn gordijnroedes met bocht en oplossingen op maat voor brede ramen of een schuifpui van 3 meter.

Naast de gordijnroedes uit diverse materialen, die op maat gemaakt kunnen worden, zijn er een aantal systemen passend bij jouw ophangwensen:

  • Binnenloopsysteem
  • F1 paneelsysteem
  • W-golfplooi
Maak een afspraak

Welke soorten Interstil roedes zijn er?

Interstil W-golfplooi: het beste voor jouw wave gordijnen

Het meest verkochte type gordijnen zijn wave gordijnen. Hoezo? Omdat de gordijnstof prachtig uitkomt wanneer de stof in gelijkmatige golven van het plafond naar beneden hangt. Met de roedes van Interstil hangen jouw overgordijnen, vitrages of inbetweens altijd perfect in de plooi. Wat is het geheim?

Bij Interstil hebben ze een W-golfplooi systeem ontwikkeld waarbij de geleiders altijd dezelfde afstand tot elkaar hebben, perfectie ten top!

Dit komt omdat de geleiders draaibaar zijn waardoor ze zich aan het gordijn aanpassen, in elke positie. Daar zie je aan de buitenkant van de Interstil gordijnroede niets van, want het systeem is ook nog eens zo ontwikkeld dat de geleiders onzichtbaar aan de binnenkant van de rails zitten. Elke plooi van jouw favoriete gordijnstof krijgt alle ruimte, een soort 3D-podium voor jouw wavegordijnen – mooier kan het niet!

Bekijk onze gordijnen

Meer over Interstil roedes

Interstil binnenloopsysteem: de design roedes

Het binnenloopsysteem heet zo omdat de glijders in het profiel van je gordijnrails zitten. Dit binnenloopsysteem kan je op maat bestellen, wand- of plafondmontage is mogelijk en je kiest uit verschillende vormen roedes, van vierkant tot rond.

De binnenloop gordijnrails zijn ook met bocht verkrijgbaar en voor extra brede ramen. Het oppervlak in aluminium of verchroomd edelstaal heeft een moderne uitstraling, een design waar je nooit op uitgekeken raakt.

Interstil F1 paneelsysteem: de rails voor je paneelgordijnen

Paneelgordijnen zijn prachtige stoffen banen die recht naast elkaar hangen. Het speelse effect is ook nog eens praktisch, een systeem van panelen kan je als gordijn en als roomdivider inzetten. Bij Interstil hebben ze het F1 paneelsysteem ontwikkeld.

Dit unieke systeem zorgt ervoor, dat de paneelwagen waaraan de stof met haak en lusband bevestigt wordt volkomen onzichtbaar binnen de rail beweegt. Deze Interstil rails voor paneelgordijnen zijn een technisch hoogstandje, maatwerk en het perfecte ophangsysteem voor jouw prachtige stoffen banen.

Laat jouw gordijnrails inmeten en monteren

Bij Thuisin hebben wij niet alleen de mooiste gordijnstoffen voor jouw nieuwe overgordijnen, vitrages of inbetween gordijnen. Wij komen je gordijnen en het ophangsysteem graag bij je thuis inmeten. Samen kiezen we de roede of rail die jouw gordijnen het beste tot hun recht laat komen binnen jouw woonstijl.

En, wanneer je wilt, monteren onze vakmannen de roedes aan het planfond of de wand en hangen wij jouw nieuwe gordijnen op. Dan kan jij direct genieten van prachtig aangeklede ramen bij jou in huis. Niet vergeten: naast de perfecte roede of rails voor jouw gordijn heeft Interstil ook accessoires als trekstangen en embrasses in het assortiment.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor gordijnen en bijpassende rails bij jou thuis? Maak dan een afspraak of kom voor advies en inspiratie naar de showroom van de Thuisin winkel bij jou in de buurt.

Maak een afspraak in de winkel

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Thuisin winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ga naar alle veelgestelde vragen

Onze duurzame producten bestaan uit meerdere collecties van verschillende merken. Zo hebben wij betere keuzes in tapijt, verf, vloeren, raamdecoratie én gordijnen!

Gordijnen kunnen op meerdere manieren worden opgehangen. Aan een rail of een roede zijn meeste gebruikte methodes. De rails lijken over het algemeen redelijk standaard, maar er zijn er zijn wel degelijk verschillen. Vraag de Thuisin-winkelier, die legt het graag uit.

Bij roedes is er meer variatie. Roedes zijn van metaal of hout en daarin is grote keus. Dunne en slanke metalen roedes, roedes met krullen, in chroom of matzwart of een andere kleur, in hout in verschillende kleuren en met of zonder versieringen, er is veel mogelijk.

Wanneer de gordijnen niet te zwaar zijn, kun je ook kiezen voor spandraden. Dit wordt meestal gedaan in strakke, moderne interieurs.

Ringen aan roedes

Bij het ophangsysteem hoort ook een wijze van ophangen, direct aan het gordijn. Dat kan aan haken (bij een rail) of aan ogen (bij een roede). In dat laatste geval worden er boven in het gordijn ringen gestansd. Een andere manier, wanneer het gordijn niet te zwaar is, is het gebruik maken van strikken.

Om een gordijn lekker te laten plooien, wordt het bovenaan geplooid. Dat kan met een enkele plooi, een dubbele plooi, een triplooi of een enkele of dubbele retourplooi. Let op: hoe meer plooien, hoe meer stof je nodig hebt. De keuze van het aantal plooien is persoonlijk en hangt ook af van de stof.

De wijze waarop geplooid bepaalt mede het zicht en de Thuisin winkelier geeft graag advies en komt desgewenst thuis opmeten.

Je hebt bij Thuisin altijd voordeel: het confectioneren van gordijnen staat in Nederland op een hoog peil en wij werken altijd met gespecialiseerde ateliers die deze standaard kunnen garanderen.

De keuze van de stof hangt af van het gebruik. Gordijnen in een woonkamer dragen meer bij aan de sfeer dan een gordijn in een werkkamer. En dat betreft niet alleen de grootte. Kijk goed naar wat er op de vloer ligt en hoe de wanden er uitzien, want dat zijn grote oppervlakten. Passen daar de gordijnen bij? Worden de gordijnen gebruikt samen met andere vormen van raamdecoratie, moeten daar dezelfde kleuren en motieven in voorkomen of juist niet?

Kom gerust eens langs in onze winkel, dan laten we je zien wat een stof kan doen met de ruimte waarin deze hangt.

Meer weten over Interstil roedes?

Neem contact met ons op
Maak een afspraak

Je kan aangeven wanneer je een afspraak wilt, wij kijken of het past en bevestigen de afspraak.

Laat je terugbellen