Duettes / honingraat

Duettes zijn plissés met een dubbele laag stof in een honingraat vorm. Door die structuur hebben duettes een isolerend en geluiddempend effect.

Harmonica duettes

Duettes (honingraat) zijn plissés met een bijzondere vorm. Duettes bestaan uit twee lagen geplisseerde (gevouwen) stof die samen een gesloten honingraatstructuur vormen. Met plissés kun je de stof als een harmonica uittrekken en samenvoegen. Door de bijzondere honingraatstructuur komen daar nog een aantal functionele aspecten bij, zoals isolatie. Dit, plus het gegeven dat duettes in een groot aantal kleuren en dessins leverbaar is, maken het een breed inzetbaar functioneel én decoratief product.

Wij verkopen onder andere duettes van de merken Luxaflex, LOOKin en Thuisin.

Collectie
Semi-transparant

Met deze stofvariant krijg je toch volop licht in je huis, maar kun je niet naar binnen of naar buiten kijken.

Offerte aanvragen
Transparant

Wil je voldoende licht in je huis krijgen én ook nog wat doorzicht hebben, kies dan voor een transparante stof.

Offerte aanvragen
Verduisterend

Door te kiezen voor verduisterende stoffen, zijn duettes ook uitstekend geschikt als raamdecoratie voor de slaapkamer.

Offerte aanvragen
2-in-1 model

Kies voor 2 verschillende stoffen in één systeem. Schuif de ene stof omhoog en de andere omlaag en maak het geheel minder verduisterend dan wel lichtdoorlatend.

Offerte aanvragen
Top down / Bottom up

Bij de top-down / bottom up duette kan de raamdecoratie zowel vanaf de bovenkant als de onderkant worden bediend.

Offerte aanvragen
LiteRise

Bij het LiteRise systeem zit een ‘handvat’ aan de Duette, waarmee je het geheel met een lichte beweging (light rise) omhoog laat gaan.

Offerte aanvragen
Powerview / Elektrische bediening

Handig voor een schuim dakraam dat hoog zit; eventueel bedienbaar met een afstandsbediening. Ook bij serres met een glazen dak is dit een ideale oplossing om licht te doseren.

Meer weten Offerte aanvragen
Veelgestelde vragen
 • Hoe werkt de LiteRise bediening?

  Met het LiteRise systeem zijn geen koorden of kettingen nodig. Aan de onderbak, de kunststof onderkant van de raamdecoratie, zit een ‘handvat’ waarmee je via een speciaal mechanisme het geheel met een lichte beweging (light rise) omhoog laat gaan.

 • Wat betekent Top down / Bottom up?

  De top-down is een model dat bedienbaar is van boven naar beneden. Aan de bovenkant kan het licht zo vrijelijk door het raam naar binnenstromen, terwijl bij de onderzijde het licht juist wordt getemperd. De bottom-up uitvoering is net tegengesteld; de raamdecoratie wordt bediend van onder naar boven, dus boven gesloten en onder geopend. Een middenpositie kan natuurlijk ook: boven en onder wordt het licht doorgelaten, in het midden hangt de raamdecoratie.

 • Zijn Duettes isolerend?

  De Duette heeft een isolerende functie die vooral in de winter effectief kan zijn. De lucht in de honingraat werkt als een buffer die de kou buitensluit. Vooral bij enkel glas is het effect hoog. In de zomer is dat andersom en houdt het de warmte buiten.

Lees meer over Duettes

Structuur en effect

Duettes hebben een isolerende functie die vooral in de winter effectief kan zijn. De lucht in de honingraat werkt als een buffer die de kou buitensluit. Vooral bij enkel glas is het effect hoog. In de zomer is het net andersom en zorgt de duette ervoor dat de temperatuur binnenshuis wordt getemperd. Dat effect kan worden versterkt door een gemetalliseerde laag die aan de buitenkant (raamzijde) is aangebracht.

Plooibreedte

Duettes zijn verkrijgbaar in diverse plooibreedtes, passend bij de raamgrootte. Voor kleine en middelgrote ramen is dat 25 en 32 mm, voor grotere glasoppervlakten kan dat gaan tot 64 mm.

Kleuren en dessins

Duettes zijn verkrijgbaar in een groot aantal kleuren, passend bij ieder interieur. Daarbij zitten ook speciale uitvoeringen zoals de DuoTone waarbij de raamzijde wit is gekleurd voor een hogere lichtreflectie. Er zijn diverse dessins beschikbaar en dat aantal groeit door de mogelijkheden van het digitaal (be)printen. In onze winkel beschikken wij over de meest actuele kleuren en dessins.

Van transparant tot verduisterend

De stoffen variëren van vrijwel volledig transparant tot verduisterend en alles wat daar tussen zit. Dit gecombineerd met kleuren en dessins maken een ruime keus mogelijk.

Dag-nachtuitvoering

Een speciale variant van bovenstaande is de dag-nacht oplossing waarbij een verduisterende en een (meer) transparante stof aan elkaar worden gekoppeld in één product. De duettes als geheel kan daardoor een volledig verduisterend effect geven of juist veel transparantie.

Bijzondere raamvormen

Niet ieder raam is volledig recht. Duettes zijn leverbaar in diverse afwijkende raamvormen. Over dit specifieke maatwerk en de montage daarvan vertellen wij je graag in onze Thuisin winkel.

Schuine ramen en draaikiep-ramen

Duettes zijn geschikt voor montage bij een schuin (dak)raam. Door middel van zijgeleiding blijft de duette mooi strak hangen. Deze functionaliteit is vooral effectief bij bijvoorbeeld serres met een glazen dak. Tegelijkertijd zijn duettes in zo’n geval ook uiterst effectief dankzij de honingraatstructuur die goed isoleert en daardoor in de winter de warmte binnen houdt en in de zomer de warmte juist buitensluit. Ook voor draaikiep-ramen en deuren zijn duettes geschikt dankzij een speciale montage.

Bediening

De bediening van duettes gaat handmatig met een koord of met een handgreep die aan de bovenbak of onderbak is gemonteerd.

Kindveiligheid

Wanneer er sprake is van bedieningskoorden zijn deze kindveilig, in overeenstemming met Europese richtlijnen waaraan raamdecoratie moet voldoen. Het betekent dat bedieningskoorden zodanig geconstrueerd zijn dat bij een bepaald gewicht de zaak blokkeert waardoor kinderen niet verstrikt kunnen raken in koorden of kettingen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Volg ons op social media en blijf op de hoogte:
Zoek een winkel bij jou in de buurt:
Ons rapportcijfer is een 8,4 op basis van 524 beoordelingen van klanten.

Jouw woning tot in de puntjes verzorgd

Thuisin is dé inspirerende woonwinkel. Met alles op het gebied van interieur onder één dak: verf, behang, raamdecoratie, gordijnen, vloeren (laminaat, pvc, marmoleum, tapijt & vinyl) en kasten op maat. Kom naar onze winkel voor advies en informatie over onze producten!

 • icon huis
  Bij jou in de buurt

  Met meer dan 40 winkels door heel Nederland, zitten wij altijd bij jou in de buurt.

 • icon beste kwaliteit
  Beste kwaliteit

  Wij hebben een brede, actuele productkennis over de nieuwste producten van de beste merken.

 • icon leg en montage
  Leg & Montage service

  Onze goed opgeleide en ervaren stoffeerders voeren het leg en montage werk graag voor je uit.

 • Scherpe prijzen icon
  Scherpe prijzen

  Wij leveren kwalitatief goede producten voor een heldere prijs.

Altijd bij jou in de buurt

Selecteer een vestiging