Gordijnen

Gordijnen brengen sfeer in je woning. Met de vele keuze stoffen is het alleen wat lastig om een keuze te maken wat het beste bij jouw interieur past. Zoek je verduisterende gordijnen voor op de slaapkamer, of wil je graag alleen een beetje aankleding in je woonkamer? Vitrages voor het filteren van daglicht. Inbetweens voor wat meer warmte en sfeer en overgordijnen voor de verduistering in je slaapkamer. Wij hebben allerlei soorten stoffen voor gordijnen. Bekijk onze uitgebreide collectie in de winkel!

Drie typen gordijnen

Wij onderscheiden drie typen gordijnen die vaak mooi te combineren zijn. Denk daarbij aan de dunne gordijnen, de vitrages. Ideaal voor het filteren van het daglicht of de privacy in je woonkamer. Inbetweens zijn iets dikker dan de vitrages en kleed je kamer net iets meer aan. Overgordijnen zijn gemaakt van verduisterende stoffen en geschikt voor de slaapkamer.

Collectie
Verduisterende gordijnen

Isolerend, warm en vooral donker. Dat zijn de verduisterende gordijnen. Verkrijgbaar in verschillende kleuren en stoffen.

Meer weten Offerte aanvragen
Vitrages

Omdat vitrages transparant zijn, hebben deze gordijnen vooral een decoratieve en sfeerverhogende functie. Je kunt er door naar buiten, maar ook naar binnen kijken.

Meer weten Offerte aanvragen
In-betweens

Dikker dan vitrages, maar transparanter dan overgordijnen; in-betweens. Ze hebben een duidelijke decoratieve functie, maar bieden ook zeker privacy.

Meer weten Offerte aanvragen
Overgordijnen

Overgordijnen hebben een praktische en esthetische functie. In slaapkamers worden ze vaak toegepast vanwege hun verduisterende eigenschappen.

Offerte aanvragen
Veelgestelde vragen
 • Welke stof kan ik het beste kiezen voor mijn gordijnen?

  De keuze van de stof hangt af van het gebruik. Gordijnen in een woonkamer dragen meer bij aan de sfeer dan een gordijn in een werkkamer. En dat betreft niet alleen de grootte. Kijk goed naar wat er op de vloer ligt en hoe de wanden er uitzien, want dat zijn grote oppervlakten. Passen daar de gordijnen bij? Worden de gordijnen gebruikt samen met andere vormen van raamdecoratie, moeten daar dezelfde kleuren en motieven in voorkomen of juist niet?

  Kom gerust eens langs in onze winkel, dan laten we je zien wat een stof kan doen met de ruimte waarin deze hangt.

 • Welke ophangsystemen zijn er voor gordijnen?

  Gordijnen kunnen op meerdere worden opgehangen. Aan een rail of een roede zijn meeste gebruikte methodes. De rails lijken over het algemeen redelijk standaard, maar er zijn er zijn wel degelijk verschillen. Vraag de Thuisin-winkelier, die legt het graag uit.

  Bij roedes is er meer variatie. Roedes zijn van metaal of hout en daarin is grote keus. Dunne en slanke metalen roedes, roedes met krullen, in chroom of matzwart of een andere kleur, in hout in verschillende kleuren en met of zonder versieringen, er is veel mogelijk.

  Wanneer de gordijnen niet te zwaar zijn, kun je ook kiezen voor spandraden. Dit wordt meestal gedaan in strakke, moderne interieurs.

  Ringen aan roedes

  Bij het ophangsysteem hoort ook een wijze van ophangen, direct aan het gordijn. Dat kan aan haken (bij een rail) of aan ogen (bij een roede). In dat laatste geval worden er boven in het gordijn ringen gestansd. Een andere manier, wanneer het gordijn niet te zwaar is, is het gebruik maken van strikken.

 • Welke plooien worden toegepast bij gordijnen?

  Om een gordijn lekker te laten plooien, wordt het bovenaan geplooid. Dat kan met een enkele plooi, een dubbele plooi, een triplooi of een enkele of dubbele retourplooi. Let op: hoe meer plooien, hoe meer stof je nodig hebt. De keuze van het aantal plooien is persoonlijk en hangt ook af van de stof.

  De wijze waarop geplooid bepaalt mede het zicht en de Thuisin winkelier geeft graag advies en komt desgewenst thuis opmeten.

  U heeft bij Thuisin altijd voordeel: het confectioneren van gordijnen staat in Nederland op een hoog peil en wij werken altijd met gespecialiseerde ateliers die deze standaard kunnen garanderen.

Meer lezen over gordijnen

Sfeermakers

Gordijnen zijn echte sfeermakers. De keuze aan gordijnstoffen is enorm waardoor er voor echt iedereen wat te vinden is. Door het plooien en ophangen kun je het geheel nog verder verfraaien. Daarnaast zijn gordijnen geluiddempend en geven ze privacy. Ook werken ze veelal goed isolerend.

Gordijnen hadden vroeger, toen er nog weinig andere vormen van raambekleding waren, vooral een praktische functie. Overdag kon het, vaak samen met vitrage, de lichtinval beperken en ’s winters hielden ze de koude buiten die door het dunne glas naar binnen sloop. Die laatste functie is grotendeels verdwenen, maar privacy en lichtwering spelen nog steeds een rol. Nu hebben de gordijnen zeker ook een esthetische functie en dragen in hoge mate bij aan de sfeer in een ruimte. Ook de geluiddempende functie is sterker geworden door de opkomst van harde vloeren.

Wij verkopen onder andere gordijnen van de merken Eijffinger, House of Happiness en LOOKin.

Functioneel gebruik

Zijn de gordijnen puur voor de sfeer of hebben ze ook een duidelijk praktische functie? Moeten ze vooral lichtwerend zijn voor overdag of van een wat zwaardere stof omdat ze een isolerende functie moeten hebben, denk aan een oud huis of een huis met matige isolatie. Of moeten de gordijnen het geluid dempen vanwege de harde (en dus wat ‘luidruchtige’) vloer? En hoe zit het met de verwarming? Komen de gordijnen voor de cv tot aan de grond of blijven ze hangen boven de verwarming? Deze vragen zijn belangrijk bij functioneel gebruik. De Thuisin-specialist geeft hierover graag informatie. Uiteraard geven we ook advies over het ophangsysteem, de plooien en welke stof je het beste kunt kiezen.

Enorme stofkeuze

De keuze aan gordijnstoffen is immens; van bijna transparant tot verduisterend, van effen tot bijzondere dessins en van lichte tinten tot donkere kleuren. Gordijnen kunnen een behoorlijke ruimte beslaan wanneer ze zijn dicht getrokken, zeker als ze kamerhoog zijn. Dat is goed om te beseffen want een vrolijk dessin wordt met zo’n oppervlakte wellicht iets té vrolijk. De Thuisin specialist beschikt gelukkig over grote stalen zodat je een goed beeld kunt krijgen van de stof en het dessin.

Bijzondere uitvoeringen

Bij gordijnen is de keus enorm: een enigszins transparante stof, een linnen look of juist iets van chique velours, een effen stof of dessin van bloemen, of juist iets wat strak is met een grafisch dessin, gevoerde gordijnen of gordijnen van vlamvertragende stof, echt vrijwel alles is mogelijk.

Bediening

Gordijnen worden meestal gewoon handmatig open en dicht geschoven. Wie kiest voor gemak en comfort kan dat ook automatiseren door middel van fluisterstille motoren. Die worden bediend met een afstandsbediening of met een speciale app. Dan heb je de bediening letterlijk en figuurlijk in de hand.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Volg ons op social media en blijf op de hoogte:
Zoek een winkel bij jou in de buurt:
Ons rapportcijfer is een 8,4 op basis van 560 beoordelingen van klanten.

Jouw woning tot in de puntjes verzorgd

Thuisin is dé inspirerende woonwinkel. Met alles op het gebied van interieur onder één dak: verf, behang, raamdecoratie, gordijnen, vloeren (laminaat, pvc, marmoleum, tapijt & vinyl) en kasten op maat. Kom naar onze winkel voor advies en informatie over onze producten!

 • icon huis
  Bij jou in de buurt

  Met meer dan 40 winkels door heel Nederland, zitten wij altijd bij jou in de buurt.

 • icon beste kwaliteit
  Beste kwaliteit

  Wij hebben een brede, actuele productkennis over de nieuwste producten van de beste merken.

 • icon leg en montage
  Leg & Montage service

  Onze goed opgeleide en ervaren stoffeerders voeren het leg en montage werk graag voor je uit.

 • Scherpe prijzen icon
  Scherpe prijzen

  Wij leveren kwalitatief goede producten voor een heldere prijs.

Altijd bij jou in de buurt

Selecteer een vestiging